Meghanin ja Harryn ällistyttävä Instagram-tempaus alleviivaa pesäeroa Williamiin ja Kateen – kysymysmerkit jäivät leijumaan ilmaan Britanniassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Meghanin ja Harryn ällistyttävä Instagram-tempaus alleviivaa pesäeroa Williamiin ja Kateen – kysymysmerkit jäivät leijumaan ilmaan Britanniassa

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin oma Instagram-tili alleviivaa sitä tosiasiaa, että Williamin ja Catherinen rooli hovissa tulee olemaan lähivuosina hyvin erilainen kuin aiemmin.

Meghanin ja Harryn julkinen rooli hovissa alkaa muotoutua lähivuosina.­

4.4.2019 12:25

Kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan avasivat tiistaina täysin yllättäen virallisen yhteisen Instagram-tilinsä, se rikkoi välittömästi Guinnesin maailmanennätyksen. Tili sai vain viidessä tunnissa ja 45 minuutissa yli miljoona seuraajaa. Aiemmin mikään tili ei ole ylittänyt miljoonan seuraajan rajapyykkiä niin nopeasti.

Aiemmin ennätystä piti hallussaan korealainen poptähti Kang Daniel, joka keräsi Instagramissa 11 tunnissa ja 36 minuutissa yli miljoona seuraajaa.

Kang Danielia aiemmin ennätystä piti hallussaan paavi Franciscus. Hän rikkoi Vatikaanin perinteitä ja liittyi someen vuonna 2016. Paavin tili ylitti miljoonan seuraajan rajan 12 tunnissa.

Meghanin ja Harryn tilin ennätyksestä uutisoi muun muassa BBC.

Sussexin herttuaparin tili löytyy Instagramista nimellä sussexroyal. Tilillä tullaan uutisoimaan ”tärkeitä tiedotteita” ja heidän yhteiseen työhönsä liittyviä päivityksiä. Tilillä on tähän mennessä julkaistu kaksi päivitystä.

Tällä hetkellä tilillä on 3,3 miljoonaa seuraajaa.

Aiemmin Harryn ja Meghanin elämää pystyi seuraamaan somessa saman tilin välityksellä, jossa julkaistaan päivityksiä Cambridgen herttuaparin toimista. Kensingtonroyal-tilillä on 7,3 miljoonaa seuraajaa.

Telegraph-lehti selventää, että herttuaparien erilliset Instagram-tilit alleviivaavat sitä tosiasiaa, että William ja Harry perheineen tekevät nyt aivan erilaista työtä ja ovat siten varsin etäällä toisistaan.

Harryn ja Meghanin elämä tulee olemaan jatkossa paljon vapaampaa kuin Williamin, joka on suorassa kruununperimysjärjestyksessä heti toisena isänsä, kruununprinssi Charlesin jälkeen.

Harryn ja Meghanin rooli hovissa on vielä pieni kysymysmerkki. Monet Britanniassa odottavatkin innolla sitä, millaiseksi heidän julkinen roolinsa lähivuosien aikana muodostuu. Merkit ovat antaneet ymmärtää, että pariskunta suhtautuisi yhdessä suurella intohimolla työhönsä hyväntekeväisyyden parissa.

Meghan ja Harry eivät suinkaan ole ainoita kuninkaallisia, joilla on henkilökohtainen Instagram-tili – esimerkiksi Ruotsin prinsessa Madeleine tunnetaan aktiivisena somen käyttäjänä, samoin kuin Britannian prinsessa Eugenie.

Ennen prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häitä kerrottiin, että Meghan joutuu luopumaan monista tavallisille ihmisille tyypillisistä iloista häiden jälkeen. Yksi niistä on selfie-kuvat. Britannian kuninkaalliset välttävät poseeraamasta selfieissä yhdessä faniensa kanssa, joten myös Meghania on ohjeistettu kieltäytymään säännönmukaisesti selfieistä.

Toinen asia josta Meghan joutui luopumaan oli hänen henkilökohtainen sometilinsä. Meghan oli aiemmin ahkera Instagramin käyttäjä, ja hänellä oli kuvapalvelussa yli kolme miljoonaa seuraajaa. Meghan julkaisi Instagramissa kuvia muun muassa sisustusideoistaan, joogaharrastuksestaan ja näyttelijäntyöstään. Tili suljettiin ennen toukokuussa 2018 juhlittuja kuninkaallisia häitä.

Voit lukea lisää elämästä brittihovissa ja kuningatar Elisabet II:sta Ilta-Sanomien uudesta erikoisjulkaisusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?