40 vuotta Ämyrockissa esiintynyt Kari Peitsamo tiputettiin festivaalin ohjelmistosta mielipiteidensä takia

Kari Peitsamoa ei nähdä tänä kesänä Ämyrockissa. Asiasta kerrottiin festivaalin Facebook-sivuilla tiistaina.

26.3.2019 12:57

Hämeenlinnassa järjestettävä Ämyrock-festivaali on kuulunut kaupungin kesäperinteisiin jo vuosikymmenten ajan. Nyt Ämyrock ilmoittaa Facebook-sivuillaan, ettei yhtä festivaalin vakiokasvoa nähdä tänä kesänä esiintymässä.

Ämyrock kertoo, että Kari Peitsamo ei esiinny tulevana kesänä Ämyrockissa. Peitsamo on nähty Ämyrockin lavalla vuodesta 1979 lähtien.

Festivaali kertoo peruneensa Peitsamon esiintymisen viimeaikaisten mielipiteiden takia.

– Ämy ry on täten päättänyt perua Kari Peitsamon esiintymisen kesän 2019 Ämyrockissa. Kari Peitsamon viimeaikainen mielipiteiden ilmaisu julkisuudessa on aiheuttanut keskustelua siitä, onko vahvaan eettiseen arvomaailmaan perustuvan festivaalin ohjelmistossa sijaa rajoja kiinni vaativalle artistille, Ämy ry:n hallitus kirjoittaa.

– Ämyrock on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi, johon ovat tervetulleita kaikki. Tähän julistautumiseen kuuluu myös vastuu syrjinnän vastustamisesta ja siihen puuttumisesta. Siksipä koemme, että yksittäisen artistin rajaaminen pois tapahtumasta on parempi vaihtoehto, kuin hiljaa hyväksyä miljoonien ihmisten syrjiminen. Kiitämme Karia lämpimästi menneistä vuosista, kirjoituksessa sanotaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Rumba.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?