Nyt puhuu Cosmopolitanin edustaja – avaa syyt poptähti Alman kansikuvan kiusallisen Photoshop-munauksen takana: ”Herättää kysymyksen, että onko tehty muutakin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu Cosmopolitanin edustaja – avaa syyt poptähti Alman kansikuvan kiusallisen Photoshop-munauksen takana: ”Herättää kysymyksen, että onko tehty muutakin”

Cosmopolitania kustantavan Fokusmedian julkaisujohtaja Laura Luoma selittää, mistä nolossa kuvanmuokkausmokassa on kyse.

28.3.2019 19:02

Maailmalla kovaa tahtia uraa luovan Alman, 23, Cosmopolitanin kansikuvan kuvankäsittelyvirhe on herättänyt närkästystä ja keskustelua. Kuvassa näkyy Alman kaulakorun kohdalla kuvankäsittelyn jäljet, kun kaulakoru katkeaa ja jatkuu eri paikasta kuin mihin jäi.

Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen otti asian esille Twitterissä, ja kuittaili kuvankäsittelystä.

– Nyt on mahtavaa kuvankäsittelyä Cosmon kannessa! Wirtanen päivitteli Twitterissä.

Cosmopolitania julkaisevan Fokusmedian julkaisujohtaja Laura Luoma pahoittelee virhettä. Luoman mukaan on ensimmäinen kerta Suomen Cosmopolitanin historiassa, kun näin pääsee käymään. Näin virhe pääsi tapahtumaan:

– Koska lehden logo on aina kuvan alla, niin pää tietyssä kohtaa irrotetaan, ja asetetaan sen päälle. Sen pitäisi tietysti osua paikalleen aivan täysin, mutta tässä siinä oli käynyt millin heitto, Luoma selventää.

– Se on se, mitä jokaisessa Cosmopolitanin kannessa on jo Suomessakin tehty 20 vuotta, mutta nyt Alman kohdalla tapahtui virhe. Tosi kurja inhimillinen virhe, hän pahoittelee.

Cosmopolitan on saanut asiasta palautetta.

– Kuulin asiasta jo viime viikolla, ja puhuin päätoimittajan kanssa. Somessahan siitä on myös ollut juttua.

– Kun sen virheen kannessa näkee, niin tottahan se herättää kysymyksen, että onko tässä tehty muutakin. Se kysymys meille on tietenkin esitetty. Kyllähän ensimmäisenä tulee mieleen, että tässä on tapahtunut jotain, ja kuinka paljon kuvankäsittelyä on käytetty, kun ei tiedetä syytä.

Luoma vakuuttaa, että Alman kuvaa ei ole muutoin muokattu.

– Meillä on oma tapamme tehdä Suomen Cosmopolitania, ja siihen ei kuulu se, että asioita silotellaan, Luoma toteaa.

– Toisaalta olemme saaneet kannesta myös positiivista palautetta kahdesta syystä: siinä on suomalainen nainen kannessa, ja toinen syy on se, että toisin kuin jenkkien Cosmopolitanin kannessa, jossa on stereotyyppisesti hoikkia malleja, niin meillä on kannessa normaalikokoinen nainen omana itsenään puhumassa feminismistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?