Julkkislääkäri Emilia Vuorisalmen, 40, suhde eteni salamannopeasti alkuhuumasta vauva-arkeen – avautuu Annassa: ”Opettelen vasta tuntemaan puolisoani”

Julkaistu:

perhe
Lääkäri Emilia Vuorisalmi myöntää Anna-lehdessä, että vauva-arjen rankkuus on yllättänyt hänet.
Rakkaustohtorina tunnettu julkkislääkäri Emilia Vuorisalmi, 40, elää tällä hetkellä vauva-arkea 1-vuotiaan poikansa kanssa. Vuorisalmen kuopus syntyi viime vuoden helmikuussa. Hänellä on ennestään 13-vuotias tytär liitostaan näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammen kanssa.

Vuorisalmen nykyinen puoliso on entinen huippukoripalloilija Maurizio Pratesi, 44, joka lopetti uransa loukkaantumisen seurauksena vuonna 2006. Pari tapasi vajaat kaksi vuotta sitten baari-illan päätteeksi. Vuorisalmi tuli nopeasti raskaaksi ja parin suhde eteni pikavauhtia alkuhuumasta vauva-arkeen.

Nyt Vuorisalmi kertoo Anna-lehdelle, miten nopeasti tullut perheenlisäys on vaikuttanut parin arkeen ja millaista on saada lapsi vain kuukausia suhteen alkamisen jälkeen.
Vuorisalmi kertoo Annassa, että sekä hän että Pratesi toivoivat lasta, mutta se tulikin suunniteltua aiemmin. Vauva-arjen rankkuus yllätti parin, vaikka perheenlisäys olikin toivottua.

– Kyllä meilläkin on omat riitamme, koska suhteemme on niin uusi. Opettelen vasta tuntemaan puolisoani. Välillä olemme tosi väsyneitä, kun pyöritämme neljän hengen arkea, Vuorisalmi sanoo Annan haastattelussa.

Rakkauteen perehtynyt lääkäri toteaa, että asiantuntijoiden mukaan nopein tapa hankkiutua eroon rakkaushuumasta on raskaaksi tuleminen.

– Parisuhteen luottamus rakennetaan kahden ensimmäisen vuoden aikana, ja se pitää tehdä ihan toisenlaisessa hormonaalisessa tilassa kuin vauva-aika on, hän sanoo.


Vuorisalmi tiedostaa, että hänen suhteensa eteni hieman eri tavalla kuin monien muiden. Hän kertoo Annassa pohtineensa asiaa paljon ja kokee, että raskaus ja lapsen saaminen hyvin nopeasti ovat lopulta lujittaneet hänen ja Pratesin rakkautta.

Pari hoitaa poikansa hyvin pitkälti kahdestaan, ilman ulkopuolista apua, mutta silloin tällöin he ottavat aikaa suhteelleen. Vuorisalmen mukaan heille on erityisen tärkeää fyysinen kanssakäyminen.

– Me olemme tosi fyysisiä, ja haluamme olla lähekkäin ja kahdestaan aina, kun se on mahdollista, hän sanoo Annassa.
Annan mukaan liki 40-vuotiaana synnyttänyt Vuorisalmi on huomannut, että vauva-ajan niukat yöunet uuvuttavat nelikymppisenä enemmän kuin kaksikymppisenä. Hän kertoi IS:lle viime vuonna, että kamppaili pitkään poikansa uniongelmien kanssa. Vauva nukkui huonosti ja se uuvutti myös häntä.

– Esikoiseni nukkui tosi hyvin, mutta tämä vauvan kanssa siihen tuli iso muutos. Tänä syksynä vauvamme ei yhtäkkiä enää nukkunutkaan täysiä öitä, Vuorisalmi kertoi joulukuussa IS:lle.

– Minulla on kaksi hyvin erilaista kokemusta juuri lapsen unesta. Nyt olen saanut vauvani onneksi taas nukkumaan.
Vuorisalmi ja Pratesi tutustuivat keväällä 2017, kun he törmäsivät narikkajonossa illanvieton päätteeksi. Kaksikon välille virisi keskustelu ja rakkaus leimahti välittömästi.

– Miten ilta meni, Pratesi kysyi ja Vuorisalmi tiesi hänen olevan se oikea.
Kaksikko käveli yhtä matkaa kotiin ja päätti jatkaa juttua myöhemmin treffeillä. Kävi ilmi, että heillä oli monia yhteisiä mielenkiinnon kohteita, kuten matkustelu ja urheilullinen elämäntapa.

Vuorisalmi tunnetaan lääkärinä, kirjailijana ja tv-persoonana. Hän juonsi Ylellä esitettyä ihmissuhdeohjelma Hehkua (2013). Vuonna 2015 Vuorisalmi julkaisi tietokirjan rakkaudesta ja parisuhteesta.

Tällä hetkellä hän on äitiyslomalla ja tekee Emilia ja arjen kemiaa -podcastia, jossa hän haastattelee asiantuntijoita ja pureutuu vauva-arjen haasteisiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt