Top Gear -tähti Jeremy Clarkson julkaisi mykistäviä bikinikuvia naisystävästään – paljasti pian, miten surullisen todellisuuden paratiisi kätkee taakseen

Julkaistu:

video
Top Gear -tähti Jeremy Clarkson järkyttyi autiolla paratiisisaarella valtavista roskaröykkiöistä. Hän julkaisi Instagramissa videon, jossa lataa suorat sanat ongelmasta.
Top Gear -tähti Jeremy Clarkson, 58, lomailee tällä hetkellä upeissa paratiisimaisemissa Aasiassa yhdessä naisystävänsä Lisa Hoganin, 46, kanssa.

Juontajatähti on julkaissut Instagram-tilillään mykistäviä rantakuvia rakkaastaan, joka nauttii auringosta bikineissä. Kuvissa Hogan poseeraa valkealla hiekalla sinisen meren edustalla. Pari on myös pelannut rantalentopalloa ja retkeillyt läheisillä saarilla.
Clarksonin ja Hoganin lomakohde näyttää nopealla vilkaisulla todelliselta paratiisilta. Sen mykistävät maisemat keräävät kehuja juontajan seuraajilta ja moni kertoo haluavansa matkustaa samanlaiseen paikkaan myös itse. Todellisuudessa paratiisi kätkee taakseen kuitenkin surullisen ongelman.

Clarkson julkaisi torstaina Instagramissa videon, joka paljastaa mykistävien rantojen todellisuuden. Videolla veneessä istuva Clarkson kertoo, että hän pysähtyi hetkeksi saarelle, jolle pääsee ainoastaan vesiteitse ja jolla ei ole ketään.

Saarella oli pikkuruinen, valkohiekkainen ranta, joka näytti kutsuvalta. Ranta oli kuitenkin täynnä erilaista roskaa, jota Clarkson esittelee videollaan.

– Puolessa tunnissa, keräsimme näin paljon muovia. Katsokaa tätä! Clarkson kertoo pöyristyneenä ja esittelee veneessä lojuvia kymmeniä muovipulloja.
Pullojen seassa on myös muovipusseja ja muuta muoviroskaa. Clarkson huomauttaa, että liki kaikki muovipullot ovat etikettiensä perusteella peräisin Kiinasta.

– Olen pahoillani, mutta kiinalainen, kiinalainen, kiinalainen, kiinalainen... Kiinalaiset, kerätkää vi*** roskanne! Clarkson ärähtää videollaan.
Suosikkijuontajan video on kerännyt paljon kiitosta sen kommenteissa. Clarksonin fanit toteavat, että on äärimmäisen tärkeää, että paratiiseja piinaavasta muoviongelmasta puhutaan.

– Kiitos, että otat kantaa tähän asiaan. Se on valtava, valtava ongelma Thaimaassa tällä hetkellä. Kävin useilla ”kauniilla” saarilla Phuketissa viime vuonna. Tarkemmin katsoessa kävi ilmi, että ne olivat kaatopaikkoja, eräs kommentoija toteaa.

– En voi uskoa, että ihmiset heittävät tämän pas***n valtamereen ja kaduille aivan kuin sillä ei olisi mitään väliä. Hienoa työtä herra Clarkson. Levitä sanaa!

– Hieno viesti. Kiitos Jeremy, että käytät vaikutusvaltaasi tuomaan huomiota muovikriisille.

Aiemmin Clarkson julkaisi kuvia Vietnamista, jossa hän ja Hogan viettivät muun muassa ystävänpäivää. Juontaja osallistui maassa vapaaehtoisena roskien keräämiseen rannoilta.
Clarkson ja mallina tunnettu Hogan ovat Daily Mailin mukaan seurustelleet parin vuoden ajan. Clarkson erosi vuonna 2014 ex-vaimostaan Frances Cainista. Pari oli naimisissa yli 20 vuotta.

Valtava ongelma

Muovi ja muu merissä vellova roska on äärimmäisen suuri ongelma erityisesti Kaakkois-Aasiassa. Meriin päätyy muovipakkauksia samaan tahtiin kuin jos sinne kipattaisiin täysi jäteautollinen kerran minuutissa.

Arvioiden mukaan maailman merissä tulee olemaan vuoteen 2050 mennessä enemmän muovia kuin kaloja, mikäli ongelman ratkaisemiseksi ei tehdä nykyistä aktiivisemmin töitä.

Suomessa esimerkiksi kiinteistövälittäjä ja tv-persoona Jethro Rostedt on ottanut kantaa asiaan. Rostedt julkaisi helmikuussa Instagram-tilillään kuvan, jonka hänen ystävänsä oli lähettänyt Balilta. Kuvassa upealle hiekkarannalle oli huuhtoutunut runsaasti muoviroskaa.

– Järkyttävä näky paratiisista. Järkyttävä teko ihmisiltä. Kaikki roskat roskiin. Aina. Oot sitten missä tahansa, järkyttynyt Rostedt kirjoitti kuvan yhteydessä.
Muoviongelmaan ja luontoa tuhoavaan massaturismiin on maailmalla pyritty puuttumaan kovin ottein. Kuuluisia lomakohteita on suljettu, jotta niiden luonto saisi mahdollisuuden elpyä valtavien turistivirtojen aiheuttamista ongelmista.

Esimerkiksi maailmankuulu Maya Bayn ranta Thaimaassa suljettiin viime vuonna, sillä sen rantavesien koralliriutat olivat tuhoutuneet ja eläinlajit kärsineet valtavien ihmismassojen vuoksi. Tällä hetkellä ranta on täysin suljettu turismilta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt