70 vuotta täyttävä Tapani Kansa julkaisi Facebookissa tunteikkaan kirjoituksen: ”Hiton monta päivää jättäisin pois”

Julkaistu:

70 vuotta
Syntymäpäiviään juhliva Tapani Kansa julkaisi Facebookissaan pitkän kirjoituksen.
Rakastettu laulaja Tapani Kansa juhlii lauantaina merkittävää virstanpylvästä, sillä mies täyttää 70 vuotta. Pitkän, 50 vuotta kestäneen uran musiikkimaailmassa tehnyt Kansa julkaisi syntymäpäivänsä kunniaksi Facebookissaan pitkän ja tunteikkaan kirjoituksen.

Hän kertoo eläneensä tähän mennessä mielenkiintoisen ja värikkään elämän.

– Tänään 9.3. 2019 tulee täyteen 70 vuotta, tätä mielenkiintoista ja värikästä elämääni. Aika kulkee kulkuansa vieden meitä mukanaan. Ilot, murheet vuorollansa kaikki täällä kohdataan. Ei yhtään kyyneltä niin kuumaa, että itkeä ei sais. Tai jos onni rintaa huumaa miks' silloin iloittais, Kansa kirjoittaa.

– Hiton monta päivää ja lausuttua sanaa jättäisin kuitenkin pois, mutta sitten on niitäkin päiviä, iltoja, öitä ja aamuja jotka ovat jättäneet syvälle sieluuni hurmaavankirkkaita hetkiä ja helliä paijauksia ja polttavan kuumia suudelmia. Kiitän tekijöitäni, äitiä ja isää sekä taivaanisää. Hän on lähettänyt koko joukon parhaita suojelusenkeleitään matkani varrelle. Ja nyt: Olen alkanut vanhentumaan arvokkaasti, mikään ei voisi minua enempää ilahduttaa, Kansa kiittää.Tapani Kansa avasi ovensa IS:lle viime syksynä. Hän asuttaa yksin isoa taloa ja 1445 neliön tonttia. Nuorin poika Edvard on muuttanut jo omilleen. Artistin pitkäaikainen elämänkumppani Nina af Enehjelm asuu nykyään Tukholmassa.

– Tuntuu oikein hyvältä asua yksin, Tapani Kansa kommentoi viime elokuussa.

Laulaja kertoi elävänsä hyvää vaihetta. Aina näin ei ole kuitenkaan ollut.

– 4–5 vuotta sitten etsiskelin taas itseäni. En kunnolla saanut otetta oikein mistään. Siinä oli monenlaista kriisiä. Nyt elämä on selkiytynyt. Monet kivet kengistä karisseet, Kansa kiitteli.


Kansa muistetaan lukuisista hiteistään kuten Delilah, Eloise, R-A-K-A-S. Hän on sanoittanut ja säveltänyt myös omia kappaleitaan ja opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa vuosina 1974–1978. Hänelle myönnettiin taiteilijaeläke vuonna 2014.

Artistilla on kolme aikuista lasta, joista esikoispoika näyttelijä Tuulikki Kuorikosken kanssa, ja tytär ja poika toimittaja Nina af Enehjelmin kanssa.

Voit lukea lisää Kansan 50 vuotta kestäneen uran vaiheista tästä linkistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt