Martina Aitolehti avautui yllättäen Iskelmällä hurjasta rähäkästä, joka johti Sofia Belórfin pahoinpitelyyn – ”Olin täysin järjissäni” - Viihde - Ilta-Sanomat

Martina Aitolehti avautui yllättäen Iskelmällä hurjasta rähäkästä, joka johti Sofia Belórfin pahoinpitelyyn – ”Olin täysin järjissäni”

Miss Helsinki -kisan perustaja ja tv-tähti Martina Aitolehti myöntää tapauksen olleen ylilyönti.

Aitolehden mukaan hän on alusta asti kantanut vastuun tapahtumista.­

26.3.2019 17:10

Martina Aitolehden, 36, ja Sofia Belórfin, 28, välillä sattunutta rähäkkää puitiin viime kesänä oikeudessa. Aitolehti tuomittiin tuolloin Belórfin pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon. Pahoinpitely sattui heinäkuussa 2017 Helsingissä järjestetyssä musiikkitapahtumassa.

Tapaus sai runsaasti julkisuutta ja myös IS kertoi viime syksynä, miten riita eteni.

Hurjistunut Aitolehti oli pyytänyt tapahtuman vip-alueen henkilökuntaa poistamaan Belórfin alueelta, sillä tämä oli aiemmin yrittänyt Aitolehden mukaan iskeä hänen miestään. Tilanne eskaloitui riidaksi, jossa Aitolehti kävi lopulta käsiksi Belórfiin.

Nyt Aitolehti kertoo Iskelmä-radion haastattelussa, että tapaus oli häneltä ylilyönti, josta hän on kantanut vastuunsa. Hän kertoi Sadun sunnuntaivieras -ohjelman Satu Kotoselle, että pahoinpitelykohu ei onneksi vaikuttanut hänen työtilanteeseensa, vaikka se toikin mukanaan ikävää julkisuutta.

– Ei se vaikuttanut. Olisi varmasti voinut vaikuttaa. Se oli niin liioiteltu koko tilanne. Asia, jonka olisi voinut jättää tekemättä. Se tapahtui, ja sen kanssa eletään, Aitolehti sanoo Iskelmällä.

Sofia Belórfin mukaan Aitolehti muun muassa repi häntä hiuksista.­

Aitolehden mukaan Blockfest-tapahtumassa sattuneesta tapauksesta levisi julkisuudessa aluksi virheellistä tietoa. Hänen mukaansa osa yksityiskohdista ei pitänyt paikkaansa eikä hän siksi halunnut kommentoida tapausta lehdille millään tavalla. Hän kertoi versionsa tapahtumista sen sijaan poliisille.

– En ole velvollinen selittämään kenellekään mitään. Siinä vaiheessa olin velvollinen selittämään poliisille, Aitolehti sanoo Iskelmän haastattelussa.

– Otin alusta asti selkeän vastuun siitä hommasta. Tiesin, että se oli ylilyönti, mutta tiesin, että olin saakelin vihainen ja olin täysin järjissäni, kun se asia tapahtui.

Aitolehti kertoo lisää elämästään Iskelmällä tulevana sunnuntaina.

Järjestyksenvalvojat yrittivät rauhoitella

IS kertoi viime vuonna, että Sofia Belórf kertoi poliisille konserttipäivän tapahtumista ja siitä, miten Aitolehti hyökkäsi hänen kimppuunsa. Belórfin mukaan hänen ex-puolisonsa Niko Nousiainen yritti puolustaa häntä tilanteessa.

– Aitolehti tarttui minua hiuksista kiinni ja repi hiuksiani varmaan minuutin verran. Istuin sohvalla ja yritin suojella päätäni, eikä Niko heti saanut Aitolehteä irti hiuksistani, Belórf sanoi poliisille.

Tilanteeseen tuli väliin myös järjestyksenvalvojia, mutta Aitolehti rimpuili tilanteessa voimakkaasti. Aitolehden käsi osui rähäkän tiimellyksessä myös Nousiaiseen.

– Siinä vaiheessa se oli enemmänkin mun ja järkkäreiden välinen show, kun halunnut, et ne koskee muhun, Aitolehti kertoi.

Lopulta Belórf poistui paikalta, ja Aitolehti jäi viettämään iltaa noin 20 ystävänsä kanssa.

Aitolehti poseerasi kameroille helmikuussa Emma-gaalan punaisella matolla.­

Nousiaisella ja järjestyksenvalvojilla ei ollut Aitolehteä kohtaan vaatimuksia, joten tämän tarkemmin asiaa heidän osaltaan ei tutkittu. Sen sijaan Belórf vaati Aitolehdelle poliisikuulusteluissa rangaistusta pahoinpitelystä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aitolehden pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 1320 euroa. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan rikosuhrimaksu, joka on 80 euroa. Belórf ei vaatinut Aitolehdeltä oikeudessa mitään rahallisia korvauksia.

Sofia Belórf ei syytetty mistään rikoksesta. Hän oli jutussa ainoastaan asianomistajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?