Uutuuskirja: Sari Havas oli 10 vuotta suhteessa naimisissa olevan ranskalaismiehen kanssa – ”Romanssimme roihusi tulisella liekillä”

Julkaistu:

uutuuskirja
Näyttelijä Sari Havas kertoo uutuuskirjassaan olleensa 10 vuoden ajan suhteessa naimisissa olevan ranskalaismiehen kanssa.
Ranska hurmasi Sari Havaksen, 57, jo aivan nuorena. Lukuisista tv-sarjoista ja elokuvista tuttu näyttelijä kertoo rakkaudestaan Rivieraan Merja Asikaisen kirjoittamassa uutuuskirjassa Rivieraterveisin Sari Havas (Docendo).

Muun muassa tv-sarjoista Puhtaat valkeat lakanat ja Peräkamaripojat sekä elokuvista Häjyt ja Vares – Pimeyden tango tuttu Havas ihastui Ranskan kieleen ja kulttuuriin ollessaan parikymppisenä au pairina Pariisissa.

Ranskalaisten poikaystävien myötä rakkaus maahan syveni, ja Havaksen suuri unelma omasta Rivieran-asunnosta toteutui jo 15 vuotta sitten.

– Olen suomalainen ja ylpeä juuristani, mutta myös utelias ja kiinnostunut eri kulttuureista ja elämäntavoista. Olen myös elämästä nautiskelija ja Rivieralla kaltaisteni joukossa, Havas kertoo torstaina julkaistavassa uutuuskirjassa.


Matkavinkkien ja ruokaohjeiden lisäksi Havas paljastaa kirjassa olleensa 10 vuoden ajan suhteessa naimisissa olevaan ranskalaismieheen. Suhde alkoi pian Havaksen erottua näyttelijämiehestään Pertti Sveholmista. Havas ja Sveholm olivat yhdessä vuosina 1993–2007, ja heillä on kaksi aikuista lasta.

– Olimme panneet toisemme merkille jo aiemmin aina tavatessamme, mutta olimme kumpikin aviossa. Kun minusta tuli vapaa nainen, mies ei aikaillut lähestymisessään, Havas kertoo kirjassa.

– Romanssimme syttyi ja roihusi tulisella liekillä. Hän oli aito latino, hyvin kiihkeä kaikessa tekemisessään. Hän on hyvin tunteellinen mies eikä peitellyt tunteitaan millään tavoin, Havas kuvailee kirjassa.

IS:n keskiviikkona tavoittama Havas kertoo, että mies oli syntyperäinen ranskalainen, mutta omasi latinalaisen taustan.

– Mies oli Ranskasta kotoisin, mutta hänellä oli latinalaisia juuria. Tarkoitan latinalaistaustalla Italiaa, Ranskaa, Espanjaa, Havas luettelee.


Rakkaus sai Havaksen käymään Rivieralla entistäkin tiiviimmin, ja hän vietti miehen kanssa aikaa niin paljon kuin se olosuhteiden puitteissa oli mahdollista.

– Hän kuljetti minua pitkin rannikkoa ja kävimme myös Italian puolella. Välillä huristelimme hänen moottoripyörällään, välillä maltillisemmin autolla, Havas sanoo kirjassa.

– Hänen ansiostaan opin ranskan kielen kunnolla. Kielitaito karttui ja pysyi yllä, koska myös Suomessa ollessani puhuimme lähes päivittäin puhelimessa.

Avoimesti tunteensa näyttävä mies vetosi Havakseen.

– Siinä oli jotain hyvin kiehtovaa. Hän muisti aina vakuutella rakkauttaan ja soitteli usein Suomeenkin vain sanoakseen sen, Havas sanoo kirjassa.

– Totta kai tuollaiset rakkauden tunnustukset hivelivät ja tuntuivat ihanilta. Nauroimme ja itkimme yhdessä, sylikkäin toistemme käsivarsilla. Yhteytemme oli vahva ja syvä, Havas toteaa.


Suhde kesti lähes kymmenen vuotta. Parilla oli sopimus siitä, että Havaksella olisi vapaus lähteä, jos ja kun hän tapaisi jonkun muun.

– Sydämeni oli kuitenkin niin kiinni hänessä, etten vuosikausiin kiinnostunut kunnolla kenestäkään.

Havas kertoo kirjassa, että mies oli ajoittain ottamassa eroa ja tulossa Suomeen, mutta loppujen lopuksi todellinen uskallus muuttaa omaa elämää jäi häneltä puuttumaan.

Lopullinen piste suhteelle tuli kirjan mukaan Havaksen tavatessa nykyisen kihlattunsa Riston. Mies tuli vastaan deittisovellus Tinderissä, ja näin naimisissa oleva ranskalaismies sai jäädä.

– En olisi millään halunnut luopua hänestä, mutta minussa alkoi kasvaa halu löytää kumppani, jonka kanssa voisin jakaa kokopäiväisesti myös arjen, Havas perustelee kirjassa.

Yhteydenpito ranskalaismieheen luonnollisesti väheni, kun uusi rakkaus löytyi.

– Emme ole enää juurikaan tekemisissä, mutta mies on onnellinen siitä, että olen löytänyt Riston rinnalleni, Havas kommentoi IS:lle nykytilannetta.


Havas on kertonut aiemmin haastatteluissa, että juttu it-alalla työskentelevän Riston kanssa luisti oitis. Havas muutti Espooseen Riston luo vuonna 2016 ja on kertonut olevansa erittäin onnellinen.

– Se lähti aika imulla liikkeelle, enkä ole katunut päivääkään, Havas on kertonut.

Havas kertoi IS:lle viime vuonna päätyneensä Tinderiin läheistensä kehotuksesta, kun näyttelijän nettideittailua kokeilleet ystävät rohkaisivat häntä tutustumaan ihmisiin sitä kautta. Lopulta Havas suostui ja liittyi Tinderiin.

– En jaksa kulkea kapakoissa ja ei tuolla kaupungilla voi oikein vilkutella mennessään, että olen sinkku ja kiinnostunut miehistä. Kyllä Tinder on nykymaailmassa mainio tapa löytää seuraa ja kumppani, Havas perusteli.

Näyttelijä kehui vuonna 2017 Kotilieden haastattelussa myös hänen ja Riston seksielämää.

– Seksi on tässä iässä ihanaa, rakkaudellista ja hellää eikä mitään nuoruuden jyystöä. Se tuntuu erityisen hyvältä ihanan kumppanin kanssa. Nuorempana minua ohjasi miellyttämisen tarve, enkä osannut ajatella omia tarpeitani tarpeeksi, hän tuumasi tuolloin.