Amanda Harkimo kertoo nyt karun totuuden arjestaan: Alkoholi virtaa koko ajan, DJ-keikkoja tehdään hirvittävää tahtia – romahduspiste oven takana - Viihde - Ilta-Sanomat

Amanda Harkimo kertoo nyt karun totuuden arjestaan: Alkoholi virtaa koko ajan, DJ-keikkoja tehdään hirvittävää tahtia – romahduspiste oven takana

DJ Amanda Harkimo on tehnyt jo 13 vuotta tiskijukan töitä. Välillä hän joutuu tsemppaamaan itseään kunnolla, että jaksaa nousta lavalle vielä yhden kerran saman viikon aikana.

Suvi Pitkänen (vas.) ja Amanda Harkimo esiintyvät yhdessä DJ Diaries -ohjelmassaan.­

26.2.2019 20:18

28-vuotias Amanda Harkimo on yksi Suomen tunnetuimpia tiskijukkia. Hän on kierrellyt jo 13 vuotta ammatikseen ympäri Suomea esiintymässä keikoillaan. Viime vuosina keikkatahti on koko ajan vain yltynyt.

IS tapaa Harkimon aurinkoisena tiistaina keskellä päivää helsinkiläisessä ravintolassa tämän uuden tv-ohjelman mediatilaisuudessa. Harkimo hymyilee kuvaajille tottuneen iloisesti.

– Viime aikoina on ollut paljon keikkoja. Keikat ovat menneet tosi hyvin. Tässä on kaikennäköistä uuttakin projektia. Mun ja Suvin uusi ohjelma alkaa ja Tuurin kyläkauppiaskin alkaa, Amanda kertoo kuulumisiaan IS:n haastattelussa.

Harkimo ja Suvi Pitkänen esiintyvät yhdessä DJ Diaries -dokumenttiohjelmassa. Sarjassa he kertovat arjestaan omalla äänellään. Sitä ei ole käsikirjoitettu lainkaan, koska DJ-kaksikko haluaa antaa elämästään mahdollisimman todenmukaisen kuvan katsojille. Sarja alkaa torstaina Viafreellä.

– Olen kohdannut paljon ennakkokäsityksiä siitä, että en osaisi mitään DJ:nä. Olen kuitenkin tehnyt sitä jo tosi monta vuotta ja tiedän kyllä, mitä teen. Nyt ennakkoluulot ovat alkaneet häviämään, Amanda sanoo.

Mahtavien bileiltojen takana on varjopuoli

DJ Diaries -tv-sarjan materiaalia. Ohjelma alkaa torstaina.­

Amanda kertoo, että hänellä on erilaisia DJ-keikkoja parhaimmillaan melkein sata vuodessa. Se tarkoittaa sitä, että hänen täytyy esiintyä kahden tai kolmen päivän välein ja matkustaa aina uudelle paikkakunnalle keikkojen perässä.

– Mietin usein, että duunini on sairasta. Viime vuonna tein 95 keikkaa ja edellisvuonna 105 keikkaa. Se tarkoittaa sitä, että olen keikalla melkein joka toinen päivä. Tänään pressi alkoi kahdelta, ja ajattelin eilen illalla, että en ymmärrä, miten pystyn herätä tätä tilaisuutta varten, Harkimo sanoo.

Kaunottaren kädessä on nytkin viinilasi. Hän on juuri kilistellyt mediatilaisuudessa sarjan tekijöiden kanssa sarjan ensimmäisen jakson ilmestymisen kunniaksi.

– Elän tosi erilaista elämää kuin suurin osa. Viini kuuluu elämääni erottamattomasti, saan melkein palkkaa juomisesta. Tasaista elämää mulle ei ole ollut pitkään aikaan.

Amanda Harkimo poseerasi IS:lle DJ Diaries -tv-sarjan mediatilaisuudessa.­

Viime kesänä hän kävi harvinaisen lähellä romahduspistettä, kun työtehtäviä oli yksinkertaisesti liikaa. Vauhti kävi liian kovaksi jopa Amanda Harkimolle.

– Keikka loppuu nykyään yleensä viideltä aamulla, koska yökerholait ovat muuttuneet. Viime kesänä kuvasin samaan aikaan keikkojen kanssa Tuurin kyläkauppa -ohjelmaa. Kuvaukset alkoivat kello yhdeltätoista, joten en ehtinyt nukkua lainkaan siinä välissä.

– Keikan jälkeen lähdin yleensä suoraan ajamaan kohti Tuuria. Joskus meni kaksi kokonaista päivää siten, että en ollut nukkunut lainkaan. Olin burn outin partaalla.

Yleensä hänen arkensa onkin sitä, että hän esimerkiksi pesee pyykkinsä kello kuudelta aamulla saapuessaan kotiin keikalta. Seuraavana päivänä hän herää aikaisintaan kahden aikaan iltapäivällä.

Harkimo myöntää taistelevansa ahdistusta vastaan ennen keikan alkamista. Yökerhossa odottaa parhaimmillaan yli 900 lipun ostanutta katsojaa, jotka haluavat kokea parhaat bileet pitkään aikaan.

– Voin hokea v***ua varmaan kolmekymmentä kertaa, kun minua ahdistaa niin paljon mennä sinne lavalle. Mulla on sellainen oma jeejeejee -laulu, mitä lauleskelen, että saan itseni hyvälle päälle. Mutta aina kun menen sinne lavalle ja meininki räjähtää kattoon, olen taas onneni huipulla, Amanda sanoo.

– Rakastan mun duunia, vaikka se on tosi raskasta.

Somessa riittää haukkujia

Julkisen elämän varjopuolena on haukkujen sietäminen.­

Harkimoa ärsyttää se, että hän on tienannut itse oman palkkansa työstään ja tekee tosissaan töitä elämäntyylinsä eteen, mutta suurin osa ei tajua sitä.

– Juuri eilen joku laittoi mulle Instagramiin, että get a job. Mietin vain, että viime viikolla mulla oli vapaata vain sunnuntaina. Mutta eihän ihmiset mieti sitä, eikä sillä ole mitään väliäkään, mitä ihmiset miettivät, hän toteaa.

– Olen tosi ylpeä itsestäni. Mulla on ollut oma yritys jo monta vuotta, ja olen aina tehnyt kaiken yksin sen eteen. Kyllä mulla on hieno kämppä ja hieno auto, mutta sanon vaan, että otin 16-vuotiaana hatkat himasta ja aika hyvin olen pärjännyt elämässä, hän päättää.

DJ Diaries Viafreella alkaen 28. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?