Minna, 32, kohautti vuosi sitten pettämällä puolisoaan Temptation Islandilla – näin hänellä menee nyt: ohjelmalla elämään yllättävä vaikutus - Viihde - Ilta-Sanomat

Minna, 32, kohautti vuosi sitten pettämällä puolisoaan Temptation Islandilla – näin hänellä menee nyt: ohjelmalla elämään yllättävä vaikutus

Diplomi-insinööri Minna, 32, ihastutti ja vihastutti tv-katsojia Temptation Island -ohjelman neljännellä tuotantokaudella. Mitä hänelle kuuluu nyt, kun tapahtumista on kulunut vuosi?

13.3.2019 7:03

Marraskuussa 2017 Minna pakkasi avopuolisonsa Sammyn kanssa matkalaukut ja lähti vajaan kuukauden mittaiselle irtiotolle arjesta. Kohteena oli Thaimaa ja loma-aktiviteettina viihde-realityn kuvaukset.

Parisuhde oli Minnan mukaan tilanteessa, jossa ei ollut enää mitään menetettävää. Se näkyi: Temptation Island Suomen neljäs tuotantokausi sujui pariskunnan puolesta varsin railakkaasti. Minna petti puolisoaan avoimesti tv-kameroiden kuvatessa ja Sammy vikitteli miesten saarella sinkkunaisia minkä ehti.

– Kun ei ole mitään menetettävää, on mahdollisuus voittaa, Minna sanoo nyt.

Tottahan tuo. Ohjelmasta alkaa jo viides kausi, mutta Tampereella asuva pari on edelleen yhdessä. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, ohjelma pelasti Minnan ja Sammyn suhteen. Nyt he ovat pitäneet yhtä neljä vuotta.

Minna ja Sammy joutuivat vakavan paikan eteen Temptation Islandin iltanuotiolla viime keväänä.­

Helppoa suhteen uudelleenrakentaminen ei ollut, mutta ilman ohjelmaa se olisi Minnan mukaan tullut todennäköisesti päätökseensä.

– Nykyään uskallamme kertoa toisillemme, mitä suhteelta vaadimme, emmekä tyydy vähempään. Mitä aidommin tuo esiin omat, perustellut näkemyksensä, sitä paremmin on mahdollista ymmärtää sitä toista ihmistä, Minna analysoi.

Minna herätti katsojissa tunteita Temptation Islandin neljännellä tuotantokaudella. Osa katsojista tuuletti suorasukaisen naisen asenteelle, osa kauhisteli tv-tapahtumia.­

Osa katsojista pöyristyi Minnan käytöksestä tv:ssä, osa taas piti naista riemastuttavan rehellisenä ja suorasukaisena. Nainen myöntää, että kokemus oppetti sietämään myös negatiivisuutta ja kritiikkiä. Suora hän aikoo olla jatkossakin.

– Kyllä kokemusten täytyy herättää tunteita. Muuten ne ovat turhia, Minna lataa.

– Jos joku haluaa olla yhtä suora ja rohkea, niin suosittelen, että kannattaa lähteä realityyn nolaamaan itsensä, niin sen jälkeen ei ole ongelmia olla suora ja kertoa mielipiteitään.

Temptation Islandia Minna pitää kaiken kaikkiaan kasvattavana kokemuksena.

– Kun kävi niin rankan kokemuksen läpi, niin on oppinut riskeeraamaan enemmän ja myös yrittämään enemmän, jolloin voi myös saavuttamaan enemmän. myös työelämässä, hän pohtii.

32-vuotias Minna on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja työskentelee infra-alalla myyntitehtävissä. Työkaverit ovat samoja kuin Temppariaikoina.

Pari asuu yhdessä Tampereella.­

Vaativan työnsä lisäksi Minna kertoo käyttävänsä koulutustaustaansa käsitelläkseen rakastumista ja parisuhdetta teoriatasolla. Nainen kirjoittaa Insinöörin päiväkirja -nimistä blogia, johon hän jäsentelee ajatuksiaan ja antaa konkreettisia vinkkejä suhdekiemuroihin.

Minnan blogista löytyy muun muassa suureen suosioon noussut parisuhde-Excel, jota käyttämällä pystyy pisteyttämään potentiaalisen kumppanin sopivuuden itselle.

– Tieteellinen tausta on minulle aina tärkeää. Etsin netistä paljon tietoa, mutta olen myös lukenut kiinnostavia juttuja rakastumisen ja ihastumisen tutkimuksista ja peilannut niitä somiin tuntemuksiini, Minna selvittää ja lisäten, että toivoo lukijoiden saavan uusia näkökulmia omiin ongelmiinsa.

Mutta entä oma parisuhde, onko se jo analysoitu saumattomaksi? Haasteita Minnan ja Sammyn välillä on riittänyt, eivätkä parin keskeiset ongelmat ole aivan sataprosenttisesti selätettyjä. Suurin muutos on tapahtunut siinä, että pari ei enää tarkoituksella ymmärrä toisiaan väärin.

– Meillä molemmilla on melko terävä ja kylmä huumorintaju. On ollut pakko opetella tunnistamaan, kuinka se saattaa satuttaa itseä ja toista, Minna pohtii.

Minna ja Sammy ovat pyrkineet ohjelman jälkeen pääsemään eroon ohjelman aiheuttamasta julkisuudesta, mutta asia on helpommin sanottu kuin tehty. Kiusallisia tilanteita on tullut vastaan muun muassa asuntolainasta neuvotellessa.

– Virkailija alkoi pohtia, että mistäs tunnemme. Yritin kuitata tilannetta selittelemällä, mutta hän ei oikein ostanut ajatuksiani, Minna nauraa ja lisää:

– Kun on tuttu naama, niin ei kehtaa enää esimerkiksi kaupungilla valittaa saamastaan huonosta palvelusta yhtä kärkkäästi kuin aikaisemmin. On menettänyt sellaisen perseilyn mahdollisuuden.

Tv-katsojat todistivat melko ronskeja tapahtumia niin Minnan kuin Sammynkin puolesta. Yli kolmekymppinen diplomi-insinööri koki olevansa joukossa ulkopuolinen, mikä hänen omien sanojensa mukaan ajoi muun muassa juomaan seuran mukavaksi.

– Kukaan saarella ei ollut kanssani samanhenkinen tai edes sellainen, joiden seurassa tavallisesti viihtyisin. Yritin käytökselläni lunastaa paikkani siinä yhteisössä, Minna selvittää.

Minna ja Sammy erosivat viimeisellä iltanuotiolla, mutta palasivat heti yhteen.­

Hän ei halua palata viettelysten saaren tapahtumiin enää sen laajemmin, mutta myöntää oppineensa TIS-läksynsä.

– Olisi pitänyt sanoa useammin ei. Olisin voinut sanoa seuraleikkeihin, että en minä nyt tähän lähde, mutta en halunnut olla tunnelmanpilaaja. Sen jälkeen olen oppinut, että kaikkeen ei tarvitse sanoa kyllä.

Temptation Island Suomi jatkuu uusin jaksoin Nelosella tänään keskiviikkona klo 21. Voit lukea aiheesta lisää Ilta-Sanomien uudesta TV-lehdestä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?