Jussi Hakulinen kieltää Twitterissä hänen kappaleidensa käyttämisen Olli Lindholmin muistokonsertissa: ”Tuntui pahalta”

Julkaistu:

yö-yhtye
Yö-yhtyeen entinen jäsen Jussi Hakulinen kertoo Twitterissä suorasanaisen mielipiteensä Olli Lindholmin muistokonserteista.
Yö-yhtyeen nykykokoonpano järjestää helmikuussa edesmenneen laulajansa Olli Lindholmin muistoksi kolme konserttia, kaksi Tampereella ja yhden Porissa. Yön nykykokoonpanoon kuuluivat kosketinsoittajat Mikko Kangasjärvi ja Jari Latomaa sekä kitaristi Jussi Turpeinen ja basisti Timo Mynttinen ja rumpali Ari Toikka.

Yö-yhtyeen entinen jäsen Jussi Hakulinen ei ole mukana muistokonserteissa. Nyt mies on avautunut Twitterissä tilanteesta.

Hakulinen myöntää kirjoituksissaan, että tilanne tuntuu hänestä pahalta. Samalla hän myös kieltää hänen kirjoittamiensa kappaleiden käyttämisen muistokonserteissa. Hänen kynästään on syntynyt muun muassa Yön hitit Rakkaus on lumivalkoinen ja Joutsenlaulu.

– Myönnän että tuntui pahalta ettei panokseni Yö-yhtyeen hyväksi ei ollut edes muistokonsertteihin osallistumisen arvoinen. Toivon että bändi ja esiintyvät artistit kunnioittavat mielipidettäni jättää myös biisini ohjelmistosta pois....

– Mutta bändillä on nyt mahdollisuus osoittaa, ettei kyse ole Ollin muiston rahastuksesta. Jos konserttien tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen, kuten Idai-syklonin aiheuttaman katastrofin hätäapuun, ovat biisini vapaasti käytettävissä. Ja myös minä jos kelpaan?

Hakulinen avautui jo helmikuussa Suomen Kuvalehdelle muistokonserteista. Tällöin hän kertoi, etteivät sellaiset muistokonsertit, joissa hän on mukana, tule toteutumaan. Hakulinen kertoi Suomen Kuvalehden haastattelussa, että halusi konserteissa esittää vain Yön kahden ensimmäisen albumin ja niiden välissä julkaistun livelevyn materiaalia. Eli musiikkia, jota Yö soitti Hakulisen ollessa vielä mukana yhtyeessä.

– En ole tykännyt Yön musiikista sen jälkeen, kun siitä tuli iskelmää. Mielestäni Yö ei ollut loppuaikoina oikea bändi, koska sen toiminta oli ulkopuolisten tekemien biisien armoilla. Olihan se kauhea stressi Ollillekin, että mistä biisit milloinkin tulevat ja millaisia ne ovat, Hakulinen kertoo lehdelle.


Vuonna 1981 perustetun Yön ainut alkuperäisjäsen vielä 2019 oli Olli Lindholm. Jussi Hakulinen erosi yhtyeestä vuonna 1985.

Hakulisen suhde Yöhön oli myöhemmin riitaisa. Hän ei ollut tekemisissä Lindholmin kanssa sitten vuoden 2011, kun kaksikon välit tulehtuivat lopullisesti.
Porin Isomäki Areenalla ja Tampere-talossa järjestettävissä Laulu rakkaudelle -muistokonserteissa vierailevina solisteina nähdään Suvi Teräsniska, Juha Tapio, Pate Mustajärvi, Pauli Hanhiniemi, Antti Kleemola, Timo Kiiskinen ja Hra Ylppö. Puheosuuksista vastaavat Vexi Salmi ja Tommy Hellsten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt