Nyt puhuvat Olli Lindholmin The Voice of Finland -laulajat – tähtivalmentajan äkillinen kuolema pysäytti: ”Kuin olisi matto vedetty jalkojen alta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Nyt puhuvat Olli Lindholmin The Voice of Finland -laulajat – tähtivalmentajan äkillinen kuolema pysäytti: ”Kuin olisi matto vedetty jalkojen alta”

Äkillisesti menehtyneen Olli Lindholmin Voice of Finland -tiimin tunnelmat ovat haikeat, mutta odottavat. Nelikon mielestä oli ehdottomasti paras ratkaisu jatkaa ilman uutta tähtivalmentajaa.

1.4.2019 15:58

Helmikuussa äkillisesti menehtynyt Olli Lindholm toimi rakastettuna tähtivalmentajana Nelosen suositussa laulukilpailussa The Voice of Finlandissa. Olli Lindholmin poismenon myötä ohjelma ja livelähetykset jatkuvat tämän viikon perjantaina kolmen tutun tähtivalmentajan, Redraman, Anna Puun ja Toni Wirtasen voimin.

Jotta Ollin tiimiläiset pääsevät harjoittelemaan tähtivalmentajan opastuksella, heidät on ”adoptoitu” kolmelle tähtivalmentajalle. Anna Puu valmentaa Wilma Avantoa, 19, ja Veera Ventoa, 21, Redraman valmennettava on Markus Salo, 36, ja Toni Wirtanen ottaa huomaansa Linda Smirnovan, 17.

Tuleviin livelähetyksiin Ollin tiimiläiset ovat valmistautuneet uusien tähtivalmentajiensa kanssa, mutta kaikilla pyörii väistämättä mielessä myös se, että tärkeä esikuva on poissa joukosta.

– Kaikkia vähän jännittää. Olemme innoissamme, mutta osittain on myös aika haikea fiilis. Aluksi ei ollut helppoa, mutta nyt olemme alkaneet sopeutumaan tilanteeseen, nelikko kertoo IS:lle The Voice of Finlandin livelähetysten kick off -tilaisuudessa.

Olli Lindholmin tiimi Veera Vento (vas.), Markus Salo, Linda Smirnova ja Wilma Avanto The Voice of Finlandin livelähetysten kick off -tilaisuudessa.

Tiimin mielestä oli ehdottomasti oikea päätös olla ottamatta Ollin tilalle ketään.

– Tämä oli paras mahdollinen ratkaisu näissä olosuhteissa. Jos tänne olisi tullut joku, joka ei edes tunne meitä, niin olisi se ollut vähän outoa, tiimi pohtii.

– Tämä oli paras mahdollinen vaihtoehto huonoista vaihtoehdoista, he summaavat tuntemuksiaan.

Viimeinen kohtaaminen tiimillä oli Ollin kanssa livelähetyksiä edeltävässä Knockout-vaiheessa, jolloin Olli valitsi kilpailijoidensa joukosta lopullisen nelikkonsa suoriin lähetyksiin.

– Tapasimme kaikki Ollin viimeisen kerran siellä Knockout -vaiheen lopussa. Meillä oli silloinkin todella hauskaa, ja kaikilla jäi hyvä tunnelma, he muistelevat.

Erityisesti mieleen on jäänyt Ollin vilpitön kiinnostus valmennettaviaan kohtaan, mikä näkyi pitkin kilpailua.

– Olli halusi tutustua meihin kaikkiin jo aikaisessa vaiheessa. Hän oli aidosti kiinnostunut meistä, Markus kertoo.

– Joskus Olli soitti ja kysyi, että mitä kuuluu. Vastasin, että ihan hyvää. Silloin Olli kysyi, että no mutta mitä sulle oikeasti kuuluu, Markus kertoo.

– Olli oli sellainen isähahmo. Hän oli niin lämmin ja huolehtiva. Varmisti aina, että onko kaikki hyvin, Wilma lisää.

Tieto Ollin poismenosta tuli suurena järkytyksenä niin tuotannolle, kilpailijoille, faneille kuin Ollin läheisillekin. Vaikka ensijärkytys on jo hälvennyt, oli varsinkin Ollin valmennettavilla aluksi vaikeuksia uskoa uutista todeksi.

– Äitini soitti minulle ja sanoi, että katso uutiset, Olli on kuollut. Väitin vastaan, että no ei varmasti ole. Kun näin uutisen omin silmin, niin tuntui, kuin olisi matto vedetty jalkojen alta, Wilma kertoo.

Olli Lindholmin tiimi Veera Vento (vas.), Markus Salo, Linda Smirnova ja Wilma Avanto.

Tähtivalmentajan poismeno kosketti Wilmaa myös siksi, että Olli oli ainoa, joka kääntyi hänelle Ääni ratkaisee -vaiheessa ja halusi hänet tiimiinsä.

– Siksi tuntui hetken siltä, että koko tuki ja turva on lähtenyt, Wilma kuvailee.

Onneksi tiimi kertoo saaneensa valtavasti apua, tukea ja ymmärrystä niin tuotannon kuin kolmen muun tähtivalmentajankin puolesta.

– Meidät on otettu tosi hyvin vastaan muiden valmentajien puolesta. Emme ole jääneet yhtään ulkopuolelle. Meillä on todella kova luotto näihin ammattilaisiin, ja tiedämme, että olemme hyvissä käsissä, tiimi toteaa yhdestä suusta.

– Meillä on myös hyvä ryhmähenki, tuemme ja kannustamme toisiamme, he lisäävät.

Ohjelmassa on jäljellä neljä livelähetystä, joista ensimmäinen nähdään tämän viikon perjantaina. Lähetyksestä tulee erityinen myös siksi, että Olli ehti ennen kuolemaansa valita tiimiläisilleen ensimmäisessä livessä esitettävät kappaleet.

– Aivan ihanaa, että kappaleet ehdittiin valita, tiimi hymyilee.

– Se tuntuu todella oikealta, Markus lisää.

Ennen kaikkea tiimi on valmistautunut vetämään perjantaina elämänsä show’n – paitsi itsensä ja yleisön, myös Ollin takia.

– Vedämme täysillä ja nautimme, koska ihan joka päivä ei pääse esiintymään täydelle Logomolle, tiimi nauraa.

– Me lähdetään laulamaan Ollin muistoa kunnioittaen, jotta hän voi olla tuolla jossain ylpeä meistä, Markus sanoo ja osoittaa hymyillen taivaalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?