Heikki Paasosen lomamatka sai järkyttävän käänteen, kun hän kuuli Olli Lindholmin kuolemasta – miesten viimeistä kohtaamista sävytti naseva vitsi - Viihde - Ilta-Sanomat

Heikki Paasosen lomamatka sai järkyttävän käänteen, kun hän kuuli Olli Lindholmin kuolemasta – miesten viimeistä kohtaamista sävytti naseva vitsi

The Voice of Finlandin juontaja Heikki Paasonen vastaanotti suru-uutisen Olli Lindholmin kuolemasta lomamatkallaan.

1.4.2019 17:31

The Voice of Finland joutui täysin uuden tilanteen eteen, kun rakastettu tähtivalmentaja Olli Lindholm menehtyi äkillisesti helmikuussa. Nelonen tiedotti lopulta, että ohjelmassa on jatkossa kolme tähtivalmentajaa, eikä Olli Lindholmin tilalle tule uutta tähtivalmentajaa.

Tieto Lindholmin poismenosta järkytti paitsi tähtivalmentajia ja koko ohjelman tuotantoa, myös juontaja Heikki Paasosta.

Paasonen muisteli edesmennyttä Olli Lindholmia IS:lle maaliskuussa. Paasonen kertoi, että suru-uutinen Lindholmin kuolemasta tavoitti hänet hänen ollessaan ulkomailla 10 päivän lomareissulla. Paasonen kuuli Ollin kuolemasta kautta rantain, ja lähti heti selvittämään suru-uutisen todenperää.

– Soitin Lenni-Kallelle (Taipale) ihan ensimmäisten joukossa. Hän vahvisti minulle asian viestillä. Kyllä siinä meni ajatukset sekaisin pitkäksi aikaa. Lomakin sai vähän erilaisen käänteen, Paasonen kertoi IS:lle.

Paasonen oli juuri ennen lomareissulle lähtöään tavannut Lindholmin.

– Olimme tekemisissä juuri ennen kuin lähdin reissuun. Olli oli kasvattanut sellaisen ”Heikki Paasonen” -parran. Vitsailin, että yrittääkö hän kopioida minua.

– Suru-uutinen tuli ihan puun takaa. Olin jopa ajatellut, että minä itse tuuperrun ennen Ollia johonkin kolesterolijohdannaiseen, koska hän eli niin terveellisesti. Toisaalta en tiennyt hänen terveysongelmistaan.

Heikki Paasonen jututti Olli Lindholmia Voice of Finland -ohjelman tiedotustilaisuudessa vuonna 2016.

Harva on joutunut tilanteeseen, että kesken tuotannon keskeinen henkilö kuolee. Tilanne oli uusi myös Paasoselle.

– Meillä oli 12 jaksoa näyttämättä suru-uutisen tultua julki. Tuntui ristiriitaiselta, että ensin surtiin ja editoitiin Ollille muistojaksoa, mutta hetken päästä show’n täytyy vain jatkua.

– Se on tuntunut vähän sellaiselta rinnakkaistodellisuudelta katsoa Ollia niissä jaksoissa, sillä niissä Olli tavallaan elää meidän kanssamme vielä. Asia konkretisoituu suorien lähetyksen alkaessa, kun Ollin tuoli loistaa tyhjyyttään.

Heti oli selvää, ettei suora lähetys ole helppo paikka tuotannolle tai juontajalle.

– Se ensimmäinen suora lähetys tulee olemaan haastava, koska suorat lähetykset ovat mielettömiä konsertteja, joissa on positiivinen fiilis ja tunnelma katossa. Samalla täytyisi kuitenkin kunnioittaa Ollin muistoa ja huomioida, että yksi ei ole enää läsnä.

– Toisaalta show’n täytyy vain jatkua. Tämä on sikäli raaka ala, että show pitää tehdä loppuun vaikka mitä tapahtuisi. Se on yksi tämän alan monista lainalaisuuksista.

Paasonen arvelee, että Lindholm olisi itsekin halunnut, että ohjelma viedään täysillä loppuun asti. Paasonen myöntää miettineensä asiaa myös omalle kohdalleen.

– Jos mulle kävisi jotain, niin haluaisinko, että koko show loppuisi? En tietenkään. Tässä on vielä mukana Ollin tiimin kilpailijat, jotka myös ansaitsevat rehdin mahdollisuuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?