Michael Jacksonin perhe ilmiriidoissa – Janet Jackson kieltäytyy puolustamasta lasten hyväksikäytöstä syytettyä veljeään - Viihde - Ilta-Sanomat

Michael Jacksonin perhe ilmiriidoissa – Janet Jackson kieltäytyy puolustamasta lasten hyväksikäytöstä syytettyä veljeään

Julkaistu: 12.3.2019 15:15

Leaving Neverland -kohudokumentti on saanut Jacksonien perheen ilmiriitoihin.

Vuonna 2009 menehtyneen popin kuninkaan Michael Jacksonin elämä on ollut tiiviisti otsikoissa viime viikot. Jacksoniin lapsena tutustuneet James Safechuck ja Wade Robson väittävät juuri Britanniassa ja Yhdysvalloissa esitetyssä Leaving Neverland -dokumentissa poptähden hyväksikäyttäneen heitä lapsina vuosien ajan.

Jacksonin perikunta on kiistänyt väitteet ja haastanut dokumentin esittäneen HBO:n oikeuteen.

Dokumentti on jälleen nostanut pintaan Jacksonin salaperäisen elämän. Jacksonin ympärillä pyöri vuosikausia pieniä lapsia, joita Jackson kutsui parhaiksi ystävikseen.

James Safechuck tapasi Michael Jacksonin 9-vuotiaana kuvatessaan hänen kanssaan Pepsi-mainoksen.

Poptähden perhe syyttää Robsonin ja Safechuckin valehtelevan hyväksikäytöstä ja olevan vain rahan perässä. Amerikkalaismedian ja brittimedian mukaan kohudokumentti on kuitenkin ajanut syvän kuilun Jacksonin perheen välille, sillä kaikki perheestä eivät lehtitietojen mukaan halua ottaa väitteisiin kantaa.

Wade Robson tutustui Jacksoniin 5-vuotiaana voitettuaan tanssikilpailun Australiassa.

The Sun -lehti kertoo, että poptähden pikkusisko Janet Jackson ei ole halunnut kommentoida veljeensä kohdistuneita väitteitä millään tavalla. Tämä on herättänyt närkästystä Jacksonien keskuudessa, jotka ovat vaatineet Janetia puolustamaan Michaelia.

– Viikon aikana Jacksonit ovat keskustelleet dokumentista ja siitä, miten se tulee vaikuttamaan Michaelin perintöön. Kaikki haluaisivat Janetin julkaisevan lausunnon, jossa hän tuomitsisi dokumentin, perheen sisäpiiristä kerrotaan.

Janet Jackson on pysynyt vaitonaisena veljeensä kohdistuneista syytöksistä.

– Heidän mielestään Janet olisi voinut tukea veljeään enemmän hyväksikäyttösyytösten keskellä.

Jackson joutui 1993 myrskyn silmään 13-vuotiaan Jordan Chandlerin syytettyä häntä hyväksikäytöstä. Tapaus sovittiin oikeussalien ulkopuolella ja arvioiden mukaan Chandlerin perheelle maksettiin liki 20 miljoonaa euroa.

Michael Jackson kuvattuna Jordan ”Jordie” Chandlerin kanssa 1993.

2005 Jacksoniin kohdistuneita hyväksikäyttösyytöksiä puitiin jälleen oikeudessa. 15-vuotias Jacksonin Neverland-tilalla majaillut Gavin Arvizo syytti laulajaa hyväksikäytöstä. Oikeuden eteen marssitettiin useita Jacksonin entisiä työntekijöitä ja nuoria miehiä, jotka olivat viettäneet Neverlandissa aikaa lapsena.

Kesäkuussa 2005 Jackson vapautettiin kaikista syytteistä.

– Useat Michael Jacksonin perheenjäsenet ovat painostaneet Janetia sanomaan julkisuudessa Michaelin olevan syytön, The Sunille kerrotaan.

Janet Jackson, LaToya Jackson, Jermaine Jackson ja Michael Jacksonin lapset Paris ja Prince Michael Jackson kuvattuna popin kuninkaan muistotilaisuudessa 2009.

Lähipiirin mukaan Janet on kuitenkin pitänyt pesäeroa perheeseensä ja keskittynyt aina omaan uraansa.

– Perheen mukaan Janetin käytös kertoo mitä mieltä hän on väitteistä, mutta Janet ei ole halunnut puhua asiasta. Hän ei tiedä mitä Michaelin luona tapahtui, eikä koe, että hänen pitäisi siksi sanoa mitään aiheesta.

LaToya syytti veljeään hyväksikäytöstä jo 1993

Viime viikolla julkisuuteen vuotanut 26 vuotta vanha LaToya Jacksonin haastattelu on sekin aiheuttanut paljon kyräilyä Jacksonien perheessä.

LaToya Jacksonin ja hänen veljensä Michaelin välit olivat 90-luvun alussa mutkikkaat. People-lehti kertoo sisarusten olleen riidoissa 1993, jolloin ensimmäiset väitteet hyväksikäytöstä tulivat julkisuuteen.

Lue lisää: Raju video vuosikymmenten takaa julki – Michael Jacksonin sisko sanoo nähneensä todisteita väitetystä hyväksikäytöstä: ”En enää voi olla hiljaa”

LaToya Jackson sanoi tuolloin antamassaan haastattelussa todistaneensa omin silmin, kuinka heidän Katherine-äitinsä kirjoitti shekkejä poikien vanhemmille. Hän väittää Katherine Jacksonin tienneen popin kuninkaan puuhista ja auttaneen poikaansa maksamaan miljoonia lasten perheille.

LaToya Jackson on myöhemmin perunut puheensa ja sanonut ex-miehensä painostaneen häntä syyttämään veljeään.

Peoplen mukaan kolme muutakin nuorta poikaa olivat väittäneet viranomaisille Jacksonin hyväksikäyttäneen heitä, mutta syytteitä ei koskaan nostettu.

– Ne olivat hyvin, hyvin suuria summia. Nämä lapset tulevat olemaan rikki koko elämänsä. En halua viattomien lasten kokevan tällaista enää. Rakastan Michaelia hyvin paljon, mutta säälin lapsia, sillä heillä ei ole enää elämää, LaToya sanoi amerikkalaismedialle 26 vuotta vanhassa haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?