Queenin ensimmäinen basisti Mike Grose on kuollut – kitaristi Brian May muistelee vanhaa ystävää: ”Jäimme hänelle paljosta velkaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Queenin ensimmäinen basisti Mike Grose on kuollut – kitaristi Brian May muistelee vanhaa ystävää: ”Jäimme hänelle paljosta velkaa”

Grose soitti Queenin ensimmäisessä kokoonpanossa.

Queen nousi tunnetuksi kokoonpanolla Roger Taylor, John Deacon, Brian May, Freddie Mercury (kuvassa). Ennen Deaconia ensimmäisenä basistina oli kuitenkin Mike Grose.­

12.3.2019 13:09

Queenin kitaristi Brian May kertoo Instagram-tilillään, että Queenin ensimmäinen basisti Mike Grose on kuollut.

– Ei mitään helppoja aikoja meille, hän kirjoittaa.

– Mike Grose oli Queenin ensimmäinen basisti. Joskus vuoden 1970 tienoilla Roger (Taylor) kutsui hänet Lontooseen treenaamaan kanssamme. Hän myös kasasi kanssamme ensimmäiset biisimme. Mike oli voimakas hahmo ja voimakkaat olivat myös hänen soittokamansa. Hänen soundinsa oli massiivinen. Lopulta yhteytemme ei toiminut, mutta jäimme hänelle paljosta velkaa. Hän auttoi meitä ottamaan ensimmäisiä askeleitamme. Lepää rauhassa.

Facebookissa May kertoo lisää yksityiskohtia.

Hän mainitsee Grosen soittaneen kolmella keikalla bändin kanssa.

Mark Blaken kirjoittaman kirjan Is This the Real Life?: The Untold Story of Queen mukaan Grose oli osaomistajana klubissa, jossa May ja Taylor soittivat jo Smile-bändinsä kanssa.

Grose korvattiin Barry Mitchellillä ja bändi soitti myös muutaman keikan vuonna 1971 Doug Bogien kanssa, kunnes John Deacon liittyi yhtyeeseen helmikuussa 1971.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?