Muistatko Bimbo Oy:n vaalean kaunottaren? Sointu Borg, 27, tutkii nyt robotiikkaa ja valmistuu pian ekonomiksi – rakkaus leimahti räppärin kanssa

Julkaistu:

tosi-tv
Bimbo Oy -sarjassa seurattiin Sointu Orvokin ja Alina Välimäen yritystoimintaa. Sointu on edelleen yrittäjä ja pian myös kauppatieteiden maisteri.
27-vuotias Sointu Borg tuli tunnetuksi muutama vuosi sitten FOX-kanavalla esitetystä Bimbo Oy -sarjasta. Tosi-tv-ohjelmassa seurattiin Sointu Orvokin ja hänen ystävänsä Alina Välimäen yritystoimintaa heidän opiskelujensa ohella. Sarjassa nähtiin, miten nuoret yrittäjät bailasivat, elivät ja tekivät bisnestä Charisma Promotion -yrityksellään.

Viime vuosina Borg on ollut julkisuudessa vain harvakseltaan, sillä hän on keskittynyt opintoihinsa Turun kauppakorkeakoulussa. Borg aloitti opintonsa Vaasassa, jossa hän teki kandidaatin tutkinnon pääaineenaan tuotantotalous. Tällä hetkellä hän opiskelee toimitusketjujen johtamista.


Borg kertoo IS:lle, että suunnitelmissa on valmistua vielä tämän vuoden aikana.

– Opiskelu on tuonut tietynlaista tasapainoa elämääni. Olen toiminut PR-alan yrittäjänä aina opintojeni ohella ja ajoittain opintojen ja töiden yhdistäminen on ollut kieltämättä haastavaa. Mutta niinhän se on monilla nuorilla, hän sanoo.
Borg työstää parhaillaan graduaan. Kirjoitusprosessi on vasta alussa, mutta aiheena komeille jo nyt ”The Use Of Robotic Process Automation in Procurement”.

– Tutkielmassani tutkin ohjelmistorobotiikan (RPA) hyödynnettävyyttä hankinnan automatisoinnissa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tutkin siis sitä, mitkä ovat RPA:n hyödyt hankinnassa, Borg selventää.

– Strateginen hankinta kiinnostaa minua ja hankinnan digitalisaatio on ajankohtainen aihe. Otan graduni kuitenkin ennen kaikkea oppimisprosessina, hän jatkaa.

Opintojen ohella Borg tekee promootio- ja emännöintikeikkoja. Myös rakkaus kukoistaa, sillä hän kertoo olevansa onnellisesti parisuhteessa. Borg on julkaissut Instagramissa yhteiskuvia rakkaansa, MC Solonen nimellä tunnetun räppäri Timo Solosen kanssa.
Borg ei osaa vielä sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta hän uskoo jatkavansa yrittäjänä pr-alalla. Hän toivoo työllistävänsä tulevaisuudessa erityisesti nuoria ja naisia. Myös ekonomialan työt kiinnostavat.

– Se, mitä haluan tehdä valmistumisen jälkeen, on itse asiassa todella kinkkinen kysymys.

– Olen hieman arponut sen suhteen, että heittäytyisinkö valmistumisen jälkeen täyspäiväiseksi yrittäjäksi PR-puolella. Olen kuitenkin hyvä siinä mitä teen ja rakastan tehdä töitä itselleni! Näitä hommia on kuitenkin tullut tehtyä jo kymmenisen vuotta, Borg sanoo.
Bimbo Oy -sarjasta on jäänyt hänelle Borgille lämpimät muistot. Hän myöntää, että saattaisi vielä tänäkin päivänä lähteä mukaan sopivaan tosi-tv-ohjelmaan, jos sellainen tulisi eteen.

– Olen aina ollut räväkkä ja humoristinen persoona. Rakastan viihdyttää ihmisiä, enkä ota itseäni liian vakavasti. Ei se poissuljettua ole, että lähtisin vielä mukaan johonkin tv-formaattiin. Mutta toisaalta sen pitäisi olla sitten itseni näköinen juttu. Sekopäinen ja fiksu samanaikaisesti!

– Tylsän TV:n tekeminen ei tulisi kuuloonkaan! Hommassa pitää olla kunnolla toimintaa.