MTV: Näyttelijä Sonja Salminen, 27, lihoi yhtäkkiä 70 kiloa – paino nousi jopa kilon päivässä eikä mikään auttanut

Julkaistu:

sairastuminen
Esko Salmisen ja Aino Sepon tyttäreltä, näyttelijä Sonja Salmiselta, leikattiin muutama vuosi sitten aivokasvain. Pian hän alkoi lihoa selittämättömästi hurjaa vauhtia.
Näyttelijä Sonja Salminen vieraili tiistaina MTV:n Studio-keskusteluohjelmassa kertomassa kamppailustaan painonsa kanssa. Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan juontamassa ohjelmassa keskusteltiin siitä, miksi ruoasta tulee ongelma ja millaisia seurauksia sillä voi lopulta olla.

27-vuotias Salminen sairastui muutama vuosi sitten vakavasti ja häneltä löydettiin aivokasvain. Hän joutui sairaalaan, jossa hänet leikattiin, mutta pian ilmaantui uusi ongelma: Salminen alkoi lihoa holtittomasti hurjalla vauhdilla.

Salminen kertoi Studio-ohjelmassa, että hänen painonsa nousi nopeasti 70 kiloa aivokasvaimen vuoksi.

– Sairaalassa tuli varmaan kilo päivässä sitä painoa. Luulen, että noin 25 kiloa tuli parissa kuukaudessa. Se hidastui vähän, mutta sitä tuli koko ajan lisää. Esimerkiksi yhdessä kesässä saattoi tulla seitsemän kiloa lisää. Paino koko ajan nousi ja nousi siitä huolimatta, että mä treenasin ja söin terveellisesti, Salminen kertoi MTV:llä.

Tilanne oli lannistava, sillä vaikka Salminen teki kaikkensa hillitäkseen painonsa nousua, ei se tuntunut auttavan. Vartalon muutokset vaikuttivat myös mieleen.

– Olihan se tosi pelottavaa ja ahdistavaa. Siinä jotenkin myös identiteetti muuttuu. Näyttelijän identiteetti ja identiteetti naisena, Salminen kertoi Studiossa.


Lihominen alkoi yllättäen, kun Salminen makasi sairaalassa. Aluksi hänen vatsansa alkoi turvota voimakkaasti. Salmisen mukaan lääkärit epäilivät, että turvotus johtui sairaalan ruoasta, sillä se oli erilaista, mihin hän oli kotona tottunut.

– Mulla rupesi tulemaan kahdessa päivässä raskausarpia, enkä uskonut, että se voi enää liittyä siihen.

Syitä hurjaan painonnousuun etsittiin pitkään. Jossakin vaiheessa todettiin, että lihomisen syynä oli todennäköisesti aivoperäinen aineenvaihduntahäiriö.

– Mulla oli itsellä sellainen tunne, että kun mä treenasin, mulla ei ollut yhtään energiaa. Kaikki se mitä söin varastoitui kehooni eikä tullut polttoaineeksi mitään. Oli koko ajan väsynyt ja vaikea olo, vaikka yritti syödä kunnolla.

Salminen turvautui lopulta mahalaukun ohitusleikkaukseen, jotta hän saisi painonsa laskemaan. Leikkaus paransi hänen elämänlaatuaan valtavasti ja hän alkoi jälleen jaksaa paremmin.

– Olen kauhean onnellinen, että lopulta kokeilin tätä, Salminen sanoi MTV:llä.

Mahalaukun ohitusleikkausta kutsutaan myös lihavuusleikkaukseksi. Terveyskirjaston mukaan leikkauksessa muovataan mahalaukkua niin, että ihminen tulee kylläisemmäksi pienemmistä annoksista ruokaa. Leikkauksia tehdään Suomessa vuosittain noin tuhat.


Salminen kertoi Me Naiset -lehdelle viime vuonna, että hän hakeutui alun perin lääkäriin, sillä kärsi pitkään päänsäryistä. Magneettikuvauksessa todettiin, että hänen aivoissaan oli kasvain, joka leikattiin välittömästi. Leikkauksen jälkeen kasvain todettiin hyvänlaatuiseksi.

– Kaikki tapahtui niin nopeasti, sain hyvät lääkkeet ja pääsin nopeasti leikkaukseen. Minulle oli helpottavinta, että kaikki kävi nopeasti. Pahinta olisi ollut, että olisin joutunut kahdeksi kuukaudeksi kotiin odottamaan tietoa, onko kasvain minkä laatuinen vai voiko sitä leikata, Salminen kertoi Me Naisille.

Sonja Salminen on näyttelijäpariskunta Esko Salmisen ja Aino Sepon tytär. Hänellä on kaksi sisarusta, jotka ovat myös näyttelijöitä, Kristo ja Kreeta Salminen.

– Kaikki kolme ovat omanlaisiaan, ja heillä kullakin on oma tiensä tässä teatterimaailmassa. Isä ei voi muuta kuin tukea, Esko Salminen luonnehti lapsiaan IS:lle viime vuonna.

Sonja Salminen on esiintynyt muun muassa Kansallisteatterissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt