Janina Fryn yllätysveto: Pyrkii eduskuntaan!

Julkaistu:

Vuonna 1993 Suomen Neito -kilpailun voittanut Janina Fry on lähdössä mukaan politiikkaan.
Janina Fry (o.s. Frostell) kertoo lähtevänsä mukaan politiikkaan. Fry pyrkii eduskuntaan Rkp:n riveistä Espoosta.

Fry paljasti asian Instagram-tilillään.
– Nyt se on virallista. Asetun Rkp:n kansanedustajaehdokkaaksi, Fry kirjoittaa kummallakin kotimaisella.

– Nyt mennään, hän lisää englanniksi.

Fry paljasti Me Naisille pohtineensa ehdokkuutta viime kuukausiin asti.

– Kävin läpi plussia ja miinuksia. Lopulta jäljelle jäi vain pelko. Toki ehdokkuus myös pelottaa. Siinä on pakko laittaa itsensä kokonaisvaltaisesti likoon, Janina sanoi Me Naisille.

Päätös tuntui Frystä heti mahtavalta.

– Olen ehkä aiemmin ajatellut, että politiikka ei ole mun juttu, mutta toisaalta, kenen juttuja nämä asiat eivät olisi? Lähden puhumaan omassa elämässäni kokemista asioista kansallisella tasolla. Haluan vaikuttaa myös siihen, että perheillä olisi hyvä arki, Janina jatkoi.

Janina Fry, 45 vuotta, ponnahti koko kansan tietoisuuteen voitettuaan Suomen Neito -kauneuskilpailun vuonna 1993. Voittonsa jälkeen Fry loi uraa mallina ja kokeili siipiään myös laulajana.


Nykyään Fry toimii yrittäjänä. Hänellä on muun muassa omaa nimeään kantava vaatemallisto.

Fry on ollut naimisissa Mark Fryn yli kymmenen vuotta. Hillä on kaksi lasta, vuonna 2007 syntynyt tyttö ja 2010 syntynyt poika.

Fry paljasti vuoden 2018 loppupuolella päättäneensä poistattaa rintansa. Hänen isänsä kuoli syöpään vuonna 2015 ja äiti vuonna 2017. Fry kertoi IS:lle 2018, kuinka häneltä löytyi syövälle altistava geenivirhe.

– Tajusin, että syöpä on meidän perheen sukurasite. Sitten aloin miettiä, että minulla on pienet lapset ja ihana aviomies. Haluan elää ja nähdä lasteni kasvavan, jos se minulle suodaan, hän pohti Syöpäsäätiön illassa marraskuussa 2018.

Janina pyöritteli tulevaisuuttaan mielessään ja teki päätöksensä: hän meni ennaltaehkäisevään rintojenpoisto- ja korjausleikkaukseen.

– Silloin vielä kun syöpää vasta epäiltiin ja kuvissa näkyi kalkkikertymä, päätettiin suorittaa leikkaus ja pyysin sitten samalla rintojen pienennystä, Janina muisteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt