Miljardööri-playboyn raju alamäki: 3,5 miljardia euroa katosi kuin tuhka tuuleen – käytös oikeudessa löi ällikällä

Julkaistu:

James Stuntilla on rahahuolia.
Miljardööri ja playboy James Stunt on pulassa. Bisnekset eivät ole luistaneet, ja nyt hän on joutunut oikeuteen maksamattomien velkojensa takia. The Daily Mail kertoo, että mies on päättänyt hoitaa vastattavansa myymällä muun muassa Picasson ja Monetin taulut, jotka hän on lainannut prinssi Charlesille.

Stunt, joka muistetaan F1-pomo Bernie Ecclestonen tyttären Petra Ecclestonen puolisona, on nyt haastettu oikeuteen sijoitusyhtiö CMC Spreadbetin toimesta.

Oikeuden pöytäkirjoista käy ilmi, että Stunt lupasi maksaa miljoonan punnan suuruisen velkansa käteisellä viime vuoden puolella. Stunt oli ilmoittanut tuolloin, että raha ei ole ongelma, sillä hän aikoi ottaa 70 miljoonan punnan lainan taidekokoelmaansa vastaan. Tämän lisäksi hän aikoi myydä 650 000 punnan arvoisen viinikokoelmansa.

Stuntin taidekokoelma on tällä hetkellä lainassa prinssi Charlesilla. Siihen kuuluu teoksia muun muassa Picassolta, Dalilta ja Van Dyckiltä. Kokoelman arvoksi on arvioitu 225 miljoonaa puntaa.


Miljoonan punnan velkojen kuittaaminen ei ole ainoa vaatimus, jonka kanssa Stunt kamppailee.

Hänen yrityksensä Stunt & co on todettu maksukyvyttömäksi ja se on 89 000 puntaa velkaa Formula 1 World Championship Ltd:lle, jonka omisti hänen entinen appi-isänsä Bernie Ecclestone. Stunt erosi Bernien tyttärestä vuonna 2017. Heillä on kolme tytärtä.

Stuntin alamäki bisnesmaailmassa on ollut jyrkkääkin jyrkempi, sillä vain pari vuotta sitten hänen omaisuutensa arvioitiin olevan yli 3 miljardia puntaa, eli noin 3,5 miljardia euroa.

Helmikuussa oikeus jäädytti Stuntin omaisuutta, johon kuuluu useita arvokiinteistöjä ja luksusautoja. Tuomari antoi Stuntille luvan käyttää vain 1 000 puntaa viikossa. Tämän lisäksi oikeus määräsi, ettei Stunt saa juoda kokoelmansa viinejä.

Stunt on ollut usein otsikoissa käytöksensä takia. Avioero-oikeudenkäynnin aikana hänen väitettiin hieroneen kokaiinia ikeniinsä istunnon aikana ja elehtineen sormillaan ampuvansa Bernie Eccelestonen.

Stunt on kieltänyt kategorisesti moiset väitteet ja todennut niiden olevan naurettavia.

Viimeisintä oikeusjuttuaan Stunt vähättelee:

– Koko miljoonan punnan velka on jo sovittu. Tietenkin pystyn maksamaan kyseisen summan, mutta asia on jo hoidettu sopuisasti.

– Maksuni ei ehkä vielä näy, mutta se ei missään nimessä johdu varallisuuden puutteista. Kyseessä ei myöskään ole pelivelka. En ole pelannut edes blackjackia. Kyse on kauppatavarasta. Voit sanoa, että olen varaton tai voit sanoa, että olen miljonääri. Aivan sama, minä en mene vararikkoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt