MTV: Matti Nykäsen surunmurtama Pia-leski ei pystynyt saapumaan kameroiden eteen – ”En voi koskaan unohtaa häntä ja hänen rakkauttaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

MTV: Matti Nykäsen surunmurtama Pia-leski ei pystynyt saapumaan kameroiden eteen – ”En voi koskaan unohtaa häntä ja hänen rakkauttaan”

Leskeksi jäänyt Pia Nykänen osallistui tiistai-iltana MTV:n Studio-ohjelmaan viestien välityksellä. Hän kertoi, ettei olisi koskaan voinut toivoa itselleen parempaa aviomiestä.

12.3.2019 21:40

Mäkihyppääjälegenda Matti Nykänen saatettiin haudan lepoon maaliskuun alussa. 55-vuotiaana kuollutta urheilusankaria jäivät kaipaamaan suuri joukko faneja, läheisiä ja perhettä – ennen kaikkea leskeksi jäänyt puoliso Pia Nykänen.

Pia Nykänen antoi tiistai-iltana MTV:n Studio-ohjelmalle haastattelun, jossa aiheena oli rakkaus ja sen menettäminen. Piaa ei nähty studiokeskustelussa muiden vieraiden ja juontajien Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan kanssa, vaan hän osallistui haastatteluun viesteillä, jotka näytettiin tv-katsojille.

– Pyysimme Piaa kuvailemaan ja kertomaan rakkaudestaan Mattiin. Kameroiden edessä se tuntui vielä turhan vaikealta, mutta hän halusi kertoa meille tarinansa viestitse, Nina Rahkola kertoi lähetyksessä.

Pia ja Matti Nykänen edustivat Linnan juhlissa 2015.

Surun murtama Pia kertoi haastattelussa viestien välityksellä kaipaavansa aviomiestään. Hän sanoi, ettei koskaan unohda Mattia. Voit lukea Pian antaman haastattelun myös MTV3:n sivuilta.

– En koskaan voi unohtaa Mattia ja hänen rakkauttaan minua kohtaan. Me saimme paljon ja annoimme toisillemme paljon. Aika vain loppui kesken. Meidänhän piti elää 100-vuotiaiksi yhdessä – niin lupasimme toisillemme. Mutta kohtalo puuttui peliin ja vei sinut enkeliksi taivaalle, Pia kirjoitti MTV3:lle.

– Matti kutsui minua kullaksi. Matti huolehti kodin siisteydestä: autot, piha, ihan kaikki oli aina viimeisen päälle siistinä ja huollettuna. Hän myöskin huolehti kovissa määrin minun terveydestäni ja hyvinvoinnistani. Omansa jäivät aina taka-alalle. Hän oli niin kiltti ja huomaavainen, rakas aviomieheni, Pia totesi MTV3:lle.

– Matti oli niin tavallinen ihminen. Hellä, luotettava ja erityisesti rakastava. En parempaa miestä olisi ikinä voinut toivoa itselleni, Pia kehui viestitse.

Läheiset saattoivat Matin haudan lepoon Jyväskylässä 2. maaliskuuta 2019.

Uutinen nelinkertaisen olympiavoittaja Matti Nykäsen yllättävästä kuolemasta tavoitti kansan 4. helmikuuta. Matti menehtyi kotonaan Joutsenossa sairauskohtaukseen. Pia löysi Matin kuolleena pesuhuoneesta ennen puoltayötä, ja häntä oli yritetty elvyttää tuloksetta.

Hautajaiset ja muistotilaisuus järjestettiin 2. maaliskuuta. Pia ja Matin Vieno-äiti murtuivat kyyneliin saatellessaan Mattia haudan lepoon. Muistotilaisuudessa Matin bändin kitaristi Jussi Niemi esitti kappaleen Maan korvessa, jonka päälle Matti puhui studiossa äänitetyn osuutensa.

– Matti sanoi, että jos hän lähtee täältä ennen sinua, laula tämä kappale hänen hautajaisissaan, Jussi Niemi kertoi.

Muistotilaisuudessa vanha äänite heräsi eloon, eikä jättänyt yhtään kuivaa silmää.

Onnellinen aviopari hymyili kameralle Lappeenrannassa kesällä 2017.

Matti ja Pia ehtivät olla aviossa vajaat viisi vuotta, sillä he astelivat alttarille kesällä 2014. Pia oli Matin viides vaimo, ja hän tuntui löytäneen uudenlaisen rauhan päivähoitoalalla työskentelevän Pian kanssa.

– Arkemme on todella tavallista, ja juuri sellaista kaipaankin. Kaipaan ennen kaikkea rauhaa, Matti alleviivasi parin viimeiseksi jääneessä yhteishaastattelussa kesällä 2017.

– Minulla ja Pialla menee oikein mukavasti. Tämä rakkaus on näemmä tehty kestäväksi, Matti sanoi IS:n haastattelussa vain muutama viikko ennen kuolemaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?