Oopperatähti Karita Mattilaa haukuttiin vanhaksi – pauhaa nyt hurjistuneena Twitterissä: ”Tältä näyttää 58-vuotias sopraano!”

Julkaistu:

ikä
Karita Mattila julkaisi Twitterissä meikittömän kuvan ja otti sen yhteydessä lujasti kantaa ikäsyrjintään.
Oopperalaulaja Karita Mattila julkaisi tiistaina Twitterissä päivityksen, jossa hän laukoo suorat sanat ikääntymisestä ja ikäsyrjinnästä. 58-vuotias Mattila kertoo päivityksessään, että häntä haukuttiin hiljattian vanhaksi.

– Minä, vanha (näin kerrottiin). Ai niinkö? Määrittele vanha. Olen lopen kyllästynyt tähän aiheeseen, Mattila puuskahtaa päivityksessään turhautuneena.

Oopperalaulaja julkaisi kirjoituksensa yhteydessä meikittömiä kuvia, joissa hän poseeraa topissa ja aurinkolaseissa. Hän kertoo päivityksessään, että kuvat on otettu maanantaina venyttelyn ja 3 mailin juoksun päätteeksi. Siksi hän poseeraa kuvassa luonnollisena, ilman meikkiä.

– Tältä näyttää 58-vuotias sopraano! Ota se tai vi*** jätä se, Mattila täräyttää.

– Sori, ei meikkiä. Ihanaa aamua teille, hän näpäyttää vielä kirjoituksensa lopuksi.
Mattilan kuvat ovat keränneet Twitterissä runsaasti ihailua. Moni on todennut, että laulaja näyttää suorastaan tyrmäävältä. Kommentoijat ovat myös pöyristyneitä siitä, että Mattilaa on sanottu vanhaksi.

– Sillä, joka kertoi niin sinulle, on pahoja ongelmia itsensä kanssa... He eivät voisi olla kauempana totuudesta, eräs nainen toteaa.

Mattila vastasi naiselle ja totesi, että yleensä hän sivuuttaa ikävät kommentit, mutta tällä kertaa ne osuivat häntä kovemmin.

– Huokaus. Minä tiedän. Ja yleensä en välitä pas***kaan. Mutta miusta tuntui haavoittuvalta tänään ja siksi se satutti. Jatkan eteenpäin! laulaja totesi.


Mattila on luonut pitkän kansainvälisen uran oopperan parissa. Hän on matkustanut uransa varrella runsaasti ympäri maailmaa ja asuu Floridassa. Mattilan uran kannalta tärkeä hahmo on ollut hänen ex-puolisonsa Tapio Kuneinen, joka on toiminut hänen managerinaan.

IS kertoi kuukausi sitten, että parin liki 30 vuotta kestänyt liitto päättyi eroon ja he jättivät avioerohakemuksen.
Pari tapasi toisensa 1988 ja he avioituivat vuonna 1992. Helmikuussa he jättivät eropaperit. Asian vahvisti IS:lle parin asianajaja Heli Sallinen.

Mattila ja Kuneinen ovat vaienneet yksityiselämästään julkisuudessa, mutta IS:n tietojen mukaan eropäätös oli yhteinen eikä siihen liittynyt draamaa.


Karita Mattilan oopperaura lähti huimaan nousukiitoon, kun hän voitti vuonna 1983 BBC:n Singer of The World -kilpailun. Mattilasta tuli voiton myötä haluttu oopperatähti eri puolilla maailmaa ja hän vierailikin lukuisissa arvostetuissa oopperoissa.

Mattila on napannut pitkän uransa aikana kaksi arvostettua Grammy-palkintoa. Hän kiertää yhä erilaisia ooppera- ja musiikkitapahtumia ja esiintyi hiljattain esimerkiksi Parisiissa. Kesällä tähtisopraano saapuu Suomeen ja nähdään ja kuullaan heinäkuussa Joroisten musiikkipäivillä ja syyskuussa Lahden Sibelius-festivaaleilla.