Gladiaattorien Barbi treenaa lähes 20 kertaa viikossa – tällaista on Minnan, 37, elämä Suomen lihaksikkaimpana naisena - Viihde - Ilta-Sanomat

Gladiaattorien Barbi treenaa lähes 20 kertaa viikossa – tällaista on Minnan, 37, elämä Suomen lihaksikkaimpana naisena

Kuvituskuva
Julkaistu: 21.3.2019 7:48

Minna Pajulahti treenaa ankarasti lunastaakseen tittelinsä ja menestyäkseen fitneksessä, penkkipunnerruksessa ja voimanostossa.

Minna Pajulahti on nainen, joka saa päät kääntymään tilassa kuin tilassa – myös Gladiaattorien uuden tuotantokauden julkistustilaisuudessa.

Nokialainen Minna on kisannut menestyksekkäästi muun muassa fitneksessä, penkkipunnerruksessa ja voimanostossa ansaiten epävirallisen Suomen lihaksikkaimman naisen tittelin.

Kuvituskuva

Minnaa, Gladiaattorinimeltään Barbia titteli hieman naurattaa.

– Olen aina halunnut olla lihaksikas, pikkutytöstä asti. Haluaa olla vahva, itsenäinen ja lihaksikas nainen. Sitä kautta ajauduin alun perin fitnesslajien pariin, hän selvittää.

– Fitness-buumi on jyllännyt jo pitkään ja sen huomaa ihmisten asenteissa. Naisihanne on nykyään lihaksikkaampi. Ja jos mä olen lihaksikkain, niin se ei haittaa yhtään, nainen jatkaa nauraen.

Alan suosio on Minnan mukaan vähentänyt ennakkoluuloja ja siten myös spontaania kommentointia.

– Kymmenen vuotta sitten joku vanhempi rouvashenkilö saattoi huutaa kadulla, että näytät ihan mieheltä. Sellaista ei tapahdu enää. Vaikka totta kai kun on erilainen, niin herättää huomiota suuntaan ja toiseen, Minna pohtii.

Minna kertoo olleensa aina urheiluhullu: hän on kilpaillut eri lajeissa 8-vuotiaasta asti. Fitneksestä naisella on yli 20 vuoden kokemus.

– Nyt kun minulla on kesäkuussa kilpailut, niin alan huhtikuussa valmistautumaan niihin. Treenaan kaksi, joinain päivinä kolme kertaa viikossa.

Kuvituskuva

Kilpailuun harjoitellessaan Minna kertoo harjoittelevansa lähemmäs 20 kertaa viikossa.

– Tällä hetkellä treenaan kuusi kertaa viikossa, minkä lisäksi harjoittelen vapaaohjelmaani muutaman kerran viikossa. Siihen tulee mukaan aerobiset harjoitukset, kun alan pudottamaan painoa, hän selvittää harjoitusrupeamaansa.

Treenimäärä ei ole Minnalle ongelma. Suurempaa päänvaivaa tulee, kun naisen pitäisi levätä.

Minna valmentaa fitnessurheilijoita, mutta työskentelee myös lentoemäntänä. Työnsä vuoksi nainen matkustaa paljon. Hän kertoo, että ulkomailla ihmiset kommentoivat ulkonäköä kärkkäämmin.

– Erityisesti Jenkeissä tullaan sanomaan ihan kadullakin. Siellä arvostetaan enemmän sitä, miltä näyttää ulkoisesti, Minna pohtii.

Kuvituskuva

Fitnessammattilainen kertoo nähneensä urallaan myös alan suosion ja kehityksen. Muun muassa kauneusleikkaukset ja erilaisten täyteaineiden käyttäminen on lisääntynyt. Rintaimplantteja hän suosittelee vasta, kun on ehtinyt ajatella asiaa kunnolla.

– Valmennan paljon nuorempia tyttöjä ja olen huomannut, kuinka some on tuonut mukanaan ulkonäköpaineita. Aika monella on ripset ja huulissa täytettä, Minna pohtii.

– Minun mielestäni treenaaminen riittää. Olen sanonut valmennettaville, että naamaan ei oteta mitään täytettä. Keskittyy siihen ja ajattelee ajan kanssa, haluaako tehdä jotain muokkauksia omaan vartaloon.

Minna on jo toista mukana Gladiaattoreissa jo toista kautta. Hän kertoo, kuinka koko show’n ilme muuttui uudella kaudella.

– Nyt oltiin vahvasti 1990-luvun teemalla. Ensimmäinen kausi oli dramaattisempi, hän pohtii.

Gladiaattorit 21. huhtikuuta alkaen sunnuntaisin MTV3:lla klo 19.30.

Tuoreimmat osastosta