Sampo Kaulanen julkaisi Instagramissa kuvan, joka sai fanit hieraisemaan silmiään – selittelee muuttunutta olemustaan

Julkaistu:

elämäntapamuutos
Kyläkauppias Sampo Kaulanen on laihtunut ja saanut energiaa elämäntapamuutoksen myötä.
Kyläkauppias Sampo Kaulanen teki viime syksynä elämäntapamuutoksen. Kaulanen halusi pudottaa painoa ja saada lisää energiaa. Hän kertoi IS:lle joulukuussa, että viidessä kuukaudessa kiloja karisi kymmenen. Nyt niitä on tippunut jo 13.

Kaulanen esittelee hoikistunutta olemustaan Jounin kaupan Instagram-tilillä. Hän painaa nyt 78 kiloa, kun elämäntapamuutoksen alussa vaaka näytti rielut 90 kiloa.
– Kaisse jotaki vaikuttaa ko kaljan vaihtaa veeksi ja pikkusen värkkää ruokavaliota? Siihen ko vielä opettellee vähän ees liikkumhaan päivittäin niin jopa tämmönen vätys saa kehoon muutoksia, Kaulanen toteaa kuvatekstissä.

Kyläkauppias ei ole vielä saavuttanut tavoitteitaan, vaan kuntokuuri jatkuu edelleen.

– Ei leuhotella, ettei vain käy vanhanaikaset, hän toteaa Instagramissa.
Kaulasen painonpudotuksen salaisuutena on se, että hän jätti viinan kanssa läträämisen ja oluen litkimisen, alkoi liikkua ja muutti ruokavaliota. Hän noudattaa henkilökohtaisen kuntovalmentajan ohjeita ja syö lautasmallin mukaan. Puolet ruokalautasella tulee olla vihanneksia. Loput ovat proteiinia ja hiilihydraatteja.

Herkuttelu ja roskaruoan syöminen jäivät projektin alkaessa pois ja Kaulanen opetteli syömään välipaloja.

– Ei pidä päästää nälkää missään vaiheessa liian isoksi. Kahden tunnin välein nakkaan vaikka omenan tai banaanin, hän kertoi IS:lle.

– Ei tule houkutusta latoa lautanen kukkuralleen, kun ei ole jäätävä nälkä.
Kaulanen kertoi IS:lle, että vaikeinta liikunnan aloittamisessa on ollut liikkeelle pääseminen.

– Aamulla tekisi mieli jäädä pyörimään sänkyyn, mutta loppujen lopuksi, kun kamat saa niskaan ja kävelee ulos, tulee liikuttua. Jos pystyy vaikka vähänkin liikkumaan, varttikin on parempi kuin ei mitään.

Kaulasen paino putosi jo viime kesänä, kun hän osallistui Selviytyjät Suomi -kisaan. Kyläkauppias voitti lopulta koko kilpailun ja vietti Filippiinien viidakossa yli kuukauden. Sen aikana hänen painonsa tippui niin ikään 13 kiloa, mutta kotiinpaluun jälkeen kilot tulivat ryminällä takaisin.