Vieno Kekkonen joutui sairaalaan – ”Minua ei ole ehditty leikata”

Julkaistu:

Vieno Kekkonen liukastui ja mursi pohjeluunsa. Alkuviikko vierähti leikkausjonossa.
Laulajatähti Vieno Kekkonen, 84, liukastui maanantaina jäisellä kadulla. Kaatuessa oikean jalan nilkasta murtui pohjeluu. Rakastettu laulaja oli sairaalassa tiistain ja keskiviikon odottamassa pääsyä leikkaukseen, kunnes tilanne keskiviikkona iltapäivällä muuttui.

– Minua ei ole ehditty leikata, koska täällä on niin paljon potilaita. Leikkauksia tehtiin tiistainakin keskiyöhön asti. Täällä aherretaan, mutta hoidettavia on niin paljon, Vieno Kekkonen kertoi IS:lle sairaalavuoteelta keskiviikkona päivällä.

Hän kaatui maanantaina kotinsa lähistöllä Pohjois-Helsingissä.

– Näillä keleillä kävelen ulkona aina hyvin varovaisesti, mutta yhtäkkiä jäisellä kadulla oikea jalka lähti liukumaan eteenpäin ja vääntyi sivuun, Vieno kuvaili.

Hän oli yksin kotosalla, koska aviomies on pariskunnan toisessa kodissa Ruotsin puolella Pajalassa.

– En kaatunut jalan päälle, joten ensin ajattelin nilkan vain venähtäneen. Sitä sattui kuitenkin niin kamalasti, että lähdin Malmin päivystykseen.

Siellä sitten vierähtikin aikaa, sillä Kekkonen kertoo odottaneensa hoitoon pääsyä kello 17:stä lähtien aina keskiyöhön asti.

– Kello oli yli puolen yön ennen kuin pääsin sieltä pois. En halunnut olla kotona yksinäni, joten menin lähellä asuvan tyttäreni Ellun luo yöksi.


Tyttärenpoika kuljetti Kekkosen seuraavana aamuna yöllä saatujen ohjeiden mukaisesti Töölön sairaalaan, jossa hän on ollut siitä pitäen.

– Nilkan pohjeluu on murtunut. Se on nyt kipsattu. Minun piti päästä leikkaukseen jo tiistaina.

Keskiviikkona iltapäivällä kipsi poistettiin ja lisätutkimusten jälkeen lääkärit päättivät luopua leikkauksesta. Jalan toivotaan korjautuvan kipsissä, joten se kipsattiin uudestaan.

– Leikkauksissa on aina omat vaaransa ja siitä toipuminen kestää pidempään, joten toivoinkin tämän hoituvan kipsillä. Sain kipulääkettä, joten ei ole sattunut paljoa, Vieno iloitsi.

Hän on pyrkinyt pitämään mielialan pirteänä, vaikka ei pitkään aikaan ollut saanut syötävää.

– Olin koko tiistain myöhäiseen iltaan asti kuten myös keskiviikkona iltapäivään asti koko ajan leikkausjonossa, joten en saanut ruokaa. Nyt sain illallista ja se kyllä maistui. Hoito on ollut todella hyvää, sitä haluan kiittää.


Torstaina ohjelmassa on opettelua kulkemaan kainalosauvoilla.

– Sen jälkeen pääsen ilmeisesti pois sairaalasta.

Kotiin Vieno ei kuitenkaan voi nyt palata, koska puoliso on Pajalassa ja kaksikerroksisessa talossa lähes kaikki huoneet ovat yläkerrassa.

– Menen Ellun perheen hoidettavaksi. He ottavat minut mielellään.

Vieno ei olisi oma itsensä ellei hän olisi jo ehtinyt kysellä lääkäreiltä, milloin voisi alkaa palata kuntosaliharjoittelun pariin. Lähes päivittäin kuntosalilla käyvä energiapakkaus aikoo yrittää pitää vieroitusoireet kurissa kotitreenillä.

– Minulla on kotona muutama kuntoilulaite, joten treenaan ainakin yläkroppaa. Harjoittelen muutenkin myös kotona, vaikka käynkin salilla.

Tapaturma sattui mahdollisimman ikävään ajankohtaan. Vieno lopetti pitkän pohdinnan jälkeen viime vuonna esiintymiset. Muutamia aiemmin sovittuja keikkoja tai muita lipsumisia linjasta on silti sattunut. Niistä viimeisen oli tarkoitus olla lauantaina.

– Meidän piti esiintyä yhdessä Erkki Liikasen ja Ellun kanssa Tammelassa. En voinut millään kieltäytyä, koska on Ekin juhlavuosi.


Kekkosen tytär Elina Sauri on laulaja, jolta ilmestyi esikoislevy pari vuotta sitten. Äiti ja tytär ovat esiintyneet paljon yhdessä. Vuodesta 2010 lähtien he keikkailivat toisinaan myös Erkki Liikasen kanssa. Kolmikko oli koostanut yhdessä säestäjänsä Pekka Pentikäisen kanssa konsertin tunnetuista venäläisistä kappaleista. Slaavilaisen musiikin konsertti oli tarkoitus vetää vielä kerran. Se kyllä toteutuu lauantaina iltapäivällä Tammelan kunnantalolla, mutta ilman Vienoa.

– En pääse esiintymään kipsin ja kainalosauvojen kanssa. Olen hyvin pahoillani kaikkien kuulijoiden puolesta. Onhan tämä harmi, mutta konsertti pidetään pienin muutoksin ilman minua, Vieno mainitsee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt