Miss Plus Size -finalistit hehkuvat itsevarmoina upeissa kuvissa – yksi heistä saa tänään kirkkaimman kruunun: ”Olen muodokas ja sinut sen kanssa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Miss Plus Size -finalistit hehkuvat itsevarmoina upeissa kuvissa – yksi heistä saa tänään kirkkaimman kruunun: ”Olen muodokas ja sinut sen kanssa”

Julkaistu: 22.3.2019 12:35

Kymmenen rohkeaa kaunotarta tavoittelee unelmaansa Miss Plus Size -finaalissa, ja yksi heistä saa tänään kirkkaimman kruunun päähänsä. Nyt he kertovat millaisen vastaanoton he ovat saaneet sosiaalisessa mediassa.

Perjantaina Vanajanlinnassa kruunataan uusi Miss Plus Size. Ennen jännittävää loppuhuipennusta kymmenen kurvikasta finalistikaunotarta poseerasivat Ilta-Sanomille upeissa cocktailmekoissaan.

Miss Plus Size valitaan tänä vuonna kolmatta kertaa, ja kilpailu on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Lähes kaikki finalistikaunottaret kertoivatkin saaneensa osallistumisestaan pelkkää rohkaisevaa palautetta.

Niina Luukkonen

Niina Luukkonen, 28v, 168cm, Lappeenranta

– Olen muodokas nainen ja sinut itseni kanssa. Minulla on myös pieni lapsi, ja vuosi sitten minulle tehtiin iso leikkaus, jossa erkaantuneet vatsalihakseni korjattiin.

– Vatsalihakseni olivat raskauden aikana niin tiukat, etteivät ne joustaneet tarpeeksi, vaan vatsani keskelle jäi 7 senttiä leveä kolo. Treenin aikana sisäelimiä melkein pullahti ulos erkaantuneiden vatsalihasten välistä, se oli aivan kuin jostain kauhuleffasta. Säikähdin ja hakeuduin heti hoitoon. Leikkauksessa vatsalihakseni ommeltiin takaisin yhteen.

– Olen kertonut taustastani avoimesti sosiaalisessa mediassa ja esitellyt arpeani. Haluan puhua tästä, koska moni nainen kärsii samasta tilanteesta. Vastaan kaikille minua lähestyville naisille ja autan heitä parhaani mukaan.

Anu Mod

Anu Mod, 34v, 167cm, Vantaa

– Minun onneni ei ole kiinni siitä, onko minulla jonkun mielestä vaikkapa mahamakkaroita. En usko, että minun maailmaani voisi mikään palaute hetkauttaa, koska olen onnellinen ja henkilökohtainen elämäni on vakaalla pohjalla.

– Olen opetellut vasta viime aikoina julkaisemaan kuvia myös itsestäni, sillä olen aiemmin panostanut enemmän sisustusaiheiseen Instagram-tiliini.

– Viime viikonloppuna olin Salon Bella Pelon avajaisissa, jossa minulla oli ylläni upea tyllihame. Sieltä otettu kuva keräsi paljon huomiota ja ihmiset sanoivat, että se on yksi parhaita, mitä minusta on otettu. Se johtuu varmasti siitä, että minulla oli niin hyvä olo, että se näkyy kaikille.

Riina Koskinen

Riina Koskinen, 33v, 169cm, Seinäjoki

– Minusta on ihanaa, että saan paljon palautetta myös vanhemmilta naisilta. Olen kotoisin Seinäjoelta, ja varsinkin pohjanmaalla iäkkäämmät naiset tulevat sanomaan, että oletpa sinä korian näköinen! Kun palaute tulee naiselta, se tuntuu jostain syystä vieläkin aidommalta.

– Ei sitä toki käy kieltäminen, että miehetkin kehuvat minua paljon ja pyytävät treffeille. Usein lähestymisyritykset tapahtuvat sosiaalisessa mediassa. Treffikulttuuri on muuttunut hirveästi, koska nykyään kaikki tapahtuu sovelluksissa, kuten Tinderissä. Se on vähän harmi.

– Toivoisin, että minua lähestyttäisiin kasvokkain, koska se kertoo ihmisen itseluottamuksesta ihan eri tavalla.

Miina Varjonen

Miina Varjonen, 22v, 171cm, Nokia

– Olen kauneudenhoitoalan yrittäjä, ja esittelen töitäni omalla Instagram-tililläni. Miss Plus Size -kilpailun myötä sinne on alkanut tulla paljon viestejä tuntemattomilta, jotka arvostelevat työni jälkeä. Se on ollut aika iso yllätys, koska minä itse ja asiakkaani olemme olleet tyytyväisiä.

– Ihmisiä kiinnostaa sosiaalisessa mediassa eniten kuvat, joissa on takana jokin tarina. Itse olen kirjoittanut paljon iästäni, koska olen saanut siitä niin paljon palautetta.

– Moni sanoo, että olen nuoren ikäni takia varmaan naiivi, tai että minulla ei voi olla kunnon elämänkokemusta. Olen kirjoittanut paljon siitä, että nuoreenkin ikään voi mahtua isojakin elämänkokemuksia. Ihmisiä ei minun mielestäni pitäisi arvottaa iän mukaan.

Laura Heinovaara

Laura Heinovaara, 37v, 169cm, Nokia

– Kisaan liittyvä palaute on ollut häkellyttävän positiivista. Ihmisten viesteistä kumpuaa se, että on ihanaa, että olen mukana, ja ihanaa, että tällainen kisa järjestetään.

– Suosituin kuvani sosiaalisessa mediassa on sellainen, jossa on hymyä ja silmänisku. Sellaiset kuvat, joista välittyy ilo, ovat yleensä niitä tykätyimpiä. Se on mielestäni erittäin kivaa, että ihmiset kiinnittävät nykyään enemmän huomiota niihin hyviin ja positiivisiin asioihin.

– Viestit, joita ihmiset minulle kirjoittavat, ovat pääsääntöisesti vain kauniita, eivät asiattomia. Niistä viesteistä näkee, että ihmiset elävät hengessä mukana.

Eveliina Heiskanen

Eveliina Heiskanen, 26v, 169cm, Kouvola

– Olen itsevarma, enkä pelkää näyttää sitä. Yritän kantaa itseni aina ylpeydellä. Toivoisin, että se on piirre, josta muut voisivat inspiroitua.

– Kisan aikana otettu alusvaatekuva on herättänyt paljon kiinnostusta. Silloin ihmiset ehkä tajusivat rohkeuteni. Olen aiemminkin pistänyt alusvaatekuvia Instagramiini, ja eniten tykkäyksiä saavat aina ne kuvat, joissa näkyy koko vartalo. Lisäksi olen saanut paljon uusia seuraajia kisan myötä. Se on hienoa.

– Olen lähtenyt tähän kisaan ja olen siksi valmis ottamaan vastaan kaikenlaista palautetta. Olen sitä mieltä, että kaiken kritiikin pystyy ottamaan vastaan loukkaantumatta, jos on itsevarma ja tietää mitä haluaa.

Laura Välimaa

Laura Välimaa, 25v, 176cm, Panelia

– On mahtavaa, että Miss Plus Size on saanut koko ajan enemmän näkyvyyttä. Kaikki eivät välttämättä tiedä tästä kilpailusta. Uskon, että tälle on kysyntää ja tämä tulee kasvamaan vuosi vuodelta.

– Tuntuu hyvältä saada rohkaisevaa palautetta Instagramissa. Kerroin sosiaalisessa mediassa heti, kun sain tietää päässeeni mukaan kisaan. Kaikki alkoivat heti kannustaa, että nyt tuot voiton kotiin. Olen myös saanut paljon uusia seuraajia kilpailun myötä.

– Kyllähän ihmiset kommentoivat välillä toisellakin tapaa, mutta niiden annan mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Anna Sivén

Anna Sivén, 30v, 162cm, Nurmijärvi

– Saan paljon viestejä niin miehiltä kuin naisiltakin. Miehet varmasti tarkoittavat hyvää, mutta he ylittävät usein hyvän maun rajat. Pystyn onneksi aika hyvin suodattamaan sen, koska sellaiset viestit eivät kuulu tähän kilpailuun.

– Toivon, että voisin tämän myötä auttaa kaikkia vielä itseään etsiviä naisia löytämään sen oman juttunsa. Tuntuu, että elämme välillä vieläkin siinä maailmassa, jossa ainoa oikea bikinivartalo on 50 kiloa, 180 senttiä ja tietysti vatsalihaksilla.

– On liian vähän niitä ihmisiä, jotka uskaltavat laittaa itsestään sosiaaliseen mediaan kuvan juuri sellaisena kuin he ovat, ilman muokkaamista. Siksi on kiva, että suosituimmissa Instagram-kuvissani olen aidosti oma itseni alusvaatteissa tai bikineissä.

Lea Mansikkaviita

Lea Mansikkaviita, 39v, 169cm, Iittala

– Olen iäkkäin meidän kymmeniköstä, joten elämänkokemustakin on ehkä eniten. Siksi mahdollinen kritiikki ei hetkauta minua suuntaan eikä toiseen. Annan sen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

– Kuvistani on sosiaalisessa mediassa tykätty aika tasapuolisesti. Meillä on ollut paljon erilaisia kuvauksia, on ollut cocktailmekkoja ja alusvaatekuvauksia. Olen tykännyt niistä kaikista paljon.

– Olen ollut tosi huono Instagramin käyttäjä, mutta olen tämän missihomman kanssa alkanut nyt enemmän laittaa kuvia sinne. Olen aiemmin ollut enemmän Facebook-tyttö. Saamani palaute on kuitenkin ollut erittäin hyvää. Ihmiset kehuvat kauniiksi ja tsemppaavat. Totta kai kehuja on kiva lukea.

Tuulia Kovanen

Tuulia Kovanen, 36v, 157cm, Espoo

– Eniten ihmiset ovat olleet kiinnostuneita alusvaatekuvastani, joka otettiin kisan alkuvaiheessa. Toisaalta eniten kommentteja ovat kirvoittaneet sellaiset kuvat, joissa olen jakanut tarinoita ja kokemuksia kisan varrelta. Niiden suosio kertoo siitä, että kuka vain meistä voi olla alusvaatekuvissa. Ei tarvitse olla tietynlainen, että voi näyttää hyvältä vähissä vaatteissa.

– Valmistauduin henkisesti ikäväänkin palautteeseen ennen kuin lähdin kisaan mukaan. Sitä ei kuitenkaan ole tullut, vaan ihmiset tsemppaavat kannustavat ja kehuvat. He ovat innoissaan, että ylipäätään osallistun kilpailuun.

– Tietysti jos ikävää palautetta tulisi omassa sosiaalisessa mediassa vastaan, niin kyllä se varmasti pahalta tuntuisi. Yritän kuitenkin ajatella niin, että vain lähipiiriltä saatu palaute on tärkeää, sillä vain he tuntevat minut oikeasti.

 

ISTV näyttää jännittävän Miss Plus Size -finaalin suorana Vanajanlinnasta kello 18:45 alkaen. Lähetys alkaa tähtivieraiden haastatteluilla. Finaali käynnistyy kello 19, ja ilta huipentuu voittajan tunnelmiin heti kruunaamisen jälkeen.

Voit katsoa finaalin suorana tästä linkistä.

Tuotetiedot: Hiukset: Salon Bella Pelo / Maija Kaunisto. Meikki: Pretty be Flormar / Heidi Kämppi / Iia Emilia Salmi. Hiustenpidennykset: Dreamhair. Magneettiripset: G Beauty Lab. Vaatteet: Beinggreat.fi.

Niina Luukkonen, Anu Mod, Riina Koskinen, Miina Varjonen, Laura Heinovaara, Eveliina Heiskanen, Laura Välimaa, Anna Sivén, Tuulia Kovanen ja Lea Mansikkaviita kisaavat Miss Plus Size -finaalissa.