Laulaja R. Kellystä löytyi karmaiseva video – teini-ikäisten uhrien asianajaja astui median eteen raskauttavan todistusaineiston kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja R. Kellystä löytyi karmaiseva video – teini-ikäisten uhrien asianajaja astui median eteen raskauttavan todistusaineiston kanssa

Uhrien asianajaja Michael Avenatti kertoi perjantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa videosta, joka hänen mukaansa todistaa R. Kellyn syyllisyyden.

23.2.2019 18:02

Grammy-palkittua laulajaa ja R&B-tähteä R. Kellyä eli Robert Sylvester Kellyä vastaan on nostettu 10 syytettä seksuaalirikoksista. 52-vuotiasta laulajaa syytetään törkeistä seksuaalisista hyväksikäytöistä. Asiasta kertoi eilen muun muassa yhdysvaltalaismedia The Guardian.

Syytteet koskevat seksuaalisia hyväksikäyttöjä, jotka ovat tapahtuneet viimeisen 20 vuoden aikana. CBS Chicagon mukaan uhreja on neljä naista. Yhdeksän kymmenestä syytteestä koskee uhreja, jotka olivat tapahtumien aikaan iältään 13–16-vuotiaita.

Nyt uhrien asianajaja Michael Avenatti on antanut tapauksesta lausuntonsa. Avenatti astui People-lehden mukaan median eteen perjantaina sen jälkeen, kun uutiset Kellyn syytöksistä oli julkaistu.

Uhrien asianajaja Michael Avenatti piti medialle pitkän tiedotustilaisuuden Chicagossa perjantaina 22. helmikuuta.­

Asianajaja kertoo, että heillä on todistusaineistonaan täysin uusi video, jolla Kellyn syytetään olevan intiimissä kanssakäymisessä alaikäisten uhriensa kanssa. Asianajajan mukaan 90-luvulla kuvattu video on siinä mielessä täysin uusi, että se ei ole vuoden 2008 oikeudenkäyntiin liittyvä video. Tällöin Kelly todettiin syyttömäksi seksuaalirikoksiin.

Asianajajan mukaan ennennäkemättömällä videolla Kelly ja uhri viittaavat molemmat toistuvasti uhrin ikään. Tyttö oli väitettyjen tapahtumien aikaan 14-vuotias. Video on kuvattu 90-luvulla, todennäköisesti vuonna 1999. Video on kuvattu laulajan silloisessa asunnossa kahtena eri päivänä.

R. Kelly saapui vakavailmeisenä poliisiasemalle perjantaina 22. helmikuuta.­

Lehtitietojen mukaan Kelly harrastaa videolla tytön kanssa oraaliseksiä ja sukupuoliyhteyttä, sekä asettelee kameraa kerta toisensa jälkeen sopiviin kuvakulmiin.

– Video ei jätä kysymystäkään siitä, että onko Kelly syyllinen useisiin laittomiin seksuaalisiin tekoihin, jotka koskevat 14-vuotiasta tyttöä, Avenatti lausui tiedotustilaisuudessa.

– Tämä on merkityksellinen hetki 25 vuotta kestäneelle pahoinpitelylle, jota tämä hirviö nimeltään Kelly on toteuttanut. Hän on kahden vuosikymmenen ajan pahoinpidellyt seksuaalisesti nuoria tyttöjä, erityisesti monia sellaisia, jotka ovat olleet selvässä altavastaajan asemassa. Tyttöjä, joita moni ei ole kuunnellut, tyttöjä jotka tulivat vaikeista oloista. En lepää, ennen kuin uhrit ovat saaneet oikeutta, asianajaja totesi.

Kellyn edustaja ei ole kommentoinut tilannetta. Laulaja on kuitenkin järjestelmällisesti kiistänyt kaikki häneen kohdistuneet syytteet.

Laulajalle luettiin perjantaina syytteet seksuaalirikoksista. Oikeudenkäynti aloitetaan aikaisintaan 8. maaliskuuta Chicagossa. Vankeusrangaistus yhdestä tämän tason seksuaalirikoksesta saattaa Yhdysvalloissa olla 3–7 vuotta. Kellylle syytteitä luettiin kymmenen kappaletta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?