Kun suomalaismies astuu sisään alusvaate­kauppaan, seuraa kiusallinen tapahtuma­ketju – apua haetaan Ninan, 25, rinta­varustuksesta

Kun suomalaismies astuu sisään alusvaate­kauppaan, seuraa kiusallinen tapahtuma­ketju – apua haetaan Ninan, 25, rinta­varustuksesta

Julkaistu:

alusasut
25-vuotias Nina Kallio tietää naisen kuppikoon jo yhdellä vilkaisulla. Hän osaa myös auttaa panikoivaa miestä yllättämään rakkaansa romanttisella lahjalla.
Tumma hahmo hiippailee neljä kertaa ikkunan ohi ja pälyilee varovaisesti ympärilleen. Onhan myymälä varmasti tyhjä? Viidennellä kerralla hän luikahtaa ovenpielestä sisään ja katoaa hyllyjen väliin vähin äänin. Hahmon olemus on äärimmäisen hermostunut, jopa hätääntynyt, sillä mukavuusalue on jäänyt kauas taakse. Nyt ollaan täysin vieraalla maaperällä.

Tiskin takana hymyilee vuoden 2019 Miss Helsinki Nina Kallio. Hän antaa alusvaateliike Changeen sisään tulleelle miehelle hetken aikaa rauhoittua ja kerätä itseään, ennen kuin menee tarjoamaan apuaan. Kallio tietää, että naisten alusvaatteiden erikoisliikkeeseen sisään astuminen on suomalaismiehelle jännittävä hetki.

– Kun tarjoan apuani, näen, että mies punastuu ja hiki alkaa valua. Pian hän saa sanottua, että vaimolle pitäisi ostaa rintaliivit, Kallio kuvailee tyypillistä miesasiakastaan.

– Hän on vähän kuin eksynyt bambi, jota ohjaan siellä metsän siimeksessä parhaani mukaan.


Kallion mukaan miehet ovat yllättävän innokkaita ostamaan puolisoilleen kauniita alusvaatteita, joista on iloa pariskunnan molemmille osapuolille. Useimmiten mies ei kuitenkaan tiedä lainkaan, minkä kokoiset rintaliivit kumppani tarvitsee tai mistä tämä ylipäätään pitää.

– Yhteistä kaikkien miesasiakkaiden vaimoille on, että kuppikoko on mukavan turvallinen ja tuttu 75C. Se on universaali koko selvästi, koska kaikilla on aina se sama. Yleensä kyseenalaistan kokoa vähän ja tiedustelen, onko vaimoa mitattu meillä koskaan. Mieshän ei tietenkään tiedä. Pitääkö jotain mitata?

– Välillä miesasiakkaat katselevat minun rintojani ja toteavat: ”Aika samankokoiset kuin sulla”. Olen tottunut siihen ja joskus jouluruuhkan aikaan saatan kysyäkin, että onko vaimolla enemmän minun vai kollegani kokoa vastaavat rinnat. Sittenhän he vasta nolostuvatkin.

Joskus Kallio onnistuu valitsemaan sokkona sopivat alusvaatteet miesasiakkaan vaimolle, mutta välillä ne vaihdetaan myöhemmin oikeaan kokoon. Näkemättä on vaikea tarjota istuvaa mallia, vaikka Kallio tunteekin suomalaisnaisten anatomian.

Alusvaatteet ovat Kalliolle tuttuja myös hänen toisesta työstään. Hän on viime joulukuussa valittu Miss Helsinki ja malli. Lisäksi Kallio työskentelee yökerhossa promotyttönä, kirjoittaa blogia ja tekee Riisuttu by Rosanna -podcastia Miss Helsinki -kisaa pyörittävän Rosanna Kuljun kanssa.

– Rakastan alusvaatenäytöksiä ja -kuvauksia ja olen tosi sinut itseni kanssa. Minua ei haittaa näyttäytyä vähissä vaatteissa, hän sanoo.

– Tykkään alusvaatemyyjän työstä, koska voin auttaa myös muita olemaan itsevarmoja. Se hetki, kun joku poistuu myymälästä ja sanoo, ettei ole koskaan tuntenut oloaan näin hyväksi alusvaatteissa, on mahtava. Silloin tuntee onnistuneensa.


Kallion mukaan suomalaiset suosivat aluspukeutumisessa mustaa. Se toimii kaiken kanssa, mutta on myös seksikäs. Piristeenä on usein pitsiä ja ripaus läpinäkyvyyttä.

– Tällä hetkellä pitsi on todella in. Myös muut erilaiset pienet yksityiskohdat ovat trendikkäitä. Esimerkiksi erilaisia nyörityksiä on todella paljon.

– Uskaliaisuus on muodikasta, samoin läpikuultavuus ja seksikkyys. Keväällä tulossa on paljon läpinäkyvää mesh-kangasta ja kauniita värejä, muun muassa vaaleanpunaista, korallia ja purppuraa. Ja tietenkin sitä mustaa, jota kaikki rakastavat.


Alusasut: Change, Meikki: Pinja Potasev/Mac Sokos, Rusketus: Vita liberata, Kynnet: Salon Milagro

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt