Karl Lagerfeld oli tuttu näky muotinäytösten takahuoneessa – sitten mies uskoutui Kaarina Kivilahdelle: ”Hänellä on sukulainen Suomessa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Karl Lagerfeld oli tuttu näky muotinäytösten takahuoneessa – sitten mies uskoutui Kaarina Kivilahdelle: ”Hänellä on sukulainen Suomessa”

Vain kourallinen suomalaisia muotivaikuttajia sai kunnian tavata Karl Lagerfeldin henkilökohtaisesti.

19.2.2019 16:43

Muodin parissa vuosikymmeniä toiminut ja nimeään kantavan putiikin Helsingissä omistava Kaarina Kivilahti tapasi usein muotisuunnittelija Karl Lagerfeldin. Kivilahden putiikissakin on myyty miehen luomuksia.

Lagerfeld menehtyi tiistaina 85-vuotiaana. Lagerfeld tunnettiin erityisesti Chanel-muotitalon pääsuunnittelijana, jona hän toimi yli 30 vuoden ajan. Lagerfeld nousi uransa aikana yhdeksi 1900-luvun merkittävimmistä muotisuunnittelijoista ja huippumuodin legendaksi.

– Suren hänen poismenoaan, ihan itkettää. Hänen kuolemansa on surullinen uutinen, Kaarina Kivilahti sanoo.

Karl Lagerfeld on kuollut. Hän oli 85-vuotiaana.

Kivilahti kertoo tavanneensa Lagerfeldin usein Chanelin näytösten jälkeen muotinäytöksen lavan takana, niin sanotusti takahuoneissa.

– Kerran hän paljasti minulle, että hänellä on sukulainen Suomessa, Kaarina Kivilahti muistelee.

Maailmankuulu muotisuunnittelija teki Kivilahteen vaikutuksen. Kivilahden mielestä Lagerfeld oli miellyttävä mies.

– Hän oli superihana ja ystävällinen sekä sympaattinen, Kivilahti kertoo.

Kaarina Kivilahti tutustui Karl Lagerfeldiin muotinäytösten takahuoneessa.

Hän sanoo Lagerfeldin kerran kertoneen myös, että oli aina ollut perheessä äidin poika ja perinyt äidiltään tyylitajunsa.

– Häntä pidettiin diivana, mutta hän oli enemmänkin pedantti ja hyvin pikkutarkka kaikesta. Koska ihmiset eivät tätä ymmärtäneet, he luulivat häntä diivaksi, Kaarina Kivilahti painottaa.

Lagerfeld on ollut kuuluisa muotinsa lisäksi myös siitä, että hän käytti aina tummia laseja. Kaarina Kivilahti paljastaa nyt, että kerran hän näki muotigurun ilman laseja.

– Hänellä oli mielettömät silmät, hypnoottiset ja todella erikoiset.

”Ilmiömäinen ihminen”

Margaretha Aittokoski on myynyt Chanelin tuotteita Suomessa pian 40 vuotta. Hän on siksikin tavannut Karl Lagerfeldin muutaman kerran. Aittokoski sanoo, että Lagerfeld oli maailmankuulun Chanelin muotitalon sielu.

– Hän oli tyylikäs ja itsevarma omasta tekemisestään ja omista kyvyistään. Lagerfeld tiesi, mitä hän teki ja hän oli hyvin kunnioitettava henkilö, Aittokoski sanoo.

Margaretha Aittokoski on myynyt Chanelin tuotteita vuosikymmeniä. Hän tapasi bisnesten yhteydessä myös Karl Lagerfeldin.

Aittokosken mielestä Lagerfeld nosti Chanelin aikoinaan takaisin muotitalon entisajan kukoistukseen ja sitä kautta Chanel onkin laajentanut Pariisissa.

– Hän oli ilmiömäinen ja hyvin laaja-alainen ihminen. Lagerfeld suunnitteli itse kaiken, mutta toki hänellä oli sitten ihmisiä, jotka toteuttivat suunnitelmat, Aittokoski kertoo.

– Karl Lagerfeldilla oli tietous monista eri aloista ja hän oli fantastisen monipuolinen ihminen, Margaretha Aittokoski kehuu.

Aittokoski muisteli sitäkin, että Lagerfeld nautti usein kahvia samaisessa pariisilaiskahvilassa, jossa aikoinaan Mika Waltarikin viihtyi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?