Vuoden huonoimmat elokuvat valittiin jälleen – Donald Trump nappasi kaksi Razzie-palkintoa

Julkaistu:

razzie-palkinnot
Ennen Oscareita jaossa olivat jälleen Razzie-palkinnot, jotka myönnetään vuosittain huonoimmille elokuville ja näyttelijöille.
Elokuva-alan suurinta juhlaa eli Oscar-gaalaa vietetään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Ennen arvostettua gaalaa Yhdysvalloissa on tapana kuitenkin jakaa aivan päinvastainen kunnia: Golden Raspberry eli tutummin Razzie-palkinto.

Razzie-elokuvapalkinnot myönnetään vuosittain kaikista huonoimmille elokuville ja näyttelijöille. Palkintogaalan on tarkoitus on pilailla ja olla vastaveto Hollywoodin kalliilla budjetilla tuotetuille kassamagneettielokuville, ja sen raati koostuu alan ammattilaisista ja harrastajista.


Kyseenalainen palkinto jaettiin nyt 39. kerran. Tänä vuonna gaalassa ”menestystä” niitti Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, joka palkittiin kahdessa kategoriassa. Palkinnoista uutisoi muun muassa Usa Today -julkaisu.

Trump sai palkinnot huonoimmasta pääosasta ja huonoimmasta valkokangasyhdistelmästä dokumenttielokuvista Death of a Nation ja Fahrenheit 11/9. Palkinnon yhdeksi syyksi kuvailtiin muun muassa Trumpin ”loputon turhamaisuus”.

Myös Yhdysvaltain presidentin neuvonantaja Kellyanne Conway voitti samassa yhteydessä sivuosanäyttelijän palkinnon Fahrenheit 11/9 -dokumentista.

Palkintoja niitti tänä vuonna kuitenkin eniten komedia Holmes & Watson, joka valittiin muun muassa vuoden huonoimmaksi elokuvaksi ja huonoimmaksi klassikon uusintaversioksi. Yhteensä John C. Reillyn ja Will Ferrellin tähdittämä elokuva palkittiin neljässä kategoriassa.

Aiempina vuosina vuoden huonoimpina ovat menestyneet muun muassa Fifty Shades of Grey -elokuvat. Tänä vuonna saagan jatko-osa Fifty Shades Freed voitti palkinnon ainoastaan huonoimmasta käsikirjoituksesta.

Voit katsoa kaikki tämän vuoden Razzie-palkitut alla olevalta videolta:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt