Herttuatar Meghan halusi olla kuin prinsessa Diana – suunnitelma ei onnistunut: nämä surulliset seikat yhdistävät heitä

Julkaistu:

Herttuatar Meghania verrataan usein Dianaan, eikä turhaan, sillä brittimedioissa väitetään Meghanin todella pitäneen Dianaa esikuvanaan.
Herttuatar Meghania on usein verrattu prinsessa Dianaan. Nyt elämänkertakirjailija Andrew Morton väittää The Telegraphiin kirjoittamassaan kolumnissa, että herttuatar Meghanin tavoite olisi todella olla kuin Diana.

– Ollessaan teini-ikäinen Meghan sanoi eräänä päivänä haluavansa olla ”Diana 2.0”, mutta hän on enemmänkin ”Meghan 1.0”, kirjoittaa Morton kolumnissaan.

– Meghan on muuttunut kuukausissa häikäisevästä herttuattaresta vaikeaksi herttuattareksi. Samoin kävi Dianalle, joka muuttui satuprinsessasta hirviöksi, Morton kirjoittaa.


Paljon yhteistä

Muun muassa Fox Newsin, Expressin ja The Telegraphin mukaan herttuatar Meghanin ja prinsessa Dianan tarinassa on monia muitakin yhtäläisyyksiä.

Herttuatar Meghanin läsnäolo ei ole huhujen mukaan varsinaisesti ilahduttanut hovin henkilökuntaa. Meghanin assistentti irtisanoutui oltuaan työtehtävässä vain kuukauden. Seuraavaksi irtisanoutumisvuorossa oli herttuattaren henkivartija, joka ehti olla palveluksessa vain puolen vuoden ajan.
Myöskään Dianan läsnäolo ei aikanaan saanut hovin henkilökuntaa suunniltaan riemusta, sillä muun muassa prinssi Charlesin sihteeri ja henkivartija irtisanoutuivat Dianan ja Charlesin avioliiton aikana.

Meghan ja Diana eivät kumpikaan olleet valmistautuneet elämään kuninkaallisena. Vaikka herttuatar Meghanin ja prinsessa Dianan taustat ovat täysin erilaiset, ei heitä kumpaakaan valmisteltu kuninkaalliseen rooliin.

Paparazzit seurasivat prinsessa Dianaa tiiviimmin kuin herttuatar Meghania. Tämän on väitetty johtuvat siitä, että prinssi Harry suojelee vaimoaan raadolliselta julkisuudelta, jonka hänen äitinsä joutui aikanaan kohtaamaan.


Huhujen mukaan herttuatar Meghan pyysi hovia kieltämään negatiivissävytteiset väitteet, joista medioissa kirjoitetaan, mutta hovi kieltäytyi. Vanha hovin tapa on, että median väitteisiin ei oteta kantaa.

Sekä Meghanilla että Dianalla on väitteiden mukaan ollut ystäviä, jotka ovat taistelleet median negatiivista kirjoittelua vastaan.

Herttuatar Meghanin isä Thomas Markle ja puolisisko Samantha Markle ovat toistuvasti puhuneet Meghanista medialle negatiiviseen sävyyn.

Britanniaa on viimeisimpänä kuohuttanut herttuatar Meghanin isälleen lähettämä kirje, joka paljastaa kuinka pahasti Meghanin ja hänen isänsä välit ovat todellisuudessa tulehtuneet. Meghan aneli Daily Mailin tuolloin julkaisemassa kirjeessä isäänsä lopettamaan lehdistölle puhumisen.


Herttuatar Meghan ja prinsessa Diana molemmat menettivät yhteyden perheeseensä, kun heistä tuli kuninkaallisia. Mehganilla välit menivät ensin isään, kun taas Diana riitautui äitinsä kanssa.

Kohuotsikot ovat saaneet Meghanin käyttämään peliliikettä suoraan Dianan elämästä. Väitetään, että Meghan vähät välittää hovin säännöistä ja pyytää ystäviä puhumaan puolestaan, aivan kuten Dianan on väitetty tehneen.

Sekä Meghan että Diana ovat myös molemmat karismaattisia hyväntekijöitä, jotka mielellään käyttävät asemaansa muuttaakseen maailmaa parempaan suuntaan. Heitä yhdistää intohimo hyväntekeväisyyteen.

Paljastuskirja kuohuttaa

Maailman kuuluisimpiin elämäkertakirjailijoihin kuuluva Andrew Morton pureutuu kirjoittamassaan teoksessaan siihen Meghaniin, jonka kaikki haluavat tuntea. Teos paljastaa Meghanista ennennäkemättömän herkän ja lämpimän puolen.
Kirjassa käsitellään Meghanin lapsuutta, nuoruutta ja uran alkuaikoja, jolloin hän seurusteli tuottaja ja ohjaaja Trevor Engelsonin kanssa. Kirjassa käydään myös läpi Meghanin läpimurtoa Pukumiehet-sarjassa ja puhutaan Meghanin suhteesta julkisuuteen.