Traagisesti menehtynyt Perttu Häkkinen mukana uudella levyllä 7 kuukautta kuolemansa jälkeen

Julkaistu:

Tähtiportti
Perttu Häkkinen on mukana Tähtiportti-yhtyeen uudella albumilla. Hän ehti taltioida omat osuutensa ennen tapaturmaista kuolemaansa.
Edesmenneen toimittajan ja muusikko Perttu Häkkisen yhtye Tähtiportti julkaisee uuden albumin Abiristeily toukokuussa.

Häkkisen viime vuoden elokuussa tapahtuneen tapaturmaisen kuoleman jälkeen Tähtiportti on kutistunut trioksi. Bändissä soittavat Albert Wichfinder (Sami Hynninen), Stiletti-Ana (Ilari Larjosto) ja Vilunki 3000 (Mikko Viljakainen).

Uudella levyllä Häkkinen on kuitenkin mukana, sillä levyn tuotanto ja sävellykset on merkitty koko ryhmän, myös Häkkisen nimiin.

– Levyä oli tehty melkein vuoden päivät kimpassa. Tarkoitus oli jatkaa sitä viime syksynä, mutta jatkettiinkin sitten kolmistaan. Suurin osa Pertun osuuksista oli jo tehtynä. Levy oli oikeastaan miksaamista vaille valmis, Viljakainen kertoo.

Albumin persoonallinen nimi on Häkkisen keksimä.

– Nyt, kun on tullut M/S Romantic -sarja, olen joutunut tosi monelle selittämään, että Ruotsinlaiva-meininki ja Abiristeily eivät liity toisiinsa. Abiristeily tarkoittaa meille sitä, että siihen loppuu tietynlainen lapsuus.

Häkkinen itse selitti nimen merkitystä jo keväällä 2016 äänitetyssä Radio Wyrd -podcastissa.

– Abiristeilyhän on tietynlainen käännekohta elämässä. 21-vuotiaana suomalainen mies joko menettää tai saa otteen elämästä – ja tämä on tilastollisesti todistettu. Abiristeilystä 21 ikävuoteen on aikaa pari kolme vuotta, ja silloin tulevaisuuden usko ja katteettomat kehitysoptimistiset ajatukset ovat vahvasti läsnä, Häkkinen totesi tuolloin.

Levy-yhtiö Svartin tiedotteessa aiheesta puhutaan suorastaan runollisesti: "Abiristeilyn voi hahmottaa välitilana, jossa ihminen elää siirtyessään nuoruudesta aikuisuuteen. Silloin ihminen elää unelmoiden, vapaana vastuusta ja velvollisuuksista, eikä mikään ole hänelle mahdotonta. Krapulat eivät tunnu krapulalta, ajatus elämän rajallisuudesta vaikuttaa järjenvastaiselta, eikä mikään unelma ole liian suuri.”

Elämän raadollisuus paljastuu vasta myöhemmin. Tähtiportin tuleva albumi käsittelee myös yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta.

Abiristeily-levyllä Tähtiportti uudistaa tuttua elektronista instrumentaatiotaan rummuilla, bassolla ja kitaralla. Tulevalta levyltä on juuri julkaistu single Abiristeily I.

Tähtiportti jatkaa toimintaansa triona. Levyn julkaisukiertue on toukokuussa.

– Jo vuosi sitten keväällä oli aika paljon triokeikkoja, kun Perttu ei ehtinyt työkiireiden takia mukaan, Viljakainen toteaa.

Perttu Häkkinen menehtyi elokuun 12. päivä 2018 polkupyöräonnettomuudessa. Ohikulkija löysi pyörällä kaatuneen Häkkisen sunnuntaina aamuyöllä Hakaniemenrannasta. Vielä edeltävänä perjantaina Häkkinen oli esiintynyt Flow-festivaalilla Imatran voima -yhtyeensä kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt