Vähäpukeiset kalifornialaiskaunottaret nolaavat somessa toisiaan kilpaa – ja se on tehnyt heistä käsittämättömän suosittuja

Julkaistu:

Toisen kustannuksella pilailu on noussut varsinaiseksi sometrendiksi.
Sosiaalinen media on nykyään täynnä mitä villimpiä tapoja kirvoittaa erinäisistä tilanteista huumoria. Tästä ovat ottaneet onkeensa kalifornialaisystävykset Tori Ross ja Brittanie Nash, joista on tullut videoidensa myötä huippusuosittuja.

Videoillaan Tori ja Brittanie yrittävät pilailla toistensa kustannuksella niin, että tilanne tallentuu videolle. Yhteensä naisia seuraa pelkästään kuvapalvelu Instagramissa yli 230 000 henkilöä.
Osa videoista on selvästi suunnitellumpia sketsejä. Osassa taas ystävykset järkyttävät toisiaan huolella. Yhteistä videoille on se, että ne keräävät satoja tuhansia katselukertoja ja satoja kommentteja.

Miltä satoja tuhansia Instagram-katselukertoja keränneet videot sitten näyttävät? Keskimäärin tältä:

Hauskaa pilaa vai vaarallista leikkiä?

Pilailuvideot, tai niin sanotut prank-videot ovat viime vuosina nousseet internetissä melkoiseen suosioon. Muun muassa Duudsonit ovat olleet pränkkäämisen edelläkävijöitä.

Vaikka videot ovat usein näyteltyjä ja tehty hyvässä hengessä, voi niillä olla myös synkempi puoli. Vuonna 2017 mediassa levisi tapaus, jossa suosittua YouTube-kanavaa DaddyOFivea pitävä Mike Martin joutui vihan kohteeksi videoidensa vuoksi.

Lehtitietojen mukaan Mike Martinin lapsista kouluikäiset Emma ja Cody, 9, otettiin huostaan rankkojen Youtube-pilailuvideoiden vuoksi. Tällä hetkellä lapset ovat lehtitietojen mukaan biologisen äitinsä Rosen luona.

Martin julkaisi kanavallaan anteeksipyynnön, minkä jälkeen kaikki kanavan videot poistuivat.
Yleisön kustannuksella pilailua harrasti maailmankuulu katutaiteilija Banksy. Lokakuussa 2018 versiota Ilmapallotytöstä, yhdestä Banksyn yhdestä kuuluisimmista töistä kaupattiin Sothebyssä, sen hinta kohosi innokkaiden ostajien huutaessa aina 953 829 puntaan (noin 1 080 000 euroon) asti.

Sen jälkeen tapahtui todellinen yllätys: teoksen sisällä käynnistyi tuhoava mekanismi, joka silppusi kuvan kapeiksi suikaleiksi.
Anonyymina pysyttelevä Banksy julkaisi myöhemmin Instagramissa videon, jossa näytetään, miten taulun poikkeuksellisen paksujen kehysten sisään rakennetaan metallinen silppurilaite. Pila nosti lopulta taideteoksen arvoa jopa 50 prosenttia.

– Halu tuhota on myös luova halu, Banksy kirjoitti siteeraten Pablo Picassoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt