Suvi Pitkänen hävisi käräjillä, firma menee konkurssiin – taustalla ”iso ja likainen juttu” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suvi Pitkänen hävisi käräjillä, firma menee konkurssiin – taustalla ”iso ja likainen juttu”

Suvi Pitkäsen firmalla on yli 18 000 euroa velkaa verohallinnolle.

Suvi Pitkänen kertoi aiemmin IS:lle, että hän tajusi tilitoimiston virheet kolme vuotta sitten.

11.3.2019 16:39

Suvi Pitkäsen kauneusalan firma on määrätty asetettavaksi konkurssiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syynä ovat maksamattomat verovelat.

Oikeusjuttu sai alkunsa viime lokakuussa, jolloin Verohallinto haki käräjäoikeudessa SB Beautyn konkurssiin asettamista. Syynä olivat tuolloin 26 000 euroon nousseet verovelat.

Pitkänen vastusti hakemusta. Hänen mukaansa SB Beauty & Productions -yrityksen verovelka johtuu tilitoimiston tekemistä virheistä kirjanpidossa arvonlisäverojen kohdalla.

Maanantaina annetun tuomiolauselman mukaan toimitusjohtaja Suvi Pitkänen on lyhentänyt firmansa verovelkaa, mutta siitä on edelleen maksamatta huomattava osa. Tällä hetkellä maksamatta on 18 793,30 euroa.

Konkurssituomion perusteluissa todetaan, että firma ei ole kyennyt todistamaan, että se ei ole maksukyvytön, koska se ei ole maksanut verovelkaa kokonaan eikä myöskään tarjonnut sen maksamiseksi vakuutta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja siihen saa hakea muutosta valittamalla.

Ongelmat alkoivat vuosia sitten

Pitkänen kertoi IS:n haastattelussa yrityksensä tilanteesta viime lokakuussa. Pitkänen sanoi tuolloin, että hänen yrityksensä hankaluudet alkoivat jo kolmisen vuotta sitten, kun hän tarkisti kirjanpitotoimistonsa työn jälkeä.

– Tämä on iso ja likainen juttu, joka on ollut meneillään jo pari vuotta. Olen itse ollut tästä hiljaa, mutta nyt kaikki on tullut julkiseksi, kun verottaja hakee yritystäni konkurssiin, Pitkänen sanoi tuolloin.

Pitkänen sanoi tuolloin, että ei halua sotia verottajaa vastaan, vaan vanhaa kirjanpitotoimistoaan vastaan.

– Tämä ei ole mikään sota verottajaa vastaan, vaan vanhaa kirjanpitotoimistoani vastaan. Ymmärrän, että yrittäjä on vastuussa omasta kirjanpidostaan ja verot on maksettava. Tällaisten isojen ongelmien tullessa jää kuitenkin usein tosi yksin, Pitkänen harmitteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?