Vakava sairaus ajoi perheenäidin vuosien selibaattiin – harrasti aiemmin seksiä jopa 6 kertaa päivässä: ”Luulin, että minun elämäni on nyt ohi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Vakava sairaus ajoi perheenäidin vuosien selibaattiin – harrasti aiemmin seksiä jopa 6 kertaa päivässä: ”Luulin, että minun elämäni on nyt ohi”

Syöpä vei 30-vuotiaalta Jessica Shaw’lta kohdun, poikaystävän ja seksielämän. Nyt hän kertoo tarinansa brittilehdille.

Syöpä käänsi Jessica Shaw’n elämän päälaelleen.

18.2.2019 22:14

Brittiläisen perheenäidin Jessica Shaw’n elämä mullistui muutama vuosi sitten täysin.

28-vuotias nainen oli saanut juuri neljännen lapsensa, Ivyn, kun hän alkoi saada outoja oireita: selkäkipuja ja huimausta. Vain muutama viikko myöhemmin hän sai tietää sairastavansa kohdunkaulansyöpää. Nuori nainen oli järkyttynyt ja joutui välittömästi aloittamaan hoidot.

– Kun lääkärit kertoivat uutiset minulle, olin kauhuissani. Luulin, että minun elämäni on nyt oikeasti ohi, Jessica kertoo brittilehti Daily Mailille.

Syövän selättämiseksi tehtiin kaikki mahdollinen, joten Jessicalta poistettiin kohtu ja munanjohtimet. Tästä huolimatta oudot oireet jatkuivat, ja pian lääkärit joutuivat kertomaan naiselle lisää huonoja uutisia. Yksi kohdunkaulan kasvaimista oli jäänyt piiloon, eikä sitä oltu huomattu poistaa.

Aivan kuin syöpäkasvaimen löytymisessä ei olisi ollut tarpeeksi, ajautui Jessica myös välirikkoon poikaystävänsä kanssa. Leikkausten takia Jessica ei ollut voinut harrastaa seksiä, sillä lääkärit suosittelevat pysyttelemään poissa petipuuhista kuukaudesta kahteen kuukauteen kohdun- ja munasarjojen poiston jälkeen.

– Syöpä tarkoitti sitä, ettemme harrastaneet enää ollenkaan seksiä. Sädehoitojen aloittaminen tarkoitti sitä, ettemme voisi edelleenkään harrastaa seksiä. Olin lukenut liikaa kauhutarinoita kohdunpoiston jälkeen, Jessica kuvailee.

– Kerroin hänelle, että minulta oli löydetty jälleen syöpä. Hän katsoi minua ja sanoi, että hän ei jaksa enää, Jessica kertoo.

Jälkikäteen ajateltuna eron syy oli Jessican mielestä selvä. Hän arvelee syöpähoidoista johtuneen selibaatin aiheuttaneen poikaystävän pinnan katkeamisen.

– Ei hän koskaan sitä suoraan sanonut, mutta sillä oli varmasti paljon tekemistä asian kanssa. Ei siitä ole epäilystäkään, etteikö syöpädiagnoosini olisi vaikuttanut eroomme. Olin vihainen, mutta enää en syytä häntä, Jessica kertoo.

Brittilehden mukaan suuren leikkauksen jälkeen on parantumisen osalta tärkeää pysytellä jonkin aikaa ilman seksiä.

Kohdun poistamisen seurauksia halukkuuteen ja seksielämän laatuun on myös tutkittu paljon. Asia on kuitenkin usein tapauskohtaista ja siihen vaikuttaa moni tekijä, joten yksiselitteisiä tai täysin luotettavia tuloksia kohdunpoiston vaikutuksesta ei ole saatu.

Tilanne oli täysin uusi perheenäidille, joka oli tottunut omien sanojensa mukaan harrastamaan seksiä jopa kuusi kertaa päivässä. Syöpä muutti kuitenkin radikaalisti hänen mahdollisuuksiaan nauttia seksistä.

– Seksi on aina ollut minulle iso osa elämää. Olen aina nauttinut läheisyydestä, joten se, etten voi harrastaa seksiä, on ollut todella vaikeaa, Jessica kertoi Mirror-lehdelle.

Syöpä käänsi Jessica Shaw’n elämän päälaelleen.

Elämä näytti taas valoisampaa puolta, kun Jessica sai tietää lokakuussa 2018 kasvaimiensa olevan kokonaan poissa.

Vaikeiden vuosien seurauksena nyt 30-vuotias Jessica on kuitenkin pitäytynyt viimeisien vuosien ajan tiukasti selibaatissa, eikä ole edelleenkään innoissaan hyppäämässä petipuuhiin.

– Pelkään edelleen seksin harrastamista, mutta on erittäin tärkeää meidän kaikkien syöpää sairastaneiden takia puhua näistä asioista. Tämän ei pitäisi olla tabu, Jessica toteaa.

Rankkojen vuosiensa jälkeen hän kehottaa kaikkia naisia testauttamaan itsensä säännöllisin väliajoin syövän varalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?