Heikki Paasonen toteuttaa uudessa tv-sarjassa tavallisille ihmisille polttareita, joista voi vain uneksia: ”Budjetti ei tule ihan heti vastaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Heikki Paasonen toteuttaa uudessa tv-sarjassa tavallisille ihmisille polttareita, joista voi vain uneksia: ”Budjetti ei tule ihan heti vastaan”

Julkaistu: 15.3.2019 11:00

Juontaja Heikki Paasonen rakastaa polttareiden järjestämistä – siksi hän luotsaa nyt uutuusohjelmaa, jossa morsiamet ja sulhaset kaapataan mukaan elämänsä juhliin.

Tuleva kesä tuo jälleen mukanaan rakastuneet morsiamet ja sulhaset, mutta ennen alttarille astelemista on perinteisesti juhlittu polttareita. Niiden järjestäminen saattaa tosin joskus olla morsiamen ja sulhasen ystäville stressaavaa, aikaa vievää ja ennen kaikkea kallista.

Juuri siksi juontaja Heikki Paasonen, 36, päätti alkaa luotsata uutuusohjelmaa, jossa hän auttaa seurueita toteuttamaan avioliiton satamaan purjehtiville pariskunnille ikimuistoiset polttarit. Idea ohjelmaan syntyi reilu vuosi sitten.

– Rakastan polttareiden järjestämistä! Tämä on ihan minun unelma-ammattini, Paasonen nauraa.

– Minulle on ehtinyt muutama bestman-vastuu siunaantua elämäni aikana. Pidin siitä niin paljon, että halusin tehdä tästä ohjelman, Paasonen avaa ohjelman taustoja.

Uutuusohjelma kantaa nimeä Paasosen polttaritoimisto, ja kuvaukset on tarkoitus aloittaa tänä kesänä. Nyt ohjelmaan etsitään apua tarvitsevia kaasoja ja bestmaneja, jotka olisivat seurueineen valmiita heittäytymään täysin uudenlaiseen kokemukseen.

– Tässä on mahdollisuus nostaa polttarit sellaiselle tasolle, ettei niitä oman porukan voimin olisi mahdollista toteuttaa. Etsimme mukaan ihan normaaleja, ulospäin suuntautuneita ihmisiä.

Ohjelmassa kaasot ja bestmanit kävelevät sisään Paasosen polttaritoimistoon. Sen jälkeen jokainen polttaripäivä räätälöidään sopivaksi juuri kyseiselle morsiamelle tai sulhaselle. Heidän toiveensa ja pelkonsa käydään läpi, ja lopulta tehdään suunnitelma ikimuistoisen päivän toteuttamisesta.

– Kun kerran Paasosen polttaritoimistoon kävelee sisään, niin pyörää ei voi enää pysäyttää! Niistä tulee polttarit, joista voi vain uneksia, mutta toisaalta unissa ei aina mene kaikki niin kuin haluaisi.

Yllätyksiä saattaa siis tulla juhlakalun lisäksi myös muulle polttariseurueelle. Etuna on kuitenkin se, että polttariseurue voi unohtaa kokonaan stressaamisen ja hampaidenkiristelyn. Paasosen polttaritoimisto hoitaa kaiken alusta loppuun: myös juhlien kulut.

– Tässä pääsee ulkoistamaan järjestelyt pois omista käsistään, eikä meillä tule budjetti heti vastaan, Heikki lupaa.

Villeimmätkin unelmat voidaan pistää toteutumaan. Paasosen polttaritoimiston puhelimessa on nimittäin kaikkien mahdollisten ihmisten numerot, ja ikimuistoisen päivän toteuttaa asiantunteva tiimi.

– Pistämme ainakin potenssiin kymmenen kaiken, mitä polttariseurueet voisivat normaalisti järjestää. Tämä on ihan avaimet käteen -paketti.

Paasonen on 36-vuotisen elämänsä aikana ehtinyt järjestää muutamia polttareita, mutta mukana hän on ollut liki kymmenissä.

– Minä ja mun kaveripiiri pidämme itseämme modernin polttarikoulukunnan kannattajina, jossa ei pyritä nolaamaan ketään nolaamisen tähden.

Kesällä 2015 Paasonen järjesti ystävälleen Olavi Uusivirralle unohtumattomat polttarit, jotka alkoivat kesken miehen Ruisrock-keikan ja tv-taltioinnin – siis kymmenien tuhansien ihmisten edessä. Paasonen järjesti Olavin bändin kanssa yhteistyössä Tommi Läntisen laulamaan yllätyksenä Via Dolorosaa lavalle kesken keikan.

– Kannoimme lopuksi häkeltyneen Olavin pois lavalta, ja kaikki tallentui Ylen lähetykseen. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että polttareista voi tehdä sellaisen, että niistä jää sankarille upea muisto.

Omia polttareitaan Paasonen ei ole vielä viettänyt, vaikka rakkaus mallikaunotar Anniina Puontin kanssa onkin miehen omien sanojen mukaan ”erittäin hyvällä mallilla”.

– Toistaiseksi täytyy sanoa, että suutarin lapsella ei taida olla kenkiä, mutta kuka tietää. Vielä en ole kuitenkaan saanut kutsua omiin polttareihini.

Alla olevassa kuvassa Paasonen poseeraa Puontin ja juontaja Jaajo Linnonmaan kanssa Extreme Run -tapahtumassa kesällä 2017.

Jos omia polttareita joskus pääsee viettämään, on rumpuja soittavalla Paasosella takataskussaan vaatimaton toive.

– Haluaisin päästä soittamaan Guns N’ Rosesin kanssa yhden keikan. Se on vähintä mitä voisin odottaa. Pistäkää ylös, pojat, Paasonen nauraa pilke silmäkulmassaan.

Kiinnostuitko ohjelmasta? Paasosen polttaritoimistoa kuvataan touko-, kesä- ja elokuussa. Kuvaukset koostuvat noin kahdesta kuvauspäivästä polttarisankarin ja seurueen kanssa varsinaisissa polttareissa ja yhdestä kuvauspäivästä bestman-/ kaasoporukan kesken elokuun lopussa. Kuvaukset järjestetään pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla, mutta mukaan haetaan ihmisiä ympäri Suomea.

Haku ohjelmaan löytyy osoitteesta www.nelonen.fi/osallistu tai tästä linkistä.

Nelonen ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?