Karl Lagerfeld teki Angelika Kalliosta catwalkien kuningattaren ja puolusti huippumallia kynsin ja hampain: ”Hän oli minulle kuin isä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Karl Lagerfeld teki Angelika Kalliosta catwalkien kuningattaren ja puolusti huippumallia kynsin ja hampain: ”Hän oli minulle kuin isä”

Angelika Kallio sanoo, että eilen kuolleen Karl Lagerfeldin ansiosta hänestä tuli huippumalli.

19.2.2019 19:42

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld menehtyi tiistaina 85-vuotiaana.

Closer-lehden mukaan Lagerfeld kuoli Pariisissa sijaitsevassa sairaalassa, johon hän saapui potilaaksi edellisenä päivänä. Lehden mukaan Lagerfeldin terveydentila oli ollut huolestuttava jo useiden viikkojen ajan.

Lagerfeld oli sairastellut jo pidempään ja jätti siksi väliin tammikuussa järjestetyn Chanelin tulevan kevään ja kesän muotinäytöksen. The Mirror -lehden mukaan muotitalo tiedotti tuolloin, että suunnittelija tunsi olonsa väsyneeksi eikä siksi päässyt paikalle. Chanelin tiedotteessa kerrottiin, että taiteellisena johtajana toimiva Lagerfeld oli pyytänyt Virginie Viardia tuuraamaan itseään muotinäytöksessä.

Karl Lagerfeld kuoli 85-vuotiaana.­

Lagerfeld tunnettiin erityisesti Chanel-muotitalon pääsuunnittelijana, jona hän toimi yli 30 vuoden ajan. Lagerfeld nousi uransa aikana yhdeksi 1900-luvun merkittävimmistä muotisuunnittelijoista ja huippumuodin legendaksi.

Lagerfeld syntyi Hampurissa, Saksassa vuonna 1933. Hänen isänsä oli bisnesmies. Lagerfeld aloitti uransa muotimaailmassa Pierre Balmainin assistenttina vuonna 1955 ja eteni myöhemmin Jean Patoun muotimerkin suunnittelijaksi.

Myöhemmin Lagerfeld on suunnittelut Chanelin lisäksi vaatteita muun muassa italialaiselle Fendille sekä omaa nimeään kantavalle Lagerfeld-merkille. Hänet tunnetaan myös valokuvaajana. Hänen pitkä uransa huippumuodin parissa kesti kaiken kaikkiaan yli 60 vuotta.

Lagerfeld toimi yli 30 vuoden ajan Chanel-muotitalon pääsuunnittelijana.­

Lagerfeld tunnettiin maailmalla ikonisesta tyylistään. Muotisuunnittelija näyttäytyi aina tyylikkäissä aurinkolaseissa ja hansikkaissa, joiden sormet olivat avoimet. Lagerfeldin tavaramerkkinä olivat myös korkeat kaulukset ja poninhäntä.

Ilta-Sanomat tavoitti New Yorkissa asuvan entisen huippumallin Angelika Kallion, joka kertoi olevansa surullisin mielin.

– En voinut uskoa uutista, että hän on kuollut, Angelika sanoo surullisella äänellä.

Angelikalla ei ole kuin hyvää sanottavaa miehestä, joka teki 15-vuotiaasta Kalliosta maailman catwalkien kuningattaren.

– Hänen ansiostaan myös muut suunnittelijat kuten Calvin Klein, Versace, Valentino, Dior sekä Yves Saint Laurent, huomasivat minut. Hänen ansiostaan tienasin mallina sen verran, että pystyin ostamaan Suomesta talon, Angelika kiittelee.

Angelika Kallio asuu nykyään Yhdysvalloissa.­

Angelika muistelee sitä, kuinka Lagerfeld otti hänet Pariisissa suojatikseen ja teki hänestä Chanelin mallin. Pikkuhiljaa Kallio kuului maailman huippumallien kärkikaartiin.

– Karl toi minut ensimmäiselle matkalleni New Yorkiin. Olin tuolloin 15-vuotias ja seuraavan kerran matkustin New Yorkiin vasta parikymppisenä, Angelika sanoo.

Kun Lagerfeld löysi Kallion, tämä oli Laila Snellmanin omistaman Paparazzi-mallitoimiston listoilla. Ei kestänyt kuin tovi ja Angelikasta tuli tähti. Hän teki paljon mallin töitä Pariisin lisäksi myös New Yorkissa ja maailman muissa muotimetropoleissa.

Angelika Kallio vuonna 1996 Marimekon muotinäytöksessä.­

Angelika Kallio vuonna 2006.­

Angelika Kallio muistelee muotisuunnittelijaa hyvillä mielin. He olivat aikoinaan niin läheisiä, että Angelika oli tuttu vieras myös Lagerfeldin Hampurin-huvilassa.

– Hän rakasti kuninkaallisia, kauniita naisia ja kauniita miehiä. Prinsessa Caroline ja tuolloin vielä prinssi Albert olivat usein hänen Hampurin-huvilan juhlissaan, Angelika paljastaa.

Juhlien isäntänä Lagerfeld pyrki täydellisyyteen ja talo oli kauniisti sisustettu. Jokainen yksityiskohta talossa oli tarkkaan mietitty. Angelika kertookin Lagerfeldin luoneen ympärilleen aina miellyttävän tunteen.

– Hän oli rakastava ihminen, joka halusi pitää muista huolen. Hän oli lämmin ja isällinen, Angelika kuvailee.

Lagerfeldin kartano.­

Lagerfeld imi kutsumistaan ihmisistä ja heidän tarinoistaan itseensä inspiraatiota.

– Hänen mielestään jokaisessa ihmisessä oli jotakin mielenkiintoista. Hän katseli tarkkaan ympärillään olleita ihmisiä ja inspiroitui heistä, Angelika kertoo.

Angelika paljastaa, että jos Lagerfeld ei pitänyt jonkun ihmisen tavasta keskustella tai tämän arvostelusta, hän sanoi suoraan ”ole hiljaa”.

– Näin hän sanoi muun muassa minua arvostelleille muutamille Chanelin työntekijöille. Joidenkin mielestä en olisi saanut olla niin näkyvästi esillä. Karl vain ilmoitti heille, että olkaa hiljaa. Hän puolusti minua aina, Lagerfeldin muusaksi kutsuttu Angelika muistelee.

– Hän oli myös hyvin lojaali ja piti ihmiset rinnallaan. Jos joku sitten mokasi, hän sai saman tien lähteä, Angelika kertoo.

Lagerfeld rakasti juhlien järjestämistä. Mutta jos joku mokasi, hän sai lähteä.­

Vuodet ovat kuluneet ja yhteydenpito on vähentynyt, mutta Angelika kertoo pitäneensä aina yhteyden joihinkin Lagerfeldin työntekijöihin kuten Caroline Lebariin.

– Kun Karl jokunen vuosi sitten kuuli minun pitävän yhteyttä hänen työntekijöihinsä, hän lähetti paljon rakkaita terveisiä, Angelika kertoo.

Angelika on aidon surullinen ystävänsä poismenosta.

– Hän oli upea ihminen, muodin kummisetä, mutta minulle kuin isä, Angelika päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?