Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut - Viihde - Ilta-Sanomat

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut

Vaikutusvaltainen muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut 85-vuotiaana.

19.2.2019 13:38

Ranskalaisen Le Figaro -lehden mukaan muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut. Lehden mukaan Lagerfeld menehtyi tiistaina 85-vuotiaana.

Closer-lehden mukaan Lagerfeld kuoli Pariisissa sijaitsevassa sairaalassa, johon hän saapui potilaaksi edellisenä päivänä. Lehden mukaan Lagerfeldin terveydentila oli ollut huolestuttava jo useiden viikkojen ajan.

Lagerfeld oli sairastellut jo pidempään ja jätti siksi väliin tammikuussa järjestetyn Chanelin tulevan kevään ja kesän muotinäytöksen. The Mirror -lehden mukaan muotitalo tiedotti tuolloin, että suunnittelija tunsi olonsa väsyneeksi eikä siksi päässyt paikalle. Chanelin tiedotteessa kerrottiin, että taiteellisena johtajana toimiva Lagerfeld oli pyytänyt Virginie Viardia tuuraamaan itseään muotinäytöksessä.

Closerin mukaan Lagerfeldin kuolinsyy ei ole tiedossa.

Lagerfeld tunnettiin erityisesti Chanel-muotitalon pääsuunnittelijana, jona hän toimi yli 30 vuoden ajan. Lagerfeld nousi uransa aikana yhdeksi 1900-luvun merkittävimmistä muotisuunnittelijoista ja huippumuodin legendaksi.

Lagerfeld tunnettiin ikonisesta tyylistään.­

  • Video: Karl Lagerfeldin näytökset olivat usein hyvin näyttäviä:

Lagerfeld syntyi Hampurissa, Saksassa vuonna 1933. Hänen isänsä oli bisnesmies. Lagerfeld aloitti uransa muotimaailmassa Pierre Balmainin assistenttina vuonna 1955 ja eteni myöhemmin Jean Patoun muotimerkin suunnittelijaksi.

Myöhemmin Lagerfeld on suunnittelut Chanelin lisäksi vaatteita muun muassa italialaiselle Fendille sekä omaa nimeään kantavalle Lagerfeld-merkille. Hänet tunnetaan myös valokuvaajana. Hänen pitkä uransa huippumuodin parissa kesti kaiken kaikkiaan yli 60 vuotta.

Lagerfeld pukeutui aina aurinkolaseihin ja hansikkaisiin.­

Lagerfeld tunnettiin maailmalla ikonisesta tyylistään. Muotisuunnittelija näyttäytyi aina tyylikkäissä aurinkolaseissa ja hansikkaissa, joiden sormet olivat avoimet. Lagerfeldin tavaramerkkinä olivat myös korkeat kaulukset ja poninhäntä.

Karl Lagerfeld jätti väliin Chanelin muotinäytöksen tammikuussa.­

Lagerfeld toimi maailmankuulun Chanel-muotitalon taiteellisena johtajana ja pääsuunnittelijana.­

Lagerfeld muotinäytöksessä vuonna 2014.­

Lagerfeld vuonna 1987.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?