Karita Mattila ja manageripuoliso Tapio Kuneinen: Avioero! Takana 30 yhteistä vuotta

Oopperatähti Karita Mattilan ja hänen miehensä Tapio Kuneisen 30 vuoden yhteinen taival on päättynyt.

Maailmantähti Karita Mattila ja hänen miehensä Tapio Kuneinen ovat eronneet. – Ei tässä ole mitään draamaa, Tapio Kuneinen kommentoi Ilta-Sanomille. Kuva Linnan juhlista 2010.

28.2.2019 6:01

Ilta-Sanomien tietojen mukaan oopperalaulaja Karita Mattila ja hänen miehensä Tapio Kuneinen ovat eronneet. Näin pariskunnan 30-vuotinen yhteinen taival on tullut päätepysäkilleen. Pariskunta tapasi toisensa 1988 ja avioon he menivät 1992. Nyt he ovat jättäneet eropaperit.

– Voin vahvistaa tietonne. Karita Mattila ja Tapio Kuneinen ovat kuitenkin päättäneet olla kommentoimatta asiaa, pariskunnan asianajaja Heli Sallinen vahvistaa tiedon Ilta-Sanomille.

Karita Mattila, 58, ja Tapio Kuneinen, 61, eivät ole oikeastaan koskaan avanneet avioliittoaan lehtien palstoilla. Karita Mattila on puhunut töistään ja hänen managerinaan kaikki vuodet toiminut Kuneinen on hänkin vastaillut yleensä vain vaimonsa työasioita koskeviin kysymyksiin.

Haastatteluissa Karita Mattila on kehunut miestään hyväksi kumppaniksi ja ihanaksi aviomieheksi. Nyt heidän liittonsa on kuitenkin päättynyt, eikä asiaan liity IS:n tietojen mukaan mitään draamaa.

Mattila ja Kuneinen 2003.

Kansainvälisenä oopperatähtenä Karita Mattila on ollut paljon poissa kotoa ja hänen miehensä on joko matkustanut mukana tai sitten odottanut vaimoaan heidän Floridan-kodissaan.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan pariskunnan eropäätös oli yhteinen, eikä eroon liity riitaa.

Karita Mattilan rinnalla maailmalla matkustanut aviomies on ollut vuosikymmenten aikana oiva tuki ja turva vaimolleen. Heidän liittonsa on ollut onnellinen ja tasapainoinen. Huumoriakaan liitosta ei ole puuttunut. He ovatkin olleet lyömätön pari. Jotakin on kuitenkin tapahtunut ja nyt heidän tiensä ovat eronneet.

He ovat aina arvostaneet toisiaan, eikä tämäkään seikka muutu eron myötä, vaikka ero on aina iso päätös.

– Ei tässä mitään draamaa ole, muuta en kommentoi, IS:n tavoittama Tapio Kuneinen huomauttaa.

Tähtisopraano Karita Mattila valloittaa maailmaa eri oopperalavoilla ja konserttisaleilla. Nyt hän matkustaa yksin, sillä hänen ja managerina toimivan aviomiehen Tapio Kuneisen 30 vuotta kestänyt yhteinen elämä on tullut tiensä päätökseen.

Tapio Kuneinen ja Karita Mattila Matti yhteiskuvassa bassolaulaja Matti Salmisen kanssa 1993.

Oslossa viime sunnuntaina esiintynyt tähtisopraano ja Tapio Kuneinen ovatkin hoitaneet eroasiansa tyylikkäästi. He pysyvät varmastikin kavereina, mutta toki oopperalavojen kuningatar matkustaa niin paljon, ettei yhteisiä tapaamisia tulevaisuudessa kovinkaan monia tule olemaan.

Jo 29-vuotiaana Metropolitanissa (1990) laulanut Karita Mattila on kautta aikojen maamme valovoimaisin ja menestynein oopperatähtemme. Kun hän parikymppisenä vuonna 1983 voitti BBC:n Singer of the World -kisan Cardiffissa, hänen elämänsä muuttui. Tuosta voitosta alkoi Karita Mattilan maailmanvalloitus. Hän on ollut haluttu oopperalaulaja maailman eri lavoilla ja on sitä edelleen vieraillen alati eri maiden oopperataloissa.

Uravalinnastaan Karita on julkisuudessa kiittänyt Salon musiikkiopistoa ja Sibelius-Akatemian opettajia. Näiden kautta hän löysi suunnan elämälleen ja monilapsisen maalaistalon tytöstä tuli maailmallakin rakastettu oopperalaulaja.

Vuosikymmenten vieriessä Mattilasta tuli maamme menestyksekkäin oopperalaulaja. Hänellä on kotonaan myös kaksi arvostettua Grammy-palkintoa.

Lasse Mårtenson yhteiskuvassa Karita Mattilan ja Tapio Kuneisen kanssa 1992.

Äskettäin Karita Mattila vieraili Pariisin oopperassa Dvorakin produktiossa Rusalka. Samassa oopperassa esiintyi myös Camilla Nylund. Esityksen kruunasi se, että kapellimestarina toimi Susanna Mälkki.

Pariisissa kuten muissa kaupungeissa Karita Mattila otetaan avosylin vastaan, mutta Pariisissa hänellä on jopa oma ihailijajoukkonsa. Mattilan taidot ovat kiistattomat, mutta hän ei myöskään jätä ihailijoitaan kylmäksi, vaan jaksaa vaihtaa heidän kanssa kuulumisia esityksen jälkeen.

Loistokkaan uransa 1983 aloittaneen ja levyjäkin tehneen Mattilan kalenteri on edelleen täynnä. Suomessa tähtisopraano nähdään ja kuullaan heinäkuussa Joroisten musiikkipäivillä ja syyskuussa Lahden Sibelius-festivaaleilla.

Karita Mattila Gaalajuhlassa Rovaniemellä 1994.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?