”Tissisilmäni on harjaantunut” – Miss Helsinki Nina Kallio tietää tasan tarkkaan, miten valita täydelliset alusvaatteet: katso sensuellit kuvat

”Tissisilmäni on harjaantunut” – Miss Helsinki Nina Kallio tietää tasan tarkkaan, miten valita täydelliset alusvaatteet: katso sensuellit kuvat

Julkaistu:

alusasut
Alusvaatemyyjänä työskentelevä Nina Kallio antaa parhaat vinkkinsä rintaliiviostoksille sekä naisille että miehille.
25-vuotias Nina Kallio tuntee alusvaatteet. Hän on sekä tottunut poseeraamaan niissä muotinäytöksissä ja valokuvissa että opastamaan muita niiden maailmaan.

Viime joulukuussa Miss Helsingiksi valittu Kallio työskentelee alusvaatemyyjänä Changessa ja tuntee suomalaisten naisten vartalot.

– Se on intiimiä ja siinä mennään tosi lähelle. Siinä pitää luoda luottamus ja osata lukea ihmistä. Jotkut eivät halua apua ollenkaan ja se on ihan ok. Sopivimmat liivit löytää, kun otetaan mitat, mutta kaikki eivät halua sitä, Kallio kertoo.


 

Monelle on vaikeaa näyttää rintojaan tai antaa minun ottaa mittoja. Koen, että olen onnistunut työssäni, jos asiakas pystyy lopulta olemaan tilanteessa rennosti.

Kallion tyypillisin asiakas on perheenäiti, joka ei ole vuosiin panostanut itseensä. Alusvaatteet ovat vanhoja ja kulahtaneita ja seksikäs olo tuntuu utopialta. Riisuutuminen myyjän edessä hävettää hieman ja usko oman vartalon viehättävyyteen on mennyt.

– Tosi monelle naiselle on vaikeaa olla sinut itsensä kanssa. Välillä tulen jopa surulliseksi, kun joku voivottelee, että ai kamala, kun selkämakkarat näkyvät tässä liivissä. Sanon sitten, että se on vain ihoa ja minullakin on ihoa. Ei se ole vakavaa eikä sitä tarvitse hävetä.

– Ujon asiakkaan on välillä vaikea muistaa, että minä en ole siellä arvostelemassa ketään, vaan auttamassa ja rohkaisemassa.


Kallion työtä alusvaatemyyjänä on mitata naisen vartalo, auttaa liivien sovituksessa ja etsiä hyvin istuva malli kaiken kokoisille ja muotoisille vartaloille.

– Minulla on röntgensilmä. Sen jälkeen kun tiedän naisen ympärysmitan, osaan arvioida yhdellä vilkaisulla poveen, mikä kuppi kannattaa ottaa. Joskus se heittää yhdellä kupilla, mutta usein menee ihan ykkösellä nappiin. Tissisilmäni on harjaantunut, Kallio nauraa.


Kallion mukaan suomalaiset suosivat aluspukeutumisessa mustaa. Se toimii kaiken kanssa, mutta on myös seksikäs. Piristeenä on usein pitsiä ja ripaus läpinäkyvyyttä.

– Tällä hetkellä pitsi on todella in. Myös muut erilaiset pienet yksityiskohdat ovat trendikkäitä. Esimerkiksi erilaisia nyörityksiä on todella paljon.

– Uskaliaisuus on muodikasta, samoin läpikuultavuus ja seksikkyys. Keväällä tulossa on paljon läpinäkyvää mesh-kangasta ja kauniita värejä, muun muassa vaaleanpunaista, korallia ja purppuraa. Ja tietenkin sitä mustaa, jota kaikki rakastavat.

Katso alta Kallion viisi vinkkiä alusvaateostoksille miehille ja naisille!

Viisi vinkkiä miehille:

 1. Kumppanin alusvaatelaatikosta voi kurkata valmiiksi koon. Auttaa heti, kun tiedossa on edes joku koko. Myyjä saattaa pystyä päättelemään siitä, onko nainen mitattu alusvaateliikkeessä, jolloin istuvien liivien valinta on helppoa.
 2. Osta sellaisia alusvaatteita, jotka haluat nähdä puolisosi päällä. Älä mieti niitä vanhoja, nuhjuisia alusvaatteita, joissa on reikä ja joita hän aina käyttää. Osta jotain erilaista ja käytä omaa mielikuvitustasi. Hän varmasti ilahtuu.
 3. Jos löydät ihanan setin, mutta et tiedä millaisista alushousumalleista kumppanisi tykkää, osta parit erilaiset samassa värissä. Silloin sinulla on pienempi marginaali siihen, että valinta menee pieleen.
 4. Ajattele laatikon ulkopuolella. Älä osta tylsintä ja tavallisinta. En usko, että kovin moni haluaa lahjaksi tavallisia, beigejä kalsareita.
 5. Kysy rohkeasti apua, koska et ymmärrettävistä syistä itse ole asiantuntija.

Viisi vinkkiä naisille:

 1. Kuuntele myyjää ja anna hänen ottaa mitat, vaikka uskoisitkin tietäväsi kokosi. Useimmiten kapenet mittauksen myötä 15 senttiä ja rintasi suurenevat parilla kupilla. Ei yhtään huono reissu siis.
 2. Hemmottele itseäsi. Aina ei tarvitse olla beigeä. Olet ansainnut ihanat, seksikkäät pitsialusvaatteet kaappiisi.
 3. Uskalla kokeilla erilaisia malleja. Yleensä toppaamattomat liivit mielletään henkarissa mummoliiveiksi, mutta kun ne laitetaan päälle, niihin rakastutaan. Yleensä lemppari löytyy aivan ääripäästä, mitä on tottunut käyttämään.
 4. Päivitä alusvaatekaappiasi. Jos käytät samoja rintaliivejä joka päivä, on niiden käyttöikä noin kaksi kuukautta. Jos olet käyttänyt niitä viisi vuotta, on elämänkaari mennyt jo kauan sitten eivätkä ne tue enää.
 5. Jos ostat sesonkiväriset liivit, osta samalla koko setti. Moni katuu jälkeenpäin, kun alaosaa ei löydykään enää myöhemmin.

 

Tulee supernaisolo, kun saa sen hätääntyneen miesasiakkaan rauhoittumaan ja pystyy tarjoamaan tälle kauniit alusvaatteet vietäväksi vaimolle.


Alusasut: Change, Meikki: Pinja Potasev/Mac Sokos, Rusketus: Vita liberata, Kynnet: Salon Milagro

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt