Pyhimys paljasti MTV:lla vaietun totuuden musiikkipiirien huumeidenkäytöstä – näkyy vessajonoina Suomen gaalailloissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Pyhimys paljasti MTV:lla vaietun totuuden musiikkipiirien huumeidenkäytöstä – näkyy vessajonoina Suomen gaalailloissa

Julkaistu: 20.2.2019 10:30

Raptähti Pyhimys vieraili MTV:n Studio-ohjelmassa, jossa keskusteltiin päihteistä.

MTV:n uudessa Studio-keskusteluohjelmassa puhuttiin tiistai-iltana päihteistä. Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan vieraina olivat räppäri Pyhimys, lääkäri Antti Loimalahti ja laulaja Jippu.

Ohjelmassa keskusteltiin muun muassa siitä, miksi monet tähdet ovat turvautuneet päihteisiin luodessaan omaa taidettaan. Pyhimyksen mukaan ihmiset janoavat erilaisia olotiloja ja päihteet saattavat mahdollistaa niitä.

– Me halutaan, että meistä tuntuu joltain ja niillä me saadaan erilaisia oloja, Pyhimys kertoi Studio-ohjelmassa.

Päihteitä on taiteen parissa jopa romantisoitu, vaikka monet maailmantähdet ja myös suomalaiset kuuluisuudet ovat kuolleet niihin. Pyhimys kokee, että monet taiteilijat ovat ihmisinä sellaisia, jotka kokevat herkästi tunnemaailman huippuja ja laskuja ja ajautuvat siksi helposti päihteiden pariin.

– Se laajentaa tajuntaa ja voit luoda erilaista taidetta sen kautta. Uskon, että meillä ei olisi kaikkia niitä teoksia taiteen historiassa, mitä meillä on ilman sitä mahdollisuutta laajentaa tajuntaa. Ei sitä pidä silti romantisoida tai ajatella, että sen kautta syntyisi parempaa taidetta. Se on vaarallinen ajatus, raptähti kertoi MTV:llä.

Räppäri myönsi haastattelussa, että myös hän on turvautunut musiikkimaailmassa alkoholiin ollakseen esiintymislavalla vapautuneempi.

– Olen hyödyntänyt alkoholia musiikintekemisen esittävään puoleen. Se vapautuminen ja se, että et tarkkaile itseäsi ja se häpeäntunteen lieventäminen, niin kyllä se alkoholi on siinä auttanut myös, hän totesi.

Alkoholin lisäksi ohjelmassa keskusteltiin myös huumeista. Nina Rahkola kertoi, että ohjelmaa varten tehdyissä taustakeskusteluissa kävi ilmi, että niin kutsuttu ”eliitin juhlahuume” eli kokaiini on melko yleistä myös Suomessa, etenkin musiikkipiireissä.

Rahkolan mukaan ilmiö näkyy esimerkiksi jonoina vessakoppeihin festivaaleilla. Pyhimys myönsi, että myös hänelle on tullut vastaan kokaiinia ja vessailmiö on tuttu myös gaaloista.

– Sanotaan näin, että kyllä kokaiiniin Suomessa törmää. Ainakin mun elinpiirissä on tullut vastaan, Pyhimys paljasti ja jatkoi:

– Saattaa olla jossakin gaalailloissakin vaikea päästä sinne koppiin.

Pyhimys nappasi Emma-gaalassa kuusi pystiä.

Suomessa järjestetään vuosittain muutamia musiikki ja viihdealan gaaloja, esimerkiksi Emma-gaala, Radio Gaala ja Iskelmä Gaala. Elokuva- ja tv-puolen menestyjiä palkitaan puolestaan Jussi- ja Venla-gaaloissa.

Pyhimys oli tämän vuoden Emma-gaalan suurin onnistuja. Räppäri palkittiin helmikuun alussa järjestetyssä gaalassa kaikissa niissä kategorioissa, joissa hän oli ehdolla. Yhteensä Pyhimys kahmi itselleen kuusi Emma-palkintoa. Vaatimaton räppäri oli murskavoitostaan häkeltynyt.

– Aika kreisi fiilis. Toki ajattelen, että on jokunen patsas olisi tulossa, mutta tämä ylitti kaikki odotukset. Tosi vaikeaa kuvailla tätä tilannetta. Ehkä huomenna irtoaa parempia analyyseja. Vähän kuin urheilijalta kysyisi, että miksi voitit tai miksi hävisit, Pyhimys pohti Emma-gaalan jälkeen.

Teflon Brothers -yhtyeestä ja soolotuotannostaan tunnettu räppäri nähtiin viime keväänä Vain elämää -ohjelmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?