Muotimaailma jätti hyvästit Karl Lagerfeldille – kaikissa Chanelin myymälöissä radikaali muutos - Viihde - Ilta-Sanomat

Muotimaailma jätti hyvästit Karl Lagerfeldille – kaikissa Chanelin myymälöissä radikaali muutos

Yli 30 vuoden ajan Chanel-muotitalon pääsuunnittelijana työskennellyt Karl Lagerfeld nousi uransa aikana huippumuodin legendaksi.

Muotimaailman huippunimet saapuivat jättämään hyvästinsä Karl Lagerfeldille.­

23.2.2019 12:37

Maailmankuulu muotisuunnittelija Karl Lagerfeld kuoli tiistaina 85 vuoden iässä.

Yli 30 vuoden ajan Chanel-muotitalon pääsuunnittelijana työskennellyt saksalainen Lagerfeld nousi uransa aikana huippumuodin legendaksi.

Muotialan tunnetut nimet kerääntyivät kunnioittamaan Lagerfeldin muistoa perjantaina. Asiasta kertoivat muun muassa The Daily Mail ja The Sun -lehdet.

Lagerfeldin tiedetään sanoneen, että hän mieluummin kuolisi kuin tulisi haudatuksi. Hänen muistokseen järjestettiin pienimuotoinen yksityistilaisuus läheisten kesken.

Nanterressa Pariisissa järjestetyn muistotilaisuuden jälkeen Lagerfeld tuhkattiin.

Karl Lagerfeldin arkkua kannettiin tuhkattavaksi Pariisissa.­

Monet paikalle saapuneista vieraista olivat pukeutuneet Lagerfeldin luomuksiin tai kantoivat mukanaan hänen suunnittelemia asusteita.

Seremoniaan saapuivat esimerkiksi Vogue-lehden päätoimittaja Anna Wintour, supermalli Natalia Vodianova ja Monacon prinsessa Caroline lastensa Andrea ja Charlotte Casiraghin kanssa.

Osallistujien joukossa nähtiin myös Virginie Viard, joka nimitettiin heti tiistaina kuolinuutisen jälkeen Chanelin uudeksi pääsuunnittelijaksi ja luovaksi johtajaksi.

Paikalle oli tullut myös Lagerfeldin muusa, malli Brad Korenig yhdessä vaimonsa ja poikansa Jamesonin, 9, kanssa. Daily Mailin tietojen mukaan perheen vanhinta poikaa Hudsonia, 11, ei paikalla nähty.

Hudson on Lagerfeldin kummipoika ja hänen odotetaan perivän osa muotisuunnittelijan jättimäisestä, yli 170 miljoonan euron arvoisesta omaisuudesta.

Anna Wintour on toiminut Voguen päätoimittajana vuodesta 1988. Hänen rinnallaan kävelee Amanda Harlech, Lagerfeldin pitkäaikainen tuttava.­

Monacon prinsessa Caroline saapui paikalle kahden lapsensa kanssa.­

Lagerfeldilla ei ollut lapsia, eikä hän ollut kuollessaan parisuhteessa. Ranskalaislehti Le Figaron mukaan jättiomaisuuden, tai ainakin osan siitä, saattaa yllättäen periä Karl Lagerfeldin Choupette-kissa.

Venäläisellä huippumallilla Sasha Pivovarovalla oli mukaan Chanelin käsilaukku.­

Carine Roitfeld on Vogue Paris’n entinen päätoimittaja.­

Saksalaislehti Bildin mukaan Lagerfeld on kirjoittanut ohjeistuksen siitä, miten kaikkien Chanelin myymälöiden tulisi toimia hänen kuolemansa jälkeen.

Viisi sivua pitkässä raportissa ohjeistetaan, että myymälöiden tulisi poistaa ikkunoista kaikki muut tavarat ja ostaa tilalle suuri valkoinen kukkakimppu, jossa on valkoisia ruusuja. Kimppu tulee sijoittaa pääikkunan eteen.

Kukissa tulee olla 120 senttimetriä pitkät varret ja kukat tulisi laittaa läpinäkyvään tai valkoiseen maljakkoon.

Surunvalitteluihin on ohjeistettu vastaamaan sanomalla: ”Kiitos osanotostasi” tai ”Tämä on vaikeaa aikaa meille kaikille”.

Lagerfeld tunnettiin erityisesti muotitalo Chanelin pääsuunnittelijana, jona hän toimi 36 vuoden ajan vuodesta 1983. Lagerfeld nousi uransa aikana yhdeksi maailman merkittävimmistä suunnittelijoista.

Lagerfeld tunnettiin omasta ikonisesta tyylistään – tummanpuhuvista asuistaan, silmät peittävistä aurinkolaseistaan ja valkeasta poninhännästään. Myös viime vuosien hulppeat muotinäytösspektaakkelit ja sesongista toiseen muuntuvat mutta alkuperäisen Chanel-hengen säilyttävät mallistot nousivat säännöllisesti otsikoihin.

Lagerfeldiltä jäi myös elämään monia kuolemattomia sitaatteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?