Saara Aalto yltyi uhkarohkeaan temppuun voittaakseen Dancing on Ice -kisan – kisapari tyrmistyi: ”Sanoin, että ei, mutta Saara vaati sitä”

Julkaistu:

dancing on ice
Saara Aalto kisaa tänään sunnuntaina Dancing on Ice -finaalissa. Hänen parinsa on muun muassa kieputtanut häntä luistimista akselinsa ympäri. Saara harjoitteli vaikeaa liikettä kypärä päässään.
Suomalaistähti Saara Aalto luisteli viime sunnuntaina miljoonayleisön edessä Britannian Dancing On Ice -kilpailussa parinsa Hamish Gamanin kanssa. Tiukassa semifinaalijaksossa oli enää neljä paria jäljellä taistelemassa voitosta.

Saara ja Hamish joutuivat taistelemaan jatkopaikastaan, sillä heidän pisteensä eivät riittäneet suoraan finaaliin. ”Kaksintaistelussa” he luistelivat Westlife-yhtyeen entistä laulajaa Brian McFaddenia ja hänen pariaan Alex Murphya vastaan.

Kaksintaistelun päätteeksi tuomarit päättivät yksimielisesti pelastaa Saaran ja Hamishin.


Sunnuntain finaalissa Saara ja Hamish saavat vastaansa koreografi ja tanssija James Jordanin ja Alexandra Schaumanin sekä tv-persoona Wes Nelsonin ja Vanessa Bauerin.

Saara ei ole finaalin ainoa suomalainen, sillä Jordanin pari Schauman on myös tuhansien järvien maasta. 38-vuotias Schauman on syntynyt Suomessa ja oli ensimmäistä kertaa mukana Dancing on Ice -ohjelmassa vuonna 2010, kun hän luisteli tohtori Hilary Jonesin kanssa.

Saara myönsi semifinaalilähetyksen aluksi, että luuli joutuvansa jo edellisellä kerralla kotimatkalle.

– Luulin, että olisin lähtenyt kotiin, Saara totesi.


Saara sai tuomareilta kuitenkin lukuisia ylistyssanoja.

– Olet taiteilija. Sinä olit yhtä musiikin kanssa.

– Sinä ylitit itsesi. Luistelit koko sielullasi, tuomarit ylistivät.

Saara on kokeillut kilpailussa hyvin haastavia liikkeitä. Hamish on muun muassa kieputtanut häntä luistimista akselinsa ympäri. Saara harjoitteli liikettä kypärä päässään.

Tuomarit olivat tästäkin tempusta innoissaan.

– Esiintymisesi on aina täydellistä. Se vaati paljon luottoa ja taitoa, tuomarit ylistivät.

Hamish paljasti olleensa haastavasta liikkeestä hieman epäileväinen.

– Sanoin, että ei, mutta Saara vaati sitä, Hamish nauroi esityksen jälkeen.

Saara kertoi ottaneensa kypärän pois liikettä harjoitellessa vasta lähetysaamuna. Tuomarit ja juontajat olivat paljastuksesta hämmentyneitä.

– Kyllä, minulla oli se päässäni vielä aamulla, Saara myönsi.


Saara tunnusti, että tuloksia ei ole tullut ilman mustelmia.

– Kaikilla on vaikka mitä vammoja ja loukkaantumisia koko ajan. Mulla lähti olkapää vähän sijoiltaan. Tämä on ihan hullu ohjelma, Saara pohti.

Saara on aiemmin paljastanut IS:lle, että kuvaaminen on todella raskasta. Upeiden esitysten taustalla on valtava määrä työtä, epätoivoa ja harjoitustunteja. Hän on harjoitellut parinsa kanssa 5–6 tuntia päivässä viime syksystä lähtien.

Kova treenitahti on uuvuttanut Aallon sekä fyysisesti että henkisesti ja hän on jopa paikoin harkinnut luovuttavansa.

Aallon mukaan ohjelman tuotanto vaatii osallistujilta näyttäviä ja viihdyttäviä esityksiä viikko toisensa jälkeen. Tuotanto odottaa kilpailijoilta vaikeita ja jopa vaarallisia temppuja. Niihin yltääkseen on hyväksyttävä se, että fyysinen rasitus on pahimmillaan sietämätöntä.

Välillä temput asettavat kilpailijat jopa vaaraan. Kisassa onkin Saaran mukaan sattunut jo runsaasti loukkaantumisia. Saara itse on loukannut muun muassa ranteensa, kyynärpäänsä ja nilkkansa.

– On tämä oikeasti hirvittävä selviytymistaistelu. Täällä vaaditaan niin paljon. Täällä on hirveän tärkeää, että viihdeohjelma todella on viihdyttävä. Sen takia meidät laitetaan tekemään asioita, joita ei meidän tasolla oikeasti pystyisi tekemään. Jokainen meistä on aivan äärirajoilla, Aalto kommentoi IS:lle aiemmin.

Dancing on Ice -finaali sunnuntaina 10.3. Ohjelma nähdään Jimillä sunnuntaisin klo 20. Jaksot nähdään Suomessa viikon viiveellä brittien alkuperäisesityksestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt