Kirja: Mikko ”Peltsi” Peltola soitti levyjä ja tienasi jopa 20 000 markkaa kuukaudessa – pisti kaiken haisemaan: ”Kaduttaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kirja: Mikko ”Peltsi” Peltola soitti levyjä ja tienasi jopa 20 000 markkaa kuukaudessa – pisti kaiken haisemaan: ”Kaduttaa”

Levyjä soittamalla tienasi aikoinaan hyvin.

28.3.2019 7:30

Nuoruus on täynnä unelmia, suunnitelmia, epävarmuutta ja pelkoakin. Mitä jos saisit tavata nuoren itsesi nyt vuosia viisaampana? Mitä hänelle sanoisit ja mitä neuvoja antaisit?

Kirjeitä nuorelle itselleni -kirjassa (Docendo 2019) on mukana 21 kutsumustaan noudattanutta, ja ehkä elämän yllättänyttäkin suomalaista.

Yksi heistä on Mikko ”Peltsi” Peltola.

Peltsi kertoo kirjassa, että urheilu ja luonto jäivät hetkeksi aikaa pois hänen elämästään 16-vuotiaana, kun hän alkoi soittaa ravintoloissa levyjä. Peltsi otti mikin käteen ja viihdytti ihmisiä biisien välissä.

– Vuodet dj:nä olivat nuoruudessani hakemisen aikaa. Mietin, mihin suuntaan lähtisin, ja minulla oli valtava hinku päästä isoihin media-alan töihin, Peltsi tarinoi.

Levyjen soittaminen oli kuitenkin kuluttavaa työtä. Keikat alkoivat iltakymmeneltä ja loppuivat neljältä aamuyöllä.

– Kun sitä tekee kuusi kertaa viikossa, se on aika raskasta. Toisaalta jos yhdestä keikasta sai tuhat markkaa ja kuukaudessa keikkoja oli 20, niin kyllähän se motivoi nuorta miestä painamaan duunia.

Rahaa tuli, mutta rahaa myös meni.

– Kaikki raha mitä sain palkaksi, myös meni. Se vaihe oli villiä nuoren miehen elämää ja reipasta juhlintaa. Onneksi pääsin jossain kohtaa siitä meiningistä eroon, sillä sitä elämänmuotoa ei olisi kannattanut jatkaa koko elämän ajan.

Peltsi haluaakin antaa nuorelle minälleen neuvon, jota hän itse ei osannut noudattaa aikoinaan.

– Toinen asia, mitä sanoisin nuorelle itselleni hyvin vakavasti, olisi se, että osta Helsingistä itsellesi yksiö. Jos olisin nuorempana tajunnut sijoittaa rahani kämppään sen sijaan että pistin kaiken haisemaan, asuntolaina olisi maksettu aikoja sitten pois ja saisin hyvät rahat vuokralaiselta joka kuukausi. Nyt kaduttaa, ettei rahaa tullut laitettua jemmaan. Kaikki meni hauskanpitoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?