Vuoden odotetuin ensi-ilta: Game of Thrones -tähdet astelivat punaiselle matolle – hyvin erilainen tunnelma kuin muissa superjulkkistapahtumissa

Game of Thrones -ensi-illassa ei nähty nakumekkoja tai jumpsuiteja.

Game of Thrones -tähdet astuivat salamavalojen räiskeeseen keskiviikkona New Yorkissa.

4.4.2019 9:13

New Yorkissa vietettiin keskiviikkoiltana yhtä vuoden odotetuinta ensi-iltatapahtumaa. Salamavalot räiskyivät, kun HBO:n hittisarjan Game of Thronesin tähdet astelivat punaiselle matolle.

Sarjan viimeisen kauden ensimmäinen jakso ilmestyy palvelussa maailmanlaajuisesti kahden viikon päästä.

Jakso ilmestyy Yhdysvalloissa itärannikolla palveluun 14.4. kello 21. HBO Nordicissa eli Suomessa näkyvässä versiossa jakso ilmestyy täsmälleen samaan aikaan – se tarkoittaa Suomen ajassa 15.4. kello neljältä aamuyöllä.

Game of Thrones on yksi kaikkien aikojen kalleimmista ja myös suosituimmista tv-sarjoista. Sitä on tehty seitsemän kautta, ja tuleva kahdeksas kausi päättää sarjan. Fantasiasarja perustuu George R. R. Martinin samannimiseen kirjasarjaan.

NY Times kertoi vuonna 2017, että sarjan seitsemännen kauden päätösjakso oli sarjan tähän mennessä katsotuin. Sitä seurasi pelkästään Yhdysvalloissa ilmestymishetkellä yli 12 miljoonaa ihmistä. HBO:n mukaan katsojia oli eri alustoilla yhteensä yli 30 miljoonaa.

Kaikkien aikojen katsotuimpiin tv-sarjoihin GoT ei kuitenkaan yllä, sillä esimerkiksi Frendien päätösjaksoa seurasi toukokuussa 2004 yli 52 miljoonaa ihmistä pelkästään Yhdysvalloissa.

Kaikkien aikojen katsotuin tv-finaali oli M.A.S.H. – armeijan liikkuva kenttäsairaala -tv-sarjan päätösjakso 80-luvulta. Sarjan finaalijaksoa katseli televisiosta helmikuussa 1983 yli 105 miljoonaa amerikkalaista.

Keskiviikkoisessa GoT-ensi-illassa ei näkynyt nakumekkoja tai jumpsuiteja, kuten gaaloissa ja ensi-illoissa on viime vuosina usein nähty. Sen sijaan Game of Thrones -tähdet marssivat kameroiden eteen upeissa, fantasiahenkisissä muotiluomuksissa ja puvuissa.

Katso upea kuvagalleria!

GoT-tähti Jason Momoa puolisonsa Lisa Bonetin kanssa.

Sansan pikkusiskoa Arya Starkia sarjassa esittävä Maisie Williams valitsi samantyylisen asun näyttelijäkollegansa kanssa. Puku on Miu Miun suunnittelema.

Emilia Clarke esittää sarjassa Daenerys Targaryenia, ”lohikäärmeiden äitiä”. Sarjassa hänet nähdään vaaleahiuksisena.

Peter Dinklage eli rakastettu Tyrion Lannister puolisonsa Erica Schmidtin kanssa.

Itse mestari! George R. R. Martin on tienannut kirjoillaan ja elokuvaoikeuksilla miljoonia viime vuosien aikana.

Näyttelijä Kristofer Hivju ja tämän vaimo Gry Molvaer Hivju.

Gwendoline Christie esittää sarjassa naissoturi Brienneä. Nathalie Emmanuel näyttelee Daenerys Targaryenin tulkkia ja neuvonantajaa.

Islantilainen Hafþór Júlíus Björnsson kantaa maailman vahvimman miehen titteliä. Hän esittää sarjassa Ser Gregor "The Mountain" Cleganea.

Hannah Murray esittää sarjassa suloista Gilly-tyttöä.

Pedro Pascal esitti sarjassa Oberynia, joka kuoli traagisesti kaksintaistelussa. Seurassa puoliso Indira Varma.

Kuningas Joffrey oli sarjan kenties vihatuin hahmo. Häntä esitti Jack Gleeson. Mies lopetti näyttelijäntyöt roolin jälkeen ja kertoi keskittyvänsä jatkossa akateemiseen uraansa.

Sansa Starkia Game of Thronesissa esittävä Sophie Turner poseerasi upeassa Louis Vuittonin korsettimaisessa asussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?