Skandaali paisuu: Michael Jacksonin väitetyn hyväksikäytön uhrit vaativat, että popin kuningas kaivetaan ylös haudasta

Julkaistu:

hyväksikäyttöskandaali
Yhdysvaltalaismedioiden mukaan Michael Jacksonin seksuaalisen hyväksikäytön väitetyt uhrit ovat esittäneet melko hurjan vaatimuksen.
Liki 10 vuotta sitten menehtyneen popin kuninkaan Michael Jacksonin ruumis saatetaan kaivaa ylös haudasta, mikäli väitetyn hyväksikäytön uhrit saavat vaatimuksensa läpi. Asiasta uutisoi yhdysvaltalaismedia The Mirror.

Syynä ovat äskettäin julkisuuteen nousseet väitteet siitä, että Jackson olisi eläessään käyttänyt seksuaalisesta hyväkseen alaikäisiä lapsia. Lehtitietojen mukaan osa uhreista vaatii, että Jackson kaivetaan ylös haudasta dna-testejä varten.

Jackson kuoli kotonaan 25. kesäkuuta 2009. Hänet on haudattu Forest Lawn Memorial Parkin hautausmaalle Kaliforniaan.

– Dna-näytteet todistaisivat, että hän käytti hyväkseen altavastaajan asemassa olevia esiteinejä kolmen vuosikymmenen ajan, nimettömänä pysyttelevät uhrit ovat kertoneet medialle.

Mirrorin mukaan Jacksonin hyväksikäytön uhreiksi esittäytyviä ihmisiä on löytynyt koko ajan lisää. Useat aiemmin piilossa pysytelleet uhrit ovat rohkaistuneet kertomaan tarinansa tänä keväänä julkaistavan Leaving Neverland -dokumentin myötä.

– On olemassa ainakin 11 muutakin uhria, jotka väittävät, että Jackson on pahoinpidellyt ja raiskannut heidät heidän ollessaan 7–14-vuotiaita. Ja lista vain kasvaa, sisäpiiristä kerrotaan The Mirrorille.


Leaving Neverland -uutuusdokumentti on kylvänyt kauhua maailmalla jo ennen virallista julkaisupäiväänsä. Dokumentissa James Safechuck ja Wade Robson väittävät Michael Jacksonin hyväksikäyttäneen heitä lapsina vuosien ajan. Miesten mukaan hyväksikäyttö alkoi heidän ollessaan vain 7-vuotiaita.

Dokumentti on aiheuttanut valtavan mylläkän ja Sundancen filmifestivaaleilla sen nähneet ovat kuvailleet sen olevan ”kuin kauhuelokuva”. Safechuckille ja Robsonille ei ole maksettu dokumenttiin osallistumisesta, mutta popin kuninkaan fanit ovat tuominneet dokumentin häväistykseksi.

Myös Jacksonin perikunta on haastanut dokumentin julkaisevan HBO:n oikeuteen.

Jacksonin serkku Keith Jackson, 55, on kertonut, että todellisuudessa popin kuningas pelkäsi oman henkensä puolesta ja oli itse tilanteen uhri.

– Michael rakasti lapsia. Hän rakasti omia lapsiaan, ja lapsia yleisesti. On sääli, että hän ei ole enää täällä, ja nyt perheen täytyy puolustaa häntä, serkku kertoo medialle.

– Hän antoi miljoonia auttaakseen lapsia, pelastaakseen heidän henkensä ja auttaakseen syöpäpotilaita, serkku muistuttaa.