Imatralainen Janina, 23, poseeraa pökerryttävissä kuvissa – 1070 euron lahjoitus syöpäyhdistykselle toi hyvän mielen

Julkaistu:

miss hot rod
Janina Vänttinen tahtoo tuottaa hyvää mieltä ja auttaa muita.
Miss Hot Rod 2019 -tittelistä kilpaileva Janina Vänttinen kertoi kisahakemuksessaan olevansa tyypillinen imatralainen.

Hän siis omien sanojensa mukaan puhuu paljon, nopeasti ja murteella.

Kun Vänttisen, 23, kanssa istuu alas, saa hyvin nopeasti huomata, että tummaverikkö on juuri sellainen kuin sanookin olevansa.

Kilpailun hän näkee auttavan kohti unelmia PR-alalla.

– Mie haluan lisää kokemusta lavaesiintymisestä ja yleensäkin esiintymisestä. Haluaisin menestyä PR-alalla. Se on omalla tavallaan aika hankalaa omalta paikkakunnaltani käsin, koska siellä ei ehkä ole niin paljoa tarvetta. Nautin siitä hirveästi, haluan tehdä sitä ja olen hyvä siinä, Vänttinen sanoo.


Hän toivoo missikisasta lisää kontakteja ja suhteita, joiden avulla voisi päästä tekemään lisää PR-töitä. Hän on aiemmin voittanut Imatranajon kisatyttö -tittelin 2017 ja sijoittui aiemmin talvella Miss MP -kisassa näytteilleasettajien suosikki ja Radio Cityn kuuntelijoiden suosikki.

– Kun missititteliä ei tullut, mitään kutsuja ei ole tullut mihinkään hommiin. Vähän harmi, kun sieltä tuli kuitenkin palkintoja kotiin. Ajattelin, olisiko tässä kisassa mahdollisuus saada yhteys ihmisiin, jotka näkisivät minussa potentiaalia.
Sosiaalinen Janina on aiemmin myös ollut perustamassa omaa Imatran Moto Babes -promootioryhmää, jolla on ollut keikkoja Etelä-Karjalan alueella.

– Se ei ole ihan niin kovaa tykitystä kuin voisi esimerkiksi Helsingin alueella olla.

Ensimmäisenä toimintavuotenaan ryhmä kuvasi moottorihenkisen vuosikalenterin, jossa olivat mukana sen aikaiset neljä ryhmän jäsenet.

Tuotot lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

– Verkkosivuillamme oli äänestys. Valitsimme viisi lahjoituskohdetta, joista ihmiset saivat äänestää. Sen voitti Saimaan syöpäyhdistyksen Unikkokerho, joka auttaa syöpään sairastuneita lapsia ja heidän perheitään. 1070 euron lahjoitus meni heille, Vänttinen kertoo.

– Kävimme heidän luonaan kakkukahveilla lahjoitustilaisuudessa. Saimme kuulla lisää heidän toiminnastaan. Annoimme heille hienot taulut ja teimme samalla tilisiirron. Itkuakin väännettiin, kun kuunneltiin niitä tarinoita. Syöpäkin on niin rankka juttu.

Entä mikä PR-töissä oikein kiehtoo? Sosiaalinen Vänttinen sanoo saavansa energiaa ihmisten kanssa toimimisesta. Hän pääsee yhdistämään hyvät piirteensä työssä.


Imatralainen korostaa, että hänen mielestään ei ole itsekästä haluta olla huomion keskipisteenä ja valokeilassa.

– Haluan olla esillä siksi, että näyttäytyisin hyvänä esimerkkinä, en itseni tyrkyttäjänä. Saan hyvän mielen, kun muutkin saavat, Vänttinen korostaa.

Lisäksi häntä kiinnostaa PR-töiden mahdollistama matkustaminen.

– Pienempänä tuli reissailtua lisäksi hirveän vähän, enkä päässyt vanhempien mukana oikein mihinkään. Tässä pystyy yhdistämään matkustamista. Voi nähdä enemmän Suomea ja maailmaa.
Palataan vielä muiden auttamiseen. Jos suurempi ura aukenee, Janina Vänttinen painottaa haluavansa jatkossakin pystyä auttamaan ja vaikuttamaan myös konkreettisesti, kuten Unikkokerholle tehdyn lahjoituksen kohdalla.

– Tuli ihan hirveän hyvä mieli siitä lahjoituksesta. Sellaista haluaisin tehdä lisää. PR-hommassa olisi kiva käyttää lisää omaa kykyään auttaa esimerkiksi erilaisten keräysten muodossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt