Kirsi Alm-Siira paljastaa Me Naisissa rajun menneisyytensä, joka olisi voinut päättyä huonosti: ”Poliisit hakivat milloin mistäkin”

Kirsi Alm-Siira kertoo Me Naisissa kiusanneensa opettajiaan ja lintsanneensa koulusta niin paljon, että sai lopulta sieltä potkut.

28.2.2019 9:43

Uutisankkuri ja toimittaja Kirsi Alm-Siira kertoo tuoreessa Me Naiset -lehdessä eläneensä villin nuoruuden, johon kuului runsaasti kapinointia ja vaikeuksia koulussa.

– Minut on erotettu koulusta kaksi kertaa. Ala-asteella olin ihan hyvä koulussa, yläasteella keskityin kiusaamaan opettajia. Halusin olla koulun kovin. Pinnasin niin paljon kuin pystyin enkä tehnyt läksyjä, Alm-Siira kertoo Me Naisten haastattelussa.

Alm-Siiran mukaan ongelmat koulussa johtuivat auktoriteettiongelmasta ja siitä, että hän oli epävarma ja haki huomiota. Hän teki pieniä tihutöitä ja häiriköi.

– Kun olin seiskalla, kaverini kanssa samassa talossa asui ehkä 17-vuotias jätkä, joka ei opiskellut. Hänen kämpässään teinit vetivät röökiä päivät pitkät ja siellä minäkin hengailin. Kotiin tietysti otettiin yhteyttä, jouduin arestiin ja sain muita rangaistuksia. Aloin karkailla kotoa, ja poliisit hakivat mua milloin mistäkin, Alm-Siira kertoo Me Naisissa.

Alm-Siiran kouluaika oli haastavaa, mutta myöhemmin hänestä tuli media-alan uraohjus.

Uutisankkurin mukaan hänelle olisi voinut käydä pahemminkin.

– Mun onni oli se, etten tiedä olleeni missään, missä olisi vedetty kovempia aineita. Jos siellä olisi käytetty kamaa, olisinko ollut käyttämättä?

Alm-Siira kertoo Me Naisille, että ”häröily” jatkui lukiossa ja hänet erotettiin lintsaamisen takia ensin kerran ja sitten toistamiseen. Pahimman sisäisen kuohunnan päätyttyä Alm-Siira rauhoittui.

– Lukion kakkosluokan kävin loppuun tenttimällä. Sen jälkeen olen ollut kohtuullisen yhteiskuntakelpoinen. Kahdelta opettajalta olen pyytänyt myöhemmin anteeksi, hän sanoo.

Unelma-ammattiin

Nykyään Alm-Siira on media-alan ammattilainen ja suosittu tv-kasvo. Hän on työskennellyt Nelosen ja MTV:n uutisankkurina, kilpaillut Tanssii tähtien kanssa -kisassa ja juontaa tällä hetkellä Studio-keskusteluohjelmaa yhdessä Nina Rahkolan kanssa.

Uutisankkuriksi pääseminen 2000-luvun alussa oli Alm-Siiralle unelmien täyttymys, sillä hän oli lapsesta saakka katsonut esimerkiksi Pirjo Nuotion uutislähetyksiä. Ruutuun pääsy oli hänelle suuri juttu.

– Yhtä suuri kuin supertähdelle, joka vetää täyteen Wembleyn stadionin Englannissa, Alm-Siira kertoi IS:lle aiemmin.

Alm-Siira tunnetaan työpaikallaan ihmisenä, joka auttaa kaikkia ja on kiinnostunut kollegoidensa kuulumisista. Häntä pidetään reiluna ja iloisena, ja myös katsojat pitävät Alm-Siiran mutkattomasta olemuksesta. Jos uutislähetyksessä sattuu moka, osaa Alm-Siira suhtautua siihen rennosti ja nauraa itselleen.

– Pelkäsin nuorempana, mitä kaikkea suorassa lähetyksessä voi sattua. Kerran kun putoaa tuolilta, ei enää paljon jännitä, Alm-Siira totesi IS:lle pari vuotta sitten.

Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan Studio-ohjelmassa puhutaan suoraan vaikeistakin aiheista. Ohjelmassa on käsitelty esimerkiksi työuupumusta ja sitä, miksi ruoasta tulee ongelma ja mihin se voi johtaa.

Helmikuussa Alm-Siira kertoi MTV:llä, että hän on aina suhtautunut työhönsä intohimoisesti ja pyrkinyt olemaan paras. Siksi hän olikin vähällä uuvuttaa itsensä täysin aiemmassa työssään.

– Kohta leposykkeeni nousi lähelle sataa. En saanut nukuttua enkä syötyä. Aloin ahdistua kaikesta, mikä ei liittynyt työhöni: kavereiden tapaamisesta, harrastuksista ja kauppareissuista. Samalla työni ahdisti minua.

Lopulta Alm-Siira tajusi tilanteen vakavuuden ja irtisanoutui työstään.

Lue lisää: MTV: Kirsi Alm-Siira teki öisin salaa töitä tuntitolkulla – tajusi, että elämän on muututtava: ”Päällimmäinen tunne oli valtava häpeä”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?