Vesa-Matti Loiri julkaisi kuvan ”poikien illasta” – poseeraa Mika Häkkisen ja Esa Tikkasen kanssa Levillä - Viihde - Ilta-Sanomat

Vesa-Matti Loiri julkaisi kuvan ”poikien illasta” – poseeraa Mika Häkkisen ja Esa Tikkasen kanssa Levillä

Vesa-Matti Loiri kertoo Instagramissaan olevansa viettämässä ”veljesten” kanssa iltaa.

12.3.2019 21:00

Taiteilija Vesa-Matti Loiri, 74, julkaisi Instagramissaan tiistai-iltana harvinaisen yhteiskuvan, jossa poseeraavat hänen kanssaan entinen formulatähti Mika Häkkinen, 50, ja jääkiekkolegenda Esa Tikkanen, 54.

Loiri kertoo olevansa ”veljesten” kanssa Levillä ja näkevänsä ystäviään pitkästä aikaa.

– Levillä. Veljesten kanssa. Long time no see, Loiri sanailee kuvatekstissä.

Loirin ja Häkkisen ystävyys johtaa vuosien taakse. Loiri järjesti vuonna 2015 yhteisjuhlat pitkäaikaisen ystävänsä, ohjaaja tuottaja Pertti Melasniemen kanssa. Salaisista juhlista kerrottiin etukäteen vain kutsuvieraille, joita oli IS:n tietojen mukaan keskiviikkona paikalla runsaat pari sataa.

Vierasjoukko koostui Loirin ja Melasniemen ystävistä vuosikymmenten varrelta. Yksi heistä oli tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka saapui juhliin yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa. Näihin juhliin osallistui myös entinen formulatähti Mika Häkkinen.

Pitkän uran viihdealalla tehnyt Loiri täytti tammikuussa 74 vuotta.

– On mukavaa, kun erilaisia mielenkiintoisia duunijuttuja riittää yhä. Tunnen itseni nyt hyvävoimaiseksi, enkä mä tässä kunnossa osaisi neljän seinän sisälle hautautua, Loiri kertoi IS:n haastattelussa muutama kuukausi sitten.

Miehen vuoden kaikista merkittävin projekti koskee pitkään odotettua elämäkertaa. Sekä näyttelijänä että muusikkona Suomen tähtitaivaalle ponkaisseen Loirin huikea ura ja vaiherikas elämä eivät haihdu tulevaisuudessa savuna ilmaan, sillä Otava julkaisee kirjailija Jari Tervon kirjoittaman Loirin elämäkerran syksyllä 2019.

Loiri edusti Linnan juhlissa itsenäisyyspäivänä 2017.

Viime vuosien aikana Loiri on löytänyt uuden ja tehokkaan lääkityksen diabetes-sairauteensa ja sitä myötä laihtunut rajusti.

– Painan nyt hieman päälle 90 kiloa, kun pahimmillaan painoa oli peräti 151 kiloa. Jalkani eivät enää pelaa, mutta muuten tunnen itseni terveeksi ja siitä olen saanut uudenlaista itsevarmuutta. Se heijastuu kaikkeen, Loiri kertoi viime vuoden lopussa.

–  Olin täysin loppu painoni ollessa yli 150 kiloa. Pelkäsin aidosti kaiken päättyvän pian. Sain kuitenkin vielä yhden uuden elämän, ja siitä olen tavattoman onnellinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?