38-vuotiaan superfanin järjetön tempaus: muutti nimensä Michael Jacksoniksi – anelee nyt tuntemattomilta rahaa päästäkseen siitä eroon - Viihde - Ilta-Sanomat

38-vuotiaan superfanin järjetön tempaus: muutti nimensä Michael Jacksoniksi – anelee nyt tuntemattomilta rahaa päästäkseen siitä eroon

Michael Jacksonia vuosikaudet fanittanut John Lomas haluaa kipeästi eroon entisen idolinsa nimestä.

John Lomas ei enää halua kantaa Michael Jacksonin nimeä. Syynä tähän on kohudokumentti Leaving Neverland.­

20.3.2019 19:11

Fanitus voi toisinaan mennä liian pitkälle. Tämän on oppinut kantapään kautta myös brittiläinen Michael Jackson -superfani John Lomas, kertoo New York Post.

Lomas, 38, fanitti edesmennyttä popin kuningasta niin rankasti, että päätyi muutamia vuosia sitten jopa muuttamaan nimensä Michael Jacksoniksi. Nyt mies on kuitenkin tullut siihen tulokseen, että haluaa oman nimensä takaisin.

Lomas kertoo järkyttyneensä nähtyään kohua herättäneen Leaving Neverland -dokumentin. Dokumentissa käsitellään muun muassa Jacksoniin kohdistuneita syytöksiä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Muutamia vuosia sitten matkustin Los Angelesiin ja muutin virallisesti nimeni Michael Jacksoniksi. Olen sokeasti kannattanut häntä kaikki nämä vuodet, mutta kaikki viimeaikaiset tapahtumat ovat saaneet minut ajattelemaan, että ei enää, Lomas avautuu medialle.

Michael Jacksonin fanittamiseen Lomas on käyttänyt elämänsä aikana yli 1,3 miljoonaa dollaria.­

Lomas kertoo ihailleensa popin kuningasta lapsesta asti. Nyt kohudokumentin paljastukset ovat kuitenkin järkyttäneet miestä niin syvästi, että hän haluaa oman nimensä takaisin. Hän kertoo pelkäävänsä niitä reaktioita, joita Jacksonin nimen käyttäminen saattaisi aiheuttaa muissa ihmisissä.

– Haluaisin saada uuden työn, mutta joka kerta kun menen työhaastatteluun joudun kertomaan koko nimeni. Näyttää todella pahalta, että olen päättänyt muuttaa nimeni sellaiseksi, jonka uskotaan olevan pedofiili, tilittää Lomas.

New York Postin mukaan Aspergerin oireyhtymää sairastava Lomas on käyttänyt elämänsä aikana yli 1,3 miljoonaa dollaria Michael Jacksonin konsertteihin, albumeihin sekä fanituotteisiin. Nyt Lomas kerää sosiaalisessa mediassa lahjoituksia, jotta hän saisi vaihdettua oman nimensä takaisin.

Lomas tarvitsee yhteensä noin 160 dollaria, jotta hän pääsisi eroon Jacksonin nimestä. Toistaiseksi kukaan ei ole lahjoittanut miehelle vielä senttiäkään.

Brittiläinen Lomas kerää nyt rahaa, jotta pääsisi eroon Michael Jacksonin nimestä. Toistaiseksi hänelle ei ole lahjoitettu vielä senttiäkään.­

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun fanitus menee brittimiehen kohdalla aavistuksen liian pitkälle. Ennen Michael Jacksonia Lomas fanitti The Beatlesia niin rajusti, että päätti muuttaa nimensä John Lennoniksi vuonna 1999.

– Sitä fanittaa näitä ihmisiä tietämättä, mitä he oikeasti tekevät, toteaa Lomas.

Kohua herättänyt Leaving Neverland -dokumentti on toistaiseksi esitetty vain Iso-Britanniassa sekä Yhdysvalloissa. Suomessa dokumentti nähdään huhtikuussa Ylellä. Dokumentti on herättänyt runsaasti keskustelua ja sen on kerrottu vaikuttaneen erityisen rankasti Jacksonin läheisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?