Anna Puu murtuu kyyneliin tv:ssä – avautuu avioeron aiheuttamasta syyllisyydestä: ”Elämäni isoin epäonnistuminen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anna Puu murtuu kyyneliin tv:ssä – avautuu avioeron aiheuttamasta syyllisyydestä: ”Elämäni isoin epäonnistuminen”

Anna Puu puhuu Maria Veitolalle avoimesti eroamisesta, lapsista ja menestyksestä.

Julkaistu: 18.3.2019 12:33

Anna Puu kertoo Yökylässä Maria Veitola -jaksossa eron olleen hänen elämänsä isoin epäonnistuminen. Jättävänä osapuolena ollut laulaja työstää kipeää kokemusta yhä jokaisella levyllään.

Torstaina nähtävässä Yökylässä Maria Veitola -jaksossa vieraillaan laulaja Anna Puun, 36, luona. Puu asuu kauniissa ja idyllisessä kodissa Helsingissä yhdessä tyttärensä ja avopuolisonsa, musiikkituottaja Jukka Immosen kanssa.

Puun 9-vuotias tytär on hänen aiemmasta avioliitostaan, ja lapsi asuu vuoroviikoin molempien vanhempiensa luona. Jukka Immosella puolestaan on yhteishuoltajuus koirasta hänen entisen puolisonsa kanssa.

– Ja sit mä en oo oikein koiraihminen, täytyy tunnustaa, Puu sanoo nauraen Veitolalle, mutta vakavoituu sitten hieman.

– En mä tiedä, että halusiko toinenkaan välttämättä lasta. Silleen niitä elämiä yhteen sovitetaan.

Anna Puu ja Jukka Immonen nähtiin viime itsenäisyyspäivänä yhdessä Linnan juhlissa.

Emma-palkittu Anna Puu nousi koko kansan tietoisuuteen vuoden 2008 Idols-ohjelmasta, jossa hän sijoittui toiseksi. Puu ja Immonen ovat tehneet yhdessä musiikkia laulajan uran alusta asti, eli nyt jo yli 10 vuoden ajan. Tästä ajasta pari on kuitenkin seurustellut vasta kolme vuotta.

Puu kertoo, että tuolloin tilanne oli suotuisa ja he molemmat olivat vapaita.

– Se on hassua. Se on ihan käsittämätöntä, että miten sitten kelkka kääntyy tuolleen, Puu viittaa parin seurustelun alkamiseen.

Hän sanoo jaksossa olleensa aikuisiällä pisimmillään yksin noin neljän kuukauden ajan. Puu kertoo olevansa ”sarjaseurustelija”, eli siirtyvänsä nopeasti suhteesta toiseen. Laulaja myöntää Veitolalle, että joskus suhteet ovat menneet myös hieman päällekkäin.

– Se on ihan hirveän huono tapa. Ei toivottava, ja onneksi sitä vanhemmiten oppii.

Avoliitossa elävät Puu ja Immonen eivät ole kihloissa tai naimisissa.

– Olen ollut kerran naimisissa ja mä olen silloin vannonut, että mä en mee enää toiste. Että tää on nyt koettu.

Maria Veitola pääsi vierailemaan jaksossa myös laulajan mökillä.

Laulaja puhuu torstain jaksossa avoimesti myös avioerostaan. Puun ja hänen ex-miehensä liitto päättyi vuonna 2013. Pari ehti olla naimisissa noin viiden vuoden ajan.

– Mä huomasin silloin, kun mulla oli kolmenkympin kriisi, että mä taannuin tavallaan 15-vuotiaaksi takaisin. Että se on se mun todellinen identiteetti, se 15-vuotias Anna, Puu pohtii.

Veitola tiedustelee, että mitä laulaja oikein kriiseili tuolloin ja että tunsiko hän itsensä jotenkin vanhaksi.

– Ei, en mä ikää kriiseillyt, vaan elämää.

– Mä luulen, että osalle tulee siinä vaiheessa se, että voi ei, että nyt pitäisi olla se mies tai se puoliso ja nyt pitäisi sit ehkä viimeistään ruveta niitä lapsia hommailemaan. Mutta mulla oli ne jo, niin sitten mä kriiseilin sen, että oliks tää nyt sit se. No joo, se siitä.

Anna Puu on kotoisin Outokummusta. Hän on on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Puu ja Veitola kuitenkin palaavat asiaan vielä myöhemmin yökyläilyn aikana. Kun kaksikko istuu mukavasti Puun vaalean kodin sohvalla, Veitola tiedustelee, miksi pari erosi.

– Se liittyi varmaan tähän mun kolmenkympin kriisiin. Ehkä se oli vähän sellaista sekavaa aikaa mulle pään sisällä niin kuin nuorena äitinä ja sitten sen oman identiteetin uudelleen kasaamisessa. Sitten vaan huomasi, että ei olekaan enää kivaa tulla sieltä keikalta kotiin.

– Se on vaikea paikka mulle ylipäätään koko se asia. Että jos sanon, että mä en tykkää luovuttamisesta, niin se oli varmaan mun elämäni isoin epäonnistuminen.

Puu sanoo kuitenkin ajattelevansa edelleen, että asiat menivät oikein.

– Kyllä mä tiesin, että me jossain vaiheessa päästään siihen tilanteeseen, missä me ollaan nyt. Meidän tyttärellä on kaikki hyvin ja me asutaan tosi lähekkäin toisiamme. Me ollaan joustavia ja hyviä vanhempia molemmat. Ja ollaan keskenämme väleissä.

Laulaja myöntää olleensa se osapuoli, joka halusi erota.

Hän sanoo Veitolalle työstävänsä asiaa yhä jokaisella levyllään.

– Mä itse itseäni tekstien kautta terapoiden yritän päästä siitä sellaisesta syyllisyyden tunteesta, sanoo liikuttuneena.

– En mä halua aiheuttaa ihmisille mielipahaa, enkä mä halua satuttaa ihmisiä. Mutta sitten siinä vaan kävi niin, Puu sanoo kyyneliä pyyhkien.

Laulaja sanoo Veitolalle yhteishuoltajuuden toimivan hyvin, mutta että asialla on myös kääntöpuolensa.

– Sellaiset viikot ovat ihan kamalia, kun on se viikko, kun se (tytär) on mun ja sitten mulla on koko ajan töitä. Ja joudun koko ajan pyytämään mun vanhempia tänne tai on aina joku hoitaja kehissä.

Laulaja sanoo, että jos on kulunut liian pitkä aika siitä, että äiti ja tytär ovat saaneet viettää kunnolla aikaa yhdessä, niin molemmilla alkaa itku olla herkässä. Hän liikuttuu kyyneliin muistellessaan hetkeä muutaman vuoden takaa, kun tytär oli laittanut Puun Mestaripiirros-kappaleen soimaan ja oli alkanut itkeä.

– Sitten me itkettiin ja halittiin, hän sanoo liikuttuneena.

Anna Puun ja Jukka Immosen Helsingissä sijaitseva koti on avara, vaalea ja tyylikkäästi sisustettu.

Outokummusta kotoisin oleva Puu on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän sai valmistumispaperinsa vain kaksi päivää ennen Idolsin koelauluja. Nuori laulaja osallistui kisaan, koska hän ei edelleenkään tiennyt, mitä hän haluaisi olla isona.

Veitola haluaa tietää Puun näkemyksen siitä, että miksi juuri hän on yksi niitä harvoja artisteja, jotka ovat onnistuneet tekemään menestyksekkään uran Idolsin jälkeen.

– Luulen, että se oli yleisempää silloin alkupäässä, kun nämä formaatit olivat ehkä pikkaisen harvinaisempia.

– Ja itse asiassa se, mitä ulkopuoliset ihmiset eivät näe, on että levy-yhtiöt pistävät yllättävän paljon kehittämisaikaa sellaisiin artisteihin, joissa ne näkevät potentiaalia, mutta jotka eivät vain ole valmiita vieläm Anna Puu kertoo.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin MTV3-kanavalla klo 21 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?